Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='cisa&fritz']Prosze,prosze,prosze:) - czy nikt nie wystawial u pani Elzbiety Sobieszczanskiej[SIZE=2]...bede super wdzieczna za pomoc :)
Ania

Ja tez bym chciala sie czegos o niej dowiedziec.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moze napisze cos na temat pana Kubicy... Już wiecej do tego pana nie pojade. Facet jest nerwowy, wykonuje mega szybkie ruchy w strone zwierzecia, ktorych psy moga sie przestraszyc. Poza tym nie rozumie stresu zwiazanego z sama wystawa czy tez telepiacym sie stolikiem jak listek na wielkim wietrze. Nie zna sie do konca na rasach i ich charakterze oraz zachowaniu, tak jest bynajmniej w basenji.

Posted

YaBear-CubCammy nie tylko w basenji ;) Ja do tego sędziego też już nie pojadę. To co nie podobało mi się najbardziej to to, że zamiast przyglądać się psu, którego lada moment będzie opisywał to rozglądał się po innych psach i hali :shake: (zauważyłam to w większości ras, które ten pan oceniał)
Dla mnie to dziwne, bo jak można opisać psa patrząc w przeciwną strone :shake: . A co do gustu sędziego :roll: - sędzia bez gustu. W każdej klasie powybierał zupełnie inne od siebie psiaki. Wyglądało to strasznie niesprawiedliwie na porównaniu. Szkoda pieniędzy i czasu ;)

Posted

Na pewno ten pan ma braki jesli chodzi o znajomosc wzorców. Zupełnie nie czuje psychiki ras pierwotnych, jak napisała YaBear ... nie widzi wielu spraw, i chyba nawet nie chce ich widziec. Pisanie o merdajacym ogonem cirneco ze pies jest słaby psychicznie to wielkie nieporozumienie, ja do tego pana juz tez nie pojade wiecej, chyba ze sie dokształci, ale niech nie robi tego na moich psach.

Posted

[quote name='cisa&fritz']Witajcie,

Czy ktoś może mi napisać słów kilka o pani sedzinie Elżbiecie Sobieszczańskiej - z gory bardzo dziekuje:)
Właśnie się dowiedziałam, że ta pani będzie sędziowała wyżły w Bydgoszczy i jestem ciekawa jakiego typu oceniania mozemy sie spodziewac.

Ania
Wystawialam u niej 2x. Jest przesympatyczna osoba, nawiazuje kontakt z wystawca i psem. Opisy daje dokladne. Zwraca uwage na psychike psa i zachowanie w ringu, co moze byc decydujace w stawce wyrownanych psow.

Posted

Po raz pierwszy wybieram się do Jakubowskiego. Ktoś wie może na co zwraca uwagę, woli mocne psy, czy delkatniejsze ale bardziej "dekoracyjne" ? A może dwa w jednym? każda opinia pomocna.

Posted

Ja w prawdzie nie byłam oceniana przez panią Wieremiejczyk-Wierzchowską ale miałam okazję oglądać jej sędziowanie na BISach. Z tego co zauważyłam to dość ostra sędzina, która dużą uwagę przywiązuje do ruchu.
Na wyborach BIS pani sędzina stwierdziła, że dla niej wszystkie psy są piękne ale żaden pies nie jest doskonały i wybrała te, które były najlepsze. Muszę powiedzieć, że faktycznie wybrała psiaki, które najlepiej prezentowały się w ruchu ;)
Jak ocenia rasy to pewnie ktoś oceniany ci podpowie :)

Posted

[quote name='aleb']A ja chciałam sie dowiedzieć czegoś o p. Małgorzacie Wieremiejczyk-Wierzchowskiej.
B. duza wage przyklada do wystawienia. U niej moze wygrac pies, ktory jej sie mniej podoba, ale jest lepiej wystawiony.

Posted

arima napisał(a):
A Pan Borg Grabkowski????:modla:

Jedyne co udało mi się dowiedzieć to że jest sympatyczny i nie za ostry w ocenach:lol: . Niestety co do samego oceniania, więcej informacji nie mam :shake: .

Posted

No własnie z tego co mi mówiono, ta pani dopiero od niedawna ocenia jamniki, ale zobaczymy jak to będzie. ;)
Dzięki bardzo za opinię i, jeśli kogoś jeszcze oceniała ta pani to proszę o wrażenia z ringu!