Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O p. Witkowskiej bylo mnostwo napisane:) Ja doodma od siebei, ze jest to swietna babeczka, oceniala mnei tylko na JH, jest bardzo mila, kulturalna, zawsez pelna gracji, ma swietne podejscie do psow i do ludzi. Ze wzgledy na to, ze sedziuje Junior Handling wydaje mi sie, ze lubi estetyczne wystawianie psa:)

Posted

A może ktoś już się spotkał z Panem Borisem Spoljaric z Chorwacji ? Szczególnie chodzi mi tu o grupę III ze szczególnym uwzględnieniem TTB :)
Z góry dziękuje za jakiekolwiek informacje :lol:

Posted

Mam pytanie:

Na co zwraca uwagę ten sędzia?

TOMASZ BORKOWSKI

Widziałąm wczesneij w temacie nazwisko tego Pana, ale nie było tam nic na temat jego oceniania psiów, a jedynie o JH ;-)

Posted

[quote name='melinda:-)']mam pytanko wiecie cos o p.Bedrich Meszaros na co zwraca uwage i wogole....;)
z gory dzikei za odpowiedzi;) ;)
Bardzo sympatyczny,miły dla wystawców i dla psów.Ma ogromna wiedze i doświadczenie.Uzasadnia swoje oceny i lokaty a jeżeli zdarzy sie ze tego nie zrobi i ktoś spyta,to chetnie tłumaczy.Można sie z nim porozumieć po polsku.Zwraca uwagę na ruch (gonił nas po ringu do upadłego;) ) i na ogólną prezencję psa. Wazne tez było zachowanie. Piskał na ringu piłeczką i obserwował jak pies zareaguje.( my to pastuchy - nie zauważyłam czy inne rasy też tak sprawdza).
Napisz,gdzie on sędziuje??.Dał mojej suce rasę i BISa na klubówce dwa lata z rzędu, dlatego: 1.moje opinie sa b.subiektywne, 2.pojadę na każdą wystawę gdzie on będzie ;)

Posted

wiesz co widziałm ze sedziuje w Nowej Rudzie(k.wałbrzycha) na krajówce w grudniu ale z tego co widziam to sedziuje III grupe ale musisz zobaczyc czy inna grupe tez sedziuje -dzieki za odpowiedz;)

Posted

załamka- zmienili nam sędziego- teraz na tapecie jest pan Śliwka.
poczytałem sobie o sędziowaniu tego pana i mam tylko jedno pytanie- na co zwracać uwagę, żeby nie wylecieć z ringu ? ;)

Posted

Zeliika napisał(a):
nie toleruje agresji, powarkiwania na inne psy. osobiscie mam dobre wspomnienia, byl mily ale nie wylewny, zwl. w opisie.

O kim teraz piszesz?

Posted

[quote name='Ania_Carmen']Anna Bogucka proszę o info.

Hej Aniu!!

Ta sedzina zwraca uwage na budowe, ruch, prezentacje, umaszczenie(w tej kolejnosci). Jesli nie jest czegos pewna przeczyta we wczesniej przygotowanym wzorcu(uwazam to za duzy plus, bo niektorzy udaja ze wiedza, nie wiedzac totalnie nic). Bardzo sympatyczna, mila dla psow - delkatnie oglada, zawsze ma cos czy moze zainteresowac psa, zeby postawil uszy np. zabaweczka, szminka ;)

Posted

[quote name='PARSONRK']A możecie coś powiedziec o Paula Heikkinen-Lehkonen (FIN) ???:razz:

Parsonrk co prawda nie wiem nic o tej sędzinie, ale jestem sekretarzem na jej ringu w sobote:evil_lol:

Posted

Savannah napisał(a):
Parsonrk co prawda nie wiem nic o tej sędzinie, ale jestem sekretarzem na jej ringu w sobote:evil_lol:

Ja tez chetnie bym sie czegos dowiedziala, bo wlasnie w sobote wchodzimy do niej na ring:lol: