karenina Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 p. Mach od wielu lat sama hoduje pudle. Moje psy oceniała raz, i chętnie do niej wróce. Bardzo kulturalna, uśmiechnięta, jak dla mnie wiedzę ma ogromną, szczególową. Długo ocenia, dokładnie, dotyka psy,jak coś wydaje sie za duze mierzy, podpowiada wystawcy co zmienic w wystawianiu, nad czym popracowac. Ja byłam zachwycona.Ale to moje odczucie z chartów tylko. Quote
arima Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Zeliika napisał(a):Prosze o informacje na temat sedziow: Erwin Deutscher (A) Lisbeth Mach (CH) Wszystko, co tylko o nich wiecie ;) Lisbeth Mach jest super. Oceniała nas rok temu w Sopocie. Fajny klimat wprowadza na ringu. Wydaje mi sie, że duży nacisk kładzie na sposób wystawiania Quote
Zeliika Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Dzieki wielkie :) Wydaje sie, ze zachodni sedziowie z reguly sa uprzejmi i kulturalni. Quote
arima Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Raczej tak, ale sędziował nas kiedyś Jeans Ramsing i sympatyczny nie był:shake: mimo, że wygraliśmy mam niezbyt pozytywne zdanie o nim Quote
olapaco Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 ja kiedyś pracowałam jako sekretarz z p.Matyasem to był istny koszmar, on coś źle mówił, a mnie się obrywało, bo taki miał dzień, a potem zapytał mnie czy wystawiam psy ( i już wiem, że mam do Niego nie jechać po ocenę, chociaż wprost mi tego nie powiedział). Jeżeli chodzi o p. Deutschera ( bałam się go strasznie) to pracowało się z Nim wspaniale i dla wystawców też był bardzo miły. Quote
Zeliika Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 olapaco napisał(a):ja kiedyś pracowałam jako sekretarz z p.Matyasem to był istny koszmar, on coś źle mówił, a mnie się obrywało, bo taki miał dzień, a potem zapytał mnie czy wystawiam psy ( i już wiem, że mam do Niego nie jechać po ocenę, chociaż wprost mi tego nie powiedział). Jeżeli chodzi o p. Deutschera ( bałam się go strasznie) to pracowało się z Nim wspaniale i dla wystawców też był bardzo miły. p. Matyas jest ze Slowacji - wiec to dawne demoludy. sama raz u niego wystawialam, nie byl zbyt kontaktowy, ale z sedziowania i opisu bylam b. zadowolona. Fajnie, ze potwierdza sie dobra opinia o p. Deutscherze :) Quote
Grazyn@ Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Dziekuje za informacje o p. Sliwce. Ale stres. Mojemu Aryskowi nie spodoba sie na pewno.:shake: Na klubowce, wyzly, ma nas oceniac p.Adam Stasiak.Nigdy wczesniej go nie widzialam, ale tez nie mam najlepszych przeczuc albo, jestem za bardzo zestresowana.Wiecie cos o nim? Pozdrawiam Quote
wix Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 a czy ktos cos wie o pani Gabrieli Richard (D) ? Quote
ewaka Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 zpr napisał(a):Odradzam! :lookarou: Monika, a mozesz napisać dlaczego tak sądzisz? Co jest z nią nie tak?? Ta sędzina nigdy jeszcze w Polsce nie sędziowała, i ma uprawnienia na dosyć wąską grupę psów w V, (na haszczaki jeszcze nie ma, z tego co wiem), akity sędziuje od 10 lat. W Sopocie będzie sędziowała akity i shiby, z tego co wiem, jest dosyć dobrą i znaną hodowczynią akit, zna sie na nich nieźle, ma niezłe kontakty w Japonii i bardzo dużo dla akit w Niemczech zrobiła, włącznie z akcją badań chorób akit i znalezieniem na to kasy... to moze nie ma duzo związku z sędziowaniem... wiem, ze zwraca uwage na zdrowie, psychikę... Quote
Irviers Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Przeleciałam cały temat i nic nie znalazłam. Andrzej Mania- co lubi, jak sedziuje, na co zwraca uwagę i czy jest sympatyczny? :) sedziuje nas na 2 wystawach- w Nowym Targu i we Wrocku :) Quote
wix Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 zpr czemu odradzasz?? i jeszcze jedno- jakie psy preferuje p. Stefan Stefik? On mnie sedziowal z lhasa apso, teraz wystawiam u niego charty.. czy woli psy drobniejsze, wyzsze, czy raczej zwarte, potezniejsze? Quote
MichalMi Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 a czy ktoś wie jak sędziuje Aleksander Skrzyński? Quote
SuperGosia Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 MichalMi napisał(a):a czy ktoś wie jak sędziuje Aleksander Skrzyński? Szybko :evil_lol: Spec od psow mysliwskich. Wazny ruch i budowa. Quote
MichalMi Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Acha, czyli przekonamy się 27.08 na podlaskiej ;) Quote
aleb Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Co sądzicie o p. Małgorzacie Lorenc? Ocenia labradory we Wrocławiu. Co u niej jest ważne? Quote
Agasia Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 SuperGosia napisał(a):Szybko :evil_lol: Spec od psow mysliwskich. Wazny ruch i budowa. Moze i "spec" ... faworyzuje mysliwych wystawiajacych swoje psy... ;) Quote
SuperGosia Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Agasia napisał(a):Moze i "spec" ... faworyzuje mysliwych wystawiajacych swoje psy... ;) Agasia, zaloz kapelusz z piorkiem ;) :D Quote
SuperGosia Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 aleb napisał(a):Co sądzicie o p. Małgorzacie Lorenc? Ocenia labradory we Wrocławiu. Co u niej jest ważne? Potrafi wylapac wady psa patrzac na jego ruch. Rzadka umiejetnosc u rodzimych sedziow. O sedziowaniu gr. VIII przez ta pania nic nie moge powiedziec. Podpowiem, ze pies powinien ladnie pokazac zeby i nie byc strachliwy. Jest dosyc wyrozumiala, jesli chodzi o ustawienie i sposob wystawienia psa. Oczywiscie przy duzych stawkach ladne pokazanie ma znaczenie, wiec prosze o tym nie zapominac, nawet jesli sedzia jest poblazliwy w tej kwestii. Quote
aleb Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 SuperGosia dziękuję za tak wielkie informacje :) Mam nadzieję, że tak źle nie będzie Quote
BabyCakes Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Potrafi wylapac wady psa patrzac na jego ruch Mam zgola odmienne wrazenia :roll: Quote
SuperGosia Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Tu nas ocenia p. Lorenc ;) (brunetka w okularach) Quote
aleb Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Tak, teraz ją kojarzę z widzenia ;) A tego sędziego znacie? Carole Coode. Będzie oceniała w Częstochowie Quote
Agasia Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 SuperGosia napisał(a):Agasia, zaloz kapelusz z piorkiem ;) :D Zebys wiedziala ze wlasnie tych... :roll: Quote
Recommended Posts