zpr Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 =VioaoiV= napisał(a):zpr- z akita jutro i pojutrze w Łodzi :) TO ŻYCZE POWODZENIA I TRZYMAM KCIUKI!!! Quote
zpr Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 =VioaoiV= napisał(a):zpr- z akita jutro i pojutrze w Łodzi :) A GDZIE JUTRO JEST WYSTAWA? Quote
arima Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Czy kogoś sędziował pan Rainer Vuorinen (Fin)????? Quote
Diana14 Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 zpr napisał(a):A GDZIE JUTRO JEST WYSTAWA? W Łodzi:lol: I pojutrze też:cool3: Quote
wix Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 egzakli ;) zpr, przydadza sie- nie dziekuje :lol: ;) Quote
zpr Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Diana14 napisał(a):W Łodzi:lol: I pojutrze też:cool3: W Łodzi w sobote jest jakaś wystawa? o niedzielnej wiem ale w sobotę? i będa tam husky w sobotę? Quote
Savannah Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 arima napisał(a):Czy kogoś sędziował pan Rainer Vuorinen (Fin)????? zpr napisał(a):W Łodzi w sobote jest jakaś wystawa? o niedzielnej wiem ale w sobotę? i będa tam husky w sobotę? husky w niedziele jak się nie myle Quote
Neiven Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 ma ktoś informacje o Pani Ferelith Somerfield (UK) ??? Quote
UTAAP Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 Ja mam linka dla wszystkich angielskojezycznych :grins: . Nie wiem czy ktos juz go kiedys podawal, jesli tak to sorki za powtorke. Strona z krotkimi opisami sedziow i ich osiagniec, opisy ulozone alfabetycznie, wystarczy wybrac literke i szukac konkretnej osoby. Pani Ferelith Somerfield tez tam min. jest: http://www.lowchensaustralia.com/judgesbios.htm :p Quote
Neiven Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 dzieki, w poszukiwaniu info o niej blam juz na podobnej stronie, ale tam byly tylko wypisane rasy, ktore sedziuje Jeszcze raz dzięki :) Quote
blaira Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Pytanie co mozecie napisac o Panu Kitlinskim? jak ocenia itp itd? jak juz byl opisywany prosze podajcie nr strony :cool3: Quote
zpr Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 =VioaoiV= napisał(a):egzakli ;) zpr, przydadza sie- nie dziekuje :lol: ;) Jak poszło??? jak wrażenia??? :cool3: Quote
kasia.gie Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 A miał ktoś kiedyś do czynienia z p. Magdaleną Kozłowską? Jakie typy psow lubi? Jak ocenia, na co zwraca uwage? Quote
Bushak Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 [quote name='kasia.gie']A miał ktoś kiedyś do czynienia z p. Magdaleną Kozłowską? Jakie typy psow lubi? Jak ocenia, na co zwraca uwage? Mojego psa oceniała na międzynarodowej w Szczecinie :lol: Wrażenia mam jak najbardziej pozytywne. Przede wszystkim bardzo sympatyczna Pani, z kulturalnym podejściem do wystawiających - co niestety nie jest standardem wśród polskich sędziów. Bardzo dokładna - obmacała psisko, przyglądała mu się z każdej strony. Zwraca też sporą uwagę na ruch, więc troszkę się było trzeba nabiegać. Ale za to daje dokładny opis i do tego jeszcze ustnie uzasadnia ocenę i daje kilka dobrych rad na przyszłość :lol: W moje rasie (czyli bernardyny) lubi psy o mocnej budowie z potężną głową. Ja wystawiałam psa w młodzieży i po weściu na ring zapytała, w jakim wieku jest pies. Gdy odparłam, że ma niecałe 15 m-cy, P. Kozłowska spojrzała na niego i powiedziała: "Dopiero 15 m-cy a już taki duży chłopak z ciebie?" :p Czyli już na wejściu dostał plusa :evil_lol: Generalnie P. Kozłowska jest w stanie wybaczyć pewne drobne niedoskonałości, jeśli pies robi bardzo dobre ogólne wrażenie :lol: Ja zdecydowanie polecam i jeśli kiedyś jeszcze będzie sędziowała moją rasę, to z pewnością się wybiorę :cool3: Quote
strumyk Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 [quote name='kasia.gie']A miał ktoś kiedyś do czynienia z p. Magdaleną Kozłowską? Jakie typy psow lubi? Jak ocenia, na co zwraca uwage? Potwierdzam. Lubi psy mocne (krepe), zwarte, krotkonozne, takie ktore szybko wygladaja jak dorosle. Mila, maca, na koniec cos doradzi. Quote
Różyczka Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Mam pytanie czy sędziował może kiedyś kogoś p.Danilo Giorgio z Włoch? Jaki jest dla psiaków i wystawców? Bardzo ostry:mad: czy zdaża mu się troszkę pobłażać jak psiak jest niesforny. Quote
Yoko Ono Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 Witam, proszę o informacje na temat pani Doroty Witkowskiej, przejrzałam pierwsze 30 stron i nic nie znalazłam, a na więcej nie mam siły i czasu:shake: Proszę pomóżcie :cool3: Pozdrawiam, Monika Lalewicz Quote
puli Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 Skorzystałam z wyszukiwarki.Trwało minutę. Cytat: Napisał(a) Florka_xyz A czy ktoś wie jak ocenia pani Dorota Witkowska ?? IV - bardzo dobrze, III - dobrze. Dokładnie ogląda psy. Wymagająca; potrafi przywalić "dobrą", jeśli pies naprawdę nie spełnia wymogów. I off ;-) Jedna z lepiej ubranych i zadbnych polskich sędzin :lol: __________________ Nie powiedziałabym tego...:angryy: Oceniała nas w Opolu. Bardziej była zainteresowana rozmową z asystentką niż psami. :cool3: Odnosiło się wrażenie, jakby wystawiajacy byli intruzami. Poza tym akurat na tej tasie, którą sędziowała nie bardzo się znała... Jest to jedna z tych sedzin, którą w przyszłości na pewno będę omijać...__________________ W mojej rasie (VI gr.) jedna z bardziej kompetentnych sedzin. Elegancka babka, zyczliwa dla wystawcow. O p.Witkowskiej nie można złego słowa powiedzieć (z mojej strony). Jak pisałaś Zeliika elegancka, żwyczliwa do wystawców pani, punktualna, nie trzeba czekać np. 30 minut i innym już piana cieknie... A w patrzeniu na psa zwraca na wszystko uwagę, ogląda psa dokładnie, szczególnie w ruchu. Quote
strumyk Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 Ja jeszcze dodam, ze mila, sprawna i dosc szybka w sedziowaniu. Quote
Ina&Fun Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 A mógłby mi ktos napisac jaki typ preferuje Bela Siklosi ? Z góry dziękuje :) Quote
Yoko Ono Posted September 30, 2006 Posted September 30, 2006 Puli, wielkie dzięki... no tak nie pomyślałam o wyszukiwarce, ale wstyd, ale to przez ten stres, a teraz hmm po tych informacjach nie wiem co myśleć, ale mam nadzieję że będzie dobrze. Pozdrawiam serdecznie, Monika Quote
Videl Posted September 30, 2006 Posted September 30, 2006 Proszę o informację na temat pani Anny Rogowskiej, na co zwraca szczególną uwagę itp.??? Quote
puli Posted September 30, 2006 Posted September 30, 2006 Yoko Ono napisał(a):Puli, wielkie dzięki... no tak nie pomyślałam o wyszukiwarce, ale wstyd, ale to przez ten stres, a teraz hmm po tych informacjach nie wiem co myśleć, ale mam nadzieję że będzie dobrze. Pozdrawiam serdecznie, Monika No,to czekamy na wiadomości jak poszło.... Quote
kasia.gie Posted October 1, 2006 Posted October 1, 2006 Videl napisał(a):Proszę o informację na temat pani Anny Rogowskiej, na co zwraca szczególną uwagę itp.??? Mnie utkwilo w pamieci, ze umaszczenie jest dla niej dosyc istotne. Oprocz tego raczej duze, mocne, dobrze ruszajace sie psy. Aha i dosyc istotne jest czy klab jest wyrazny. Quote
Błyskotka Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 A Ja proszę o jakieś informacje na temat Katarzyny Fiszdon :lol:. Quote
Recommended Posts