Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='daga10011']a ja mam taka prosbe-choc nie wiem czy to mozliwe..czy nie daloby sie w pierwszym poscie zamiescic wszystkich sedziow tu taj ocenionych z linkiem do opinie o nich????????Wiem ze to pewnie niewykonalne:oops: ale jak sie szuka opini o danym sedzim to sie nie chce kopac przez 160 stron:oops:

przeciez jest taka opcja przeszukaj ten watek, wiec w czym problem?:roll:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o a gdzie ocenia? nas sędziowała na litwie w alytaus. bardzo miła i sympatyczna i mówi po polsku. wygraliśmy, a znasz mojego, to co tu więcej pisać. w stawce o boba szły z nami 2 suki litewskie.

Posted

[quote name='aga616'] może wie ktoś coś o Eugenii Fengler??

Ma hodowlę cocker spanieli angielskich od 1978 roku i Cavalier King Charles Spanieli w oddziale poznańskim. - Złota Grota
Bardzo często widziana jest na sędziowaniu użytków. Pnoc ma bardzo dobre "oko". Ponoc - bo nas jeszcze nie sędziowała. ;)

Posted

efra-husky napisał(a):
czy kogoś oceniała pani Aleksandra Lubaszka? Przeszukałam wątek ale nie znalazłam żadnej opinii o tej sędzinie.
Będę wdzięczna za uwagi dot. oceny tej pani

Ma hodowlę "Ekwiwalent" owczarków szkockich collie od 1993r. I zna się na rzeczy - jeśli chodzi o ocene owczarków. Miła, przy ocenie dużo daje klasa w jakiej zapisany jest pies. Jeśli pies jest młody i rzeczywiscie dobry a np brak mu siersci z powodu np młodego wieku to i tak może liczyc na dobre wyniki. Z tego co widzialam na innym forum i to nie jednym to nie narzekają na tę sędzine. A i zwraca uwagę na ruch psa i jego temperament. ;)

Posted

Nie ma za co. :)
Ja od siebie nic powiedziec nie moge, bo nas nie sędziowała, w końcu mam psy z innej grupy niz owczarki :P
No ale.. to jest link do strony tej sędziny, znaczydo jej hodowli: Ekwiwalent
Znajdziesz tam też zdjecia jak wygląda p.Aleksandra ;)

Posted

narisowa napisał(a):
teraz warszawa, ale chyba "położymy",bo ponoć sędzina dziwnie sędziuje,

Nie spotkalam sie jeszcze z opinia, ze D.Witkowska ``dziwnie`` sedziuje.
Seterkowicze raczej pochlebnie sie o niej wypowiadaja :lol:

Posted

bzuma napisał(a):
Nie spotkalam sie jeszcze z opinia, ze D.Witkowska ``dziwnie`` sedziuje.
Seterkowicze raczej pochlebnie sie o niej wypowiadaja :lol:

Przed wszystkim nie szuka wad na siłę i nie doszukuje się rzeczy, których pies nie ma.
Musi jej się na prawdę coś nie podobać aby obniżyła ocenę ;)
Zwraca uwagę na prezencję ale nie to jest głównym kryterium oceny.

Posted

narisowa napisał(a):
teraz warszawa, ale chyba "położymy",bo ponoć sędzina dziwnie sędziuje, a potem bułgaria

Więc trzymamy kciuki za Warszawe i Bułgarie ;)
No i czekamy na fotki z wystaw :cool3:

Posted

efra-husky napisał(a):
czy kogoś oceniała pani Aleksandra Lubaszka? Przeszukałam wątek ale nie znalazłam żadnej opinii o tej sędzinie.
Będę wdzięczna za uwagi dot. oceny tej pani

Oceniała naszą Shibę, bardzo miła i wyrozumiała, komentowała swój wybór, dawała nam dobre rady, wybierała mocniejsze psy.

Posted

Judit napisał(a):
Więc trzymamy kciuki za Warszawe i Bułgarie ;)
No i czekamy na fotki z wystaw :cool3:

z warszawy fotki mogą być takie sobie, bo fotograf, którego ciągam po wystawach ma zajętą całą sobotę, a z mojego aparatu niewiele da się wydusić, ale z bułgarii będą "miodzio".

bzuma, co do witkowskiej, to zastrzeżenia miały osoby od irlandów po jej sędziowaniu w kielcach. gordoniarze nie narzekali, przynajmniej nic mi się nie obiło o uszy

Posted

Taq napisał(a):
Oceniała naszą Shibę, bardzo miła i wyrozumiała, komentowała swój wybór, dawała nam dobre rady, wybierała mocniejsze psy.

Tag dzięki za uwagi :p Na prawdę bardzo cenne :razz: Mam jedną mocniejszą suczkę więc ją też zabiorę :p

Posted

Taq napisał(a):

Zgadzam sie w 100% :)

Posted

Czy wie ktoś coś o Macieju Wytyku??? Z opinii które słyszałam, dowiedziałam się że wszystko sprawdza dokładnie, ale chcę wiedzieć nieco więcej...
Szukałam w wątku, ale jakoś mi wyszukiwarka nie chce znaleźć....
POmóżcie!
Ten ktoś będzie sędziował Magię w Nowym TargU!!!!!!!!!!
MUSZĘ COŚ O NIM WIEDZIEĆ!

Ps.A o Annie Boguckiej ktoś coś wie??

Posted

Savannah napisał(a):
Zgadzam sie w 100% :)

Pani Bogucka bardzo mila i sympatyczna pani. energiczna, zdecydowana. Z duza widza na temat molosow.
Witam wszystkich na forum. Jestem po raz pierwszy!