Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tomex napisał(a):
Dla mnie J.Olszewski - to No. 1 wśród polskich sędziów psów pasterskich - dokładny, kulturalny i ma tzw. oko !!! :lol:

Tomex a wiesz może na której wystawie i kiedy będzie ten Pan sędziowac w tym roku??

Pozdrawiam,
Sheltia

Posted

hes. napisał(a):
a ktoś zna Ewe Szeliga-Szeremeta??

Ta Pani oceniała nas w Zabrzu w zeszłym roku. Nie jest taka straszna ale strasznie długo ocenia. Ma podejście do psa. Sama ogląda zęby, a przynajmniej próbuje :cool3: .

Posted

sheltia12 napisał(a):
Tomex a wiesz może na której wystawie i kiedy będzie ten Pan sędziowac w tym roku??

Jak rozumiem pytasz o szelciaki? Jeśli tak, to najbliższa wystawa to Legnica - 6 sierpnia.

Posted

A co sądzicie o paniach : Elżbiecie Junikiewicz i Krystynie Oparze ? Na Częstochowskiej karjówce będą oceniać mnie i mojego cavisia =)
Ps. Mój pierwszy post na forum :D A swoją drogą - jets tu gdzieś jakiś temat/dział gdzie można by się 'przywitać' :P?

Posted

Godelaine napisał(a):
Jak rozumiem pytasz o szelciaki? Jeśli tak, to najbliższa wystawa to Legnica - 6 sierpnia.

Tak Godelaine chodziło mi o sheltie. A hmm nie ma innej blizszej wystawy? kurcze z deczka daleko. A coś po wakacjach? W wakacje nie moge niestety jechać bo jedziemy już na Chojnice i Sopot.

Pozdrawiam,
Sheltia

Posted

fidekangela napisał(a):
Może mi ktoś powiedzieć coś o Annie Boguckiej (PL) ?!

Hoduje boksery :eviltong:. Tylko tyle mogę powiedzieć :eviltong:. Może spytaj się jakiegoś bokseromaniaka na forum, który wystawia :razz:?

Posted

Przyznam się szczerze, że nie przejrzałam tematu dokładnie :oops: , ale może ktoś wie coś na temat p. Andrzeja Kaźmierskiego i p.Wojciecha Myszkowskiego? Czy to są sympatyczni sędziowie?

Guest Reyes
Posted

Quelthalas napisał(a):
Sędziował i nas:)-dodam,że lubi bardzo wyraźne piętno płci,nie lubi samczych w wyrazie suk,lubi mocne samce,dobry ruch,

Co do Pana Kupferberga to musze powiedzieć że to niestety zachodzi w skrajność (i nie żebym mówiła jako wkurzona-przegrana bo mamy od tego pana res.CACIB). Dwa razy go oglądałam przy sędziowaniu. W stawce u niego wygra nawet ustępująca duuuużo urodzie mała sunia, byle mała i słodka. Czasen to się sprawdza, ale przewarznie stawka suk stoi od najmniejszej do najwięlkrzej a uroda, wystawienie - rzecz drógorzędna.
No i jeszcze jedna rzecz, bardziej typowa. To co w macu (pies znajomej) mu strasznie przeszkadzało, w czerwcu było nagle poprawne lub bardzo-dobre. :diabloti:

Posted

grrrond napisał(a):
Przyznam się szczerze, że nie przejrzałam tematu dokładnie :oops: , ale może ktoś wie coś na temat p. Andrzeja Kaźmierskiego i p.Wojciecha Myszkowskiego? Czy to są sympatyczni sędziowie?

Kazimierski kiedyś na ringu Jh pifko pił:drinking:

Posted

PAN Kaźmierski ;) Ja moge podać jeszcze jeden przykład, ale niechcem sobie problemów narobić :P grrrond o p.Każmierskim i p.Myszkowskim jest parę stron wstecz

Guest Reyes
Posted

alanowak napisał(a):
Kazimierski kiedyś na ringu Jh pifko pił:drinking:

Trza se jakoś osłodzić :lol:

Posted

Ale który Kazimierski? Bo jest ich dwu. Obaj Andrzeje. Jeden jest profesorem zoologii na UAM w Poznaniu. Świetny sędzia, bardzo sympatyczny. Często komentuje wyniki dla publiczności. Drugi z Warszawy (ten od kilku lat nie sędziuje już chyba). Ten był najlepszym spikerem wystawowym, jakiego słyszałam. Jeśli ktoś pamięta klubówkę terrierów w Kielcach w 2000 r, to wie o co chodzi.

Posted

Asta napisał(a):
PAN Kaźmierski ;) Ja moge podać jeszcze jeden przykład, ale niechcem sobie problemów narobić :P grrrond o p.Każmierskim i p.Myszkowskim jest parę stron wstecz

ja nie wiem... czy ja ślepa jestem czy co, a nie mogę znaleźć :shake: :eviltong:

Posted

Zgorzel napisał(a):
A może jako jedyna dopatrzyła się czegoś, czego nie ma?

Emotikonek pokazuje, ze musi być naprawdę okropna! Aż wstyd z taką wygrać! :p

Na moje oko - jest niestety. Akurat postawa francuska jest łatwa do rozpoznania. Gdzieś miałam skan z materiałów dla sędziów, gdzie takie postawy są wyrysowane. Jak znajdę to wkleję dla wszystkich :).
Okropna, wiesz, "de gustibus non disputandum est". Acha jeszcze na drugiej lokacie była prześliczna tricolorka :) Fajna, tylko nie chciała się pokazać :)
--------------------------------------
A co wiecie o Pawle Szemraju ? Widziałam, że generalnie oceniał owczarki, a teraz sędziuje ozdóbki :) Na co zwraca uwagę?

Posted

Cavisia,a może Ty miałaś kiedyś styczność z panią Elżbietą Junikiewicz? Będzie mnie i mojego cavalierka oceniała na wystawie krajowej w częstochowie(Ona i pani K.Opara)....nasza pierwsza wysatwa :roll: (a pies ma dwa lata..jakoś wcześniej się na to nie nastawialiśmy)....A tak z innej beczki - znacie może jakieś stronki z czymś typu ABC wystawiania :razz: ? :eviltong:

Posted

Anka, widzę, że kolejny caviś :) zapraszam na nasze , rasowe forum www.cavalier.wot.pl
Ania, Pani Junikiewicz będzie mnie też oceniała po raz pierwszy w niedzielę. Wedy napewno napiszę własne odczucia :)
I nie przejmuj się, że pierwsza wystawa - to nic strasznego :) A konkretne odpowiedzi jak wystawiać, szczególnie zobaczysz jak powinno się cavisia ustawiać :)- to na forum :) zapraszam.