felisa Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 A ja szukam informacji o pani Krystynie Sajnóg. Już wiem, że to bardzo miła kobieta, sympatycznie prowadzi ocenę i szuka zalet psiaka-na to sędziuje. Słyszałam też, że zwraca uwagę na ruch i proporcjonalność. Ale jakie psy wybiera-drobne czy grubszej kości, na co jeszcze zwraca uwagę przy goldenach?a szczegolnie u suczek? Proszę o wskazówki:) Quote
aga616 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Szukałam ale nic nie znalazłam - może ktoś jak sędziuje p. Adam Stasiak? Quote
narisowa Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 aga616 napisał(a):Szukałam ale nic nie znalazłam - może ktoś jak sędziuje p. Adam Stasiak? u suk sprawdza, czy nie mają męskich cech pod ogonem, pełna skala ocen i niekoniecznie obiektywne. nas nigdy nie sędziował, ale widziałam osoby mające ładne psy a schodzące z ringu nawet z db, osobiście nie wybiorę się z własnej woli do tego sędziego Quote
aga616 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Sędziuje dosyć ostro, uzywa pełnej skali ocen u suk sprawdza, czy nie mają męskich cech pod ogonem, pełna skala ocen i niekoniecznie obiektywne. nas nigdy nie sędziował, ale widziałam osoby mające ładne psy a schodzące z ringu nawet z db, osobiście nie wybiorę się z własnej woli do tego sędziego hmmm..dzięki...no cóż - my już pojedziemy do tego krosna..a co będzie to ma być:roll: myślałam że setery sędziować będzie wieremiejczyk:roll: Quote
narisowa Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 głowa do góry macie przecież psa ! i bardzoooo ładnegoooo ! ja już się boję co będzie jak podrośnie. Aston jest cudowny. Quote
aga616 Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 narisowa napisał(a):głowa do góry macie przecież psa ! i bardzoooo ładnegoooo ! ja już się boję co będzie jak podrośnie. Aston jest cudowny. dzięki:p i do tego ma wspaniały charakter:p do zobaczenia na jakiejś wystawie;) Quote
aga616 Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 narisowa napisał(a):może lublin lub kraków w czerwcu? kraków na 100%:p :p bliżej już nigdzie nie mamy;) Quote
Ludek Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 narisowa napisał(a):u suk sprawdza, czy nie mają męskich cech pod ogonem, A jakie są te męskie cechy? Quote
Goldenka 02 Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 [quote name='nane']siostra rok temu wystawiała u niej goldenkę ocenia szybko i sprawnie zwraca uwagę na prezentowanie, dużą uwagę przywiązuje do ruchu i do współpracy PIES-WYSTAWCAFajnie!!! Ja nawt na nrmalnym ringu wystawiam jak na mp, także to miłe:multi: wieści. Cóż nawet ostatnio mi napisano "ładna prezentacja psa" w ocenie. :p czy wiecie może jak sędziują :Henryk Stępka i Krystyna Sajnóg??? (w wypadku pani, jaki typ psów lubi, bo juz o niej chyba pisano).:???::???::???: Quote
narisowa Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Ludek napisał(a):A jakie są te męskie cechy? sprawdza czy suka nie ma jąder Quote
narisowa Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 strumyk napisał(a):p. Halina Dmowska - czy ktos cos moze wie? miła, sympatyczna starsza pani z lublina. zna się dobrze na wielu rasach, ocenia obiektywnie i rzeczywiście zwraca uwagę nie tylko na psa, ale i na sposób jego prezentacji Quote
Goldenka 02 Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 [quote=Wiza; Stępińskiego sie boje bo podobno bardzo dokładnie wybiera psy z dosk... tak... doskonałą daje chyba tylko tym z najwyższymi lokatami. My mieliśmy czwarte miejsce (na 8 psów) i ocenę bardzo dobrą. po prostu jest ostry jeśli chodzi o ocenę.;-) Quote
asia40 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Bys może juz ktoś pytal o pana Siejkowskiego, ale nie ma wyszukiwarki a cierpliwoscią to nie grzesze :) Jaki to sędzia? Quote
aga616 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 asia40 napisał(a):Bys może juz ktoś pytal o pana Siejkowskiego, ale nie ma wyszukiwarki a cierpliwoscią to nie grzesze :) Jaki to sędzia? To myśliwy - interesowało go czy nasz seter ma już zrobione próby polowe, bardzo dokładne i długie sędziowanie, szczegółowy opis, baaaardzo długie bieganie po ringu (kilkanaście kółek - wystawcy mieli dość;) ) Ogólnie bez rewelacji ale spoko Quote
aga616 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 asia40 napisał(a):daje caciby? tzn??w opolu przyznawał:lol: Quote
asia40 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 nie zawsze za 1 miejsce dają sędziowie wnioski na chempionat :) Quote
jefta Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 nane napisał(a):czy miał ktoś z was styczność z sędzią Kornelija Butimova ??? Ja niestety miałam :shake: przy beagle. Sędziowanie ekspresowe, wyszło 2 minuty na psa w tym porównania, więc się nie nabiegałam i nie nastałam. Opis masakra-cechy pożądane wskazane jako wady, odstępstwa jako zalety...Mam wrażenie, że Pani nie zadała sobie nawet trudu przeczytania wzorca Facet przy porównaniu dwóch swoich psów pokazywał palcem, który ma wygrać:angryy: przychyliła się do prośby zamiast go wyrzucić A i jeszcze jedno-upodobała sobie grzebanie przy beaglowym ogonie. Możesz jechać z brudnym, albo grubym psem-nie zwraca na to uwagi :cool3: -------------------------------------- ostatecznie moja była II/4 oc. doskonała. Niesmak pozostał po sędziowaniu a nie wyniku mojej suczki Quote
Elitesse Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 pamieta ktos czy p.Stępiński zaglada psom w zeby az do migdalkow ?? :cool3: Quote
Talagia Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 asia40 napisał(a):Bys może juz ktoś pytal o pana Siejkowskiego, ale nie ma wyszukiwarki a cierpliwoscią to nie grzesze :) Jaki to sędzia? Zdecydowanie za dlugo biegalismy po tym durnym ringu i trzeba miec serio niezla kondycje :cool3: O dziwo nie napisal ani słowa o ruchu mimo naszego maratonu :roll: Dziwne mam odczucia co do niego ;) Porownal nas do amerykanskiego typu i stwierdzil, ze nasz (bardziej angielski) jest zły :diabloti: mimo, ze jest poprostu inny :eviltong: Quote
asia40 Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Wszyscy piszą o tym bieganiu :) w naszej rasie to akurat ma duze znaczenie - ale z moja kondycja krucho, musze poćwiczyć... Quote
Recommended Posts