Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja szukam informacji o pani Krystynie Sajnóg. Już wiem, że to bardzo miła kobieta, sympatycznie prowadzi ocenę i szuka zalet psiaka-na to sędziuje. Słyszałam też, że zwraca uwagę na ruch i proporcjonalność.
Ale jakie psy wybiera-drobne czy grubszej kości, na co jeszcze zwraca uwagę przy goldenach?a szczegolnie u suczek?
Proszę o wskazówki:)

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aga616 napisał(a):
Szukałam ale nic nie znalazłam - może ktoś jak sędziuje p. Adam Stasiak?

u suk sprawdza, czy nie mają męskich cech pod ogonem, pełna skala ocen i niekoniecznie obiektywne. nas nigdy nie sędziował, ale widziałam osoby mające ładne psy a schodzące z ringu nawet z db, osobiście nie wybiorę się z własnej woli do tego sędziego

Posted

Sędziuje dosyć ostro, uzywa pełnej skali ocen

u suk sprawdza, czy nie mają męskich cech pod ogonem, pełna skala ocen i niekoniecznie obiektywne. nas nigdy nie sędziował, ale widziałam osoby mające ładne psy a schodzące z ringu nawet z db, osobiście nie wybiorę się z własnej woli do tego sędziego

hmmm..dzięki...no cóż - my już pojedziemy do tego krosna..a co będzie to ma być:roll: myślałam że setery sędziować będzie wieremiejczyk:roll:

Posted

narisowa napisał(a):
głowa do góry macie przecież psa ! i bardzoooo ładnegoooo ! ja już się boję co będzie jak podrośnie. Aston jest cudowny.

dzięki:p i do tego ma wspaniały charakter:p do zobaczenia na jakiejś wystawie;)

Posted

[quote name='nane']siostra rok temu wystawiała u niej goldenkę ocenia szybko i sprawnie zwraca uwagę na prezentowanie, dużą uwagę przywiązuje do ruchu i do współpracy PIES-WYSTAWCAFajnie!!! Ja nawt na nrmalnym ringu wystawiam jak na mp, także to miłe:multi: wieści. Cóż nawet ostatnio mi napisano "ładna prezentacja psa" w ocenie. :p

czy wiecie może jak sędziują :Henryk Stępka i Krystyna Sajnóg???
(w wypadku pani, jaki typ psów lubi, bo juz o niej chyba pisano).:???::???::???:

Posted

strumyk napisał(a):
p. Halina Dmowska - czy ktos cos moze wie?

miła, sympatyczna starsza pani z lublina. zna się dobrze na wielu rasach, ocenia obiektywnie i rzeczywiście zwraca uwagę nie tylko na psa, ale i na sposób jego prezentacji

Posted

[quote=Wiza;
Stępińskiego sie boje bo podobno bardzo dokładnie wybiera psy z dosk...

tak... doskonałą daje chyba tylko tym z najwyższymi lokatami. My mieliśmy czwarte miejsce (na 8 psów) i ocenę bardzo dobrą. po prostu jest ostry jeśli chodzi o ocenę.;-)

Posted

asia40 napisał(a):
Bys może juz ktoś pytal o pana Siejkowskiego, ale nie ma wyszukiwarki a cierpliwoscią to nie grzesze :)
Jaki to sędzia?

To myśliwy - interesowało go czy nasz seter ma już zrobione próby polowe, bardzo dokładne i długie sędziowanie, szczegółowy opis, baaaardzo długie bieganie po ringu (kilkanaście kółek - wystawcy mieli dość;) ) Ogólnie bez rewelacji ale spoko

Posted

nane napisał(a):
czy miał ktoś z was styczność z sędzią Kornelija Butimova ???

Ja niestety miałam :shake: przy beagle.
Sędziowanie ekspresowe, wyszło 2 minuty na psa w tym porównania, więc się nie nabiegałam i nie nastałam.
Opis masakra-cechy pożądane wskazane jako wady, odstępstwa jako zalety...Mam wrażenie, że Pani nie zadała sobie nawet trudu przeczytania wzorca
Facet przy porównaniu dwóch swoich psów pokazywał palcem, który ma wygrać:angryy: przychyliła się do prośby zamiast go wyrzucić
A i jeszcze jedno-upodobała sobie grzebanie przy beaglowym ogonie.
Możesz jechać z brudnym, albo grubym psem-nie zwraca na to uwagi :cool3:
--------------------------------------
ostatecznie moja była II/4 oc. doskonała. Niesmak pozostał po sędziowaniu a nie wyniku mojej suczki

Posted

asia40 napisał(a):
Bys może juz ktoś pytal o pana Siejkowskiego, ale nie ma wyszukiwarki a cierpliwoscią to nie grzesze :)
Jaki to sędzia?

Zdecydowanie za dlugo biegalismy po tym durnym ringu i trzeba miec serio niezla kondycje :cool3: O dziwo nie napisal ani słowa o ruchu mimo naszego maratonu :roll: Dziwne mam odczucia co do niego ;) Porownal nas do amerykanskiego typu i stwierdzil, ze nasz (bardziej angielski) jest zły :diabloti: mimo, ze jest poprostu inny :eviltong: