Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To o tej p. Carole Coode nic nie wiecie?

Nie wiem o jakie informacje Ci chodzi.
Sadze, ze warto do niej jechac chocby dlatego, ze rzadko na polskich wystawach sedziuje specjalista od rasy.

Posted

aleb napisał(a):
Co sądzicie o p. Małgorzacie Lorenc? Ocenia labradory we Wrocławiu. Co u niej jest ważne?

Sedziowała mojego Fortka w Antoninku. Była to nasza pierwsza wystawa. Zrobiła na mnie duże pozytywne wrażenie. Na dzień dobry przywitała się z moim psem w trakcie tego obmacała go całego łącznie z ząbkami i oczywiście jąderka. Chłopak chyba się za bardzo tym nie przejął był szczęśliwy, że ktoś go głaszcze i łasił sie jej do nóg. Potem jeszcze pobiegaliśmy i obmacała mu klate jeszcze raz jak już stał w miare spokojnie.

Posted

moon_light napisał(a):
A sędziowała kogoś może Pani Świsulska?

Mnie sedziowała Pani Swisulska ostatnio w Toruniu. Jest to sedzina ktora specjalizuje sie w grupie 9 ( psy ozdobne bodajze) i zwraca uwage przedewszystkim na zachowanie psa na ringu, ładna prezentacje i ruch, ruch i jeszcze raz ruch. Najlepiej gdyby pies sie nie rozgladał bo wtedy, uzna ze jest rozkojarzony i przegrywa :)

Posted

Ina&Fun napisał(a):
Ja ślicznie prosze o jakieś informacje-sędzia Zsold Lokodi.

Sedzia pochodzi z Rumuni. Sympatyczny, lubi efektowne wystawienie psa. Lubi ogladac psy w ruchu.

Posted

[quote name='jo-jo']A czy kogoś sędziował Pan Peter Harsanyi ??
nas :) bardzo zwraca uwagę na ruch - to u niego podstawa. ruch, ruch i jeszcze raz ruch:) patrzy też na kątowania.

Posted

Savannah napisał(a):
nas :) bardzo zwraca uwagę na ruch - to u niego podstawa. ruch, ruch i jeszcze raz ruch:) patrzy też na kątowania.

Dzięki, za odpowiedź, czyli czuje dużo biegania u niego będzie, ale my się biegania po Sopocie już nie boimy ;-))
Zastanawiałam się czy jechać czy nie, ale pojedziemy i zobaczymy ;-)

Posted

moon_light napisał(a):
A sędziowała kogoś może Pani Świsulska?

Ja byłam sędziowania tylko raz. Wrażenia raczej dobre. Zwraca uwagę na ruch , stawianie kończyn. Jest miła, choć zdarza się jej nie dać wniosków .
Chyba praktycznie zawsze daje doskonałe.

Posted

[quote name='=VioaoiV=']
I p. Vija Klucniece - Łotwa ??

Mojego psa oceniała ta Pani twa tygodnie temu na Łotwie. Moje wrażenie jest jak najbardziej pozytywne. Przesympatyczna kobieta, usmiechnięta z poczuciem humoru, sprawiedliwa :cool2: Na ringu udzielała wielu cennych wskazówek. Ogólnie zwraca uwagę na budowę psa i przygotowanie.
Na marginesie ta pani jest Prezydentem Łotewskiego Związku Kynologicznego.