karolayna Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 a w Radomiu :) a czemu takie zdziwienie :lol:?? kto to jest :):):)? ale z Twojej wypowiedzi wynika ze jakas fajna kobitka :eviltong: Quote
jo-jo Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 A ja powiem wam coś szczerze..Po wystawie w Łodzi zmienilam nastawienie do Pana Matyasa...Wszyscy mówili nie jedź, on nie lubi kobiet, nie zna się i ogólnie jest beznadziejny..Ale ja na to tzw"lałam" i pojechaliśmy...Nie dość że dostaliśmy I dosk CWC na trzy psy to do tego dał mi CACIB'a i NPwR.. Każdego zwycięzce opisywał przy konkurentach dlaczego wygrał wszystkie jego zalety..przy każdym psie. Bardzo sympatyczny, uśmiechnięty i przedewszystkim wesoły :evil_lol: i na dokładke świetnie mówi po Polsku:diabloti: Tak więc naprawde polecam ;-)) A teraz czeka mnie przeprawa z Panem Szutkiewczem, potem z Panem Leśniewskim (ale dobrałam sobie wystawy, jade do dwóch hodowców dogów :evil_lol: ) potem ktoś w Gdynii i potem P.Szabo w Sopocie...Tak więc zobaczymy jak to z Jojkiem będzie :razz: Quote
Guest Reyes Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 karolayna napisał(a):a w Radomiu :) a czemu takie zdziwienie :lol:?? kto to jest :):):)? ale z Twojej wypowiedzi wynika ze jakas fajna kobitka :eviltong: Właścicielką Kontradomino, jednej z najlepszych hodowli dalmatynczyków w polsce. :loveu: Jak ja bym chciala mieć od niej opinie o mojej Heruni... Quote
karolayna Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 hmm wprawdzie my nie z tej grupy,a z IX (ozdóbki), ale jak wrócimy z radomia to napiszemy jak wrazenia :) narazie jestem nastawiona pozytywnie :) Quote
Aga i Tajga Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Powtarzam sie ale to nic: czy ktos zna Pania Bożene Kalinowską? Jak ocenia? Na co zwraca uwage? Quote
Ania_Carmen Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 A może sędziowała kogoś Alenka Pokorn (SLO) Bo wacham się nad Krakowem. :roll: Quote
Anu Posted May 11, 2006 Posted May 11, 2006 Mnie interesuje Pani Bogusława Szydłowicz Polańczyk ,może kogoś sędziowała? Quote
BeataG Posted May 11, 2006 Posted May 11, 2006 Aga i Tajga napisał(a):Witam!;) a czy ktos moze cos powiedziec na temat p. Bozeny Kalinowskiej?? Ona bedzie nas sedziowala teraz na kilku wystawach i nie wiem czego mam sie spodziewac.:Help_2: Nas oceniała w szczeniakach. Zna wzorce (niby oczywiste, ale niestety nie o wszystkich można to powiedzieć). Ocenia długo i dokładnie. Zwraca uwagę na proporcje, ruch i charakter. Mam bardzo miłe wspomnienia z jej sędziowania (był to nasz debiut) i bardzo chciałabym pojechać do niej teraz, jak mój pies jest już dorosły. Niestety póki co jak dla nas sędziuje za daleko. Ale mam nadzieję, że w końcu pojawi się gdzieś bliżej, może nawet znowu we wrześniu w Warszawie? Quote
Guest Reyes Posted May 11, 2006 Posted May 11, 2006 karolayna napisał(a): ale jak wrócimy z radomia to napiszemy jak wrazenia :) narazie jestem nastawiona pozytywnie :) No koniecznie napiszcie :) czekam z zniecierpliwieniem =] Quote
gwiezdny-wyslannik Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 Ja mogę się pochwalić tym,że p.Dorota Ząbek sędziowała wystawianego przeze mnie Buldoga fransuskiego w Gdańsku ;) Cieszę się strasznie,bo ten Buldog dostał 1 lok.,dosk,CWC i NPwR :multi: Co do jej sędziowania to ocenia sprawiedliwie i dokładnie.Z tego co zauważyłam,wywnioskowałam,że zwraca dużą uwagę na budowę psa,ale i ruch ma duże znaczenie.Każdego psa dokładnie obejrzała,obmacała,wychwycała nawet małe szczegóły.Jej sędziowanie bardzo mi się podobało i polecam!;) Quote
AlaNowak Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 To napiszcie tez cos o pani Katarzynie Fiszdon:p Quote
Asta Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Chciałabym przeczytać Wasze wypowiedzi na temat p. Vivy Mari Soleckyj-Szpunar ;) Ja mam akurat dobre zdanie na temat sędziowania tej pani, a wy jak sądzicie Quote
puli Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 alanowak napisał(a):To napiszcie tez cos o pani Katarzynie Fiszdon:p Miałam przyjemność spotkać ją w Krakowie na wyst.pastuchów.Mimo,że moja psica kompletnie odmówiła współpracy i musiałam ją przewlec po ringu, decyzją p.Fiszdon wygrała BIS. Przy takiej konkurencji (i z takim zachowaniem) sądziłam że jest outsiderem a tu taka niespodzianka! Poprosiłam potem o komentarz do tej decyzji. P.Fiszdon powiedziała,że to przez b.mocna budowę i umięśnienie.(rzeczywiście Kleośka wygląda jak kulturystka nawet przy własnym ojcu!)Usłyszałam tez,że czesto zdarza sie jej sędziowac psy pasterskie,które są kanapowcami a to powinny być psy pracujące. P.Fiszdon zajmuje sie genetyką (polecam jej książki) i może dlatego bardziej zwróciła uwagę na psa w typie roboczym, niż na piękności bardziej "wystawowe".Wygląda na to że potrafi odpuścić kiepskie wystawianie (tego sie można nauczyć) jeżeli pies ma dobra budowę i psychikę. Quote
Nugatowa Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 [quote name='Ania_Carmen']A może sędziowała kogoś Alenka Pokorn (SLO) Bo wacham się nad Krakowem. :roll: Alenka Pokorn ze Słowacjii jest niezwykle sympatyczna. Ma hodowle seterów Irlandzkich z reszta z długim stażem Pozdrawiam Kinga Quote
Ania_Carmen Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Nugatowa napisał(a):Alenka Pokorn ze Słowacjii jest niezwykle sympatyczna. Ma hodowle seterów Irlandzkich z reszta z długim stażem Pozdrawiam Kinga Dzięki Kinga. A wiesz może na co najbardziej zwraca uwage, i jakie psy preferuje? Quote
Nugatowa Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 Ania_Carmen napisał(a):Dzięki Kinga. A wiesz może na co najbardziej zwraca uwage, i jakie psy preferuje? Zwraca dużą uwagę na prezencje psa i jest bardzo obiektywna. A wiec nic tylko zyczyć wam powodzenia :lol: Quote
gośku. Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 A jakie psy preferuje: Małgorzata Lorenc [SIZE=2]Leszek Siejkowski Quote
BabyCakes Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 Właśnie wróciłam z wystawy w Jeleniej Górze. A masz moze wyniki? :) Quote
Ania_Carmen Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 Nugatowa napisał(a):Zwraca dużą uwagę na prezencje psa i jest bardzo obiektywna. A wiec nic tylko zyczyć wam powodzenia :lol: Zapowiada się ciekawie, a przede wszystkim sympatycznie :-) Chyba się wybierzemy. Dzięki Nugatowa. Quote
Ania_Carmen Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 BabyCakes napisał(a):A masz moze wyniki? :) Dokładnych wyników nie mam bo troche się spózniłam ;-) Ale tak: Najlepsza suka w rasie- Banty Zimny Nosek z klasy otwartej Najlepszy pies i zwycięstwo rasy- Songokan Basileus Najlepsze szczenię w rasie i BIS puppy- Poezja GOLDEN GAJ (Tosca) :multi: Quote
Dorota_Fiszer Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 Ania,jeszcze raz ogromniaste gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przydalyby sie jakies fotki :-) Czy moglabys mi na priv opisac o co chodzi z sedziowaniem i przeslac opis Tosci? Ja te sedzine juz dawno omijam,ponoc na ktorejs wystawie w tym roku tez dala popis kultury..... Quote
talut Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 potrzebuję informacji o sędzim Zbigniew Nocoń (PL) :) Quote
Yoshko Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Co do S.Stefika, to owszem jest sedzia 4 grupy i posiada jamniki ,ale jeszcze żadnego nie wyhodował.Jest bardzo układowy zazwyczaj za nim przyjeżadją Słowacy i Czesi i zawsze dostają to po co przyjechali ,przynajmniej w mojej rasie. Jak nie ma nikogo z jego rodaków to sedziuje trochę lepiej. Quote
penelopa Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Dzięki Zeliika i Yoshka, to mnie nie pocieszyłyście.... ja układów nie mam... i mam dużego psa, hahaha, zobaczymy... Zeliika - marzy mi sie jeszcze RR, taki jak twój Dakar.. ehhh Quote
best13 Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Nas będzie sędziował Sędzia Pan Jerzy Mrugasiewicz. Czy ktoś z Was miał już do czynienia z Jego ocenianiem? Byłabym wdzięczna...;) Quote
Recommended Posts