zakla Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 A sedziowala kgos moze p.Szydlowicz-Polanczyk? No i po tym, co przeczytalam o P.Stepka, to od razu jakos tak niefajnie mi sie zrobilo:roll: A powie mi ktos moze, jaki jest w stosunku do wystawcy? Mily? Kulturalny? Czy raczej wrecz przeciwnie? I jeszcze musze wystawic bardzo pochelbna opinie panu Kozberowi! Przemily sedzia, pierwszy raz spotkalam sie z tak sympatycznym i serdecznym podejsciem:p Quote
alqua Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Bardzo dziękuje za odpowiedź. Szczerze to nieco sie zirytowałam czytając twój post ;). Co za baba wstrętna... Ja mam Bobtaila i niech mi coś zarzuci to już ja jej powiem co myślę o sędziach ,którzy o tej rasie nie mają zielonego pojęcia a podejmują się sędziowania. Co do ruchu... to wybitna przesada, czepiać się o to szczeniaka. Moja ma ruch taki nie za specjalny,to bardzo dobrze wiem,nie mam kiedy jej szkolić to raz a dwa ,że to jest Bobtail i specyfika rasy - ciężko im się podoprządkować na ringu w biegu. My będziemy teraz starować w młodzieży. Ciekawe jak to będzie. Widzę, że pewnie nie uniknę starcia. Jak wyskoczy ze wzrostem czy czymś (boby nie mają ograniczonego wzrostu;)). A suńka jest w trakcie wymiany futra, co każdy znający się na rasie powinien wiedzieć jak to wygląda... Przykre ,że tyle płaci się kasy za wystawy a sędziują zwykle laicy -nie znający sie na rasie ,tylko obyci jedynie w swoich kilku zupełnie innych rasach psów. :angryy: Quote
zakla Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Akurat ja sedzine sama w sobie wspominam dosc milo. Jezeli chodzi i szetlandke, to mala naprawde byla bardzo zdenerwowana i chciala uciec z ringu. A Pani ta hoduje wlasnie sheltie, i jest wlascicielka ojca wystawianej przeze mnie suczki ;) Ale mielismy wo i najlepsze szczenie w rasie, tak samo z aussie :) Quote
talut Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Zakla, jeżeli chodzi o p.Stępkę i jego stosunek do wystawców to ekhm...nie odpowiedział na moje 'dzień dobry' (a mówiłam b.głośno ;)), pewnemu panu, powiedzmy że przy kości, powiedział 'No to jeszcze dwie rundki, nie zaszkodzi panu' :roll: na wszystkich patrzył z góry, b.mało się uśmiechał i zdarzały mu się kłótnie z asystentami i z wystawcami...nie wiedział, którą klasę ocenia i ile jest w niej psów (co przecież widać :razz:). Po ocenie 3 psów, kiedy podeszłam z Monulcem baardzo się zdziwił, że jest jeszcze jakiś czwarty pies. Zapytał, ile Mona ma, jak powiedziałam że 10 miechów, to zapytał 'to jaka to klasa?' :/ a p.Kuczyńska-Standełło? :) jaka jest? Quote
zakla Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Talut, nie pocieszasz :lol: bede wystawiac u niego na klubowce, a nie chce dopisywac sobie kolejnego sedziego na liste tych, do ktorych wiecej na ring nie wjede:diabloti: No coz, trzeba sprobowac. i przyzwyczajac sie do chamstwa...:roll: Quote
talut Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 p.Stępka otwiera moją listę nielubianych sędziów :diabloti: im więcej się uśmiechałam, tym gorzej na mnie patrzył :lol: pomijam, że dał 3 lokatę suczce z brakami w zębach :roll: Quote
zakla Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 :diabloti: No cóż, będę mieć minę, jakby chciała wsyztskich pozabijać (w sumie to ja na ogół mam taką minę :lol: ), to może mnie polubi:eviltong: Ważne, zeby sukę dobrze ocenił:p Quote
alqua Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 heheh wszyscy bądźmy dobrej myśli ;) lepiej nie dołować się zawczasu.:p Quote
Zeliika Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 [quote name='zakla'] No i po tym, co przeczytalam o P.Stepka, to od razu jakos tak niefajnie mi sie zrobilo:roll: A powie mi ktos moze, jaki jest w stosunku do wystawcy? Mily? Kulturalny? Czy raczej wrecz przeciwnie? He, he, zgadnij :)) Quote
Zeliika Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 [quote name='weihaiwej']Dziękuję Zeliika. W takim razie zobaczymy, to nasz debiut w młodzieży, ale sunia jest kompletnie wyliniała, a w ruchu trochę zbieżnie prowadzi tylne łapy :roll: Ale konkurencji nie mamy :evil_lol: ;) Moj pies tez troche zbieznie prowadzi tylne lap i u p. Musial nie przeszkodzilo mu to wygrac rasy. tak wiec glowa do gory :lol: Quote
weihaiwej Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Alanowak, dwie strony wcześniej pytałam o p. Magdalenę Musiał i Zeliika odpowiadała: [quote name='Zeliika']Z moich obserwacji zwraca uwage na ruch, ocenia dosc dokladnie, obmacujac. Duzo pewnie tez zalezy od konkurencji - na grupie wygrywaja u niej psy w znanych rekach. Quote
AlaNowak Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 a to przepraszam, jestem raczej leniem i nie zawsze chce mi se szukac kilka stron wczesniej:evil_lol: dzieki:loveu: A moze ktos jescze ma co na temat tej pani do powiedzienia?? Quote
AlaNowak Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Weihaiwej- mam rozumiecc, ez bedziesz w raciborzu na tym samym ringu co my??;>:loveu: Quote
weihaiwej Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 alanowak napisał(a):Weihaiwej- mam rozumiecc, ez bedziesz w raciborzu na tym samym ringu co my??;>:loveu: Najwyraźniej :D Akity w oszałamiającej ilości: sztuk 4 :D każda w innej klasie, hehe, to nasza jedyna szansa na I lokatę ;) Na pewno się spotkamy! Quote
AlaNowak Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 hehe, to podejdz do mnie, bo ja raczej charrakteristich (czy jakos tak) bede, mega duzo jest w neidziele basenji- az 1:evil_lol: A ciebei moge z kims pomylic,a wtedy to bedzie wtopa:-o Quote
JASMIN Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 [quote name='JASMIN']Ja bardzo proszę o jakieś informacje na temat P. Jens Martin Hansen (DK) [SIZE=2]i P. Patricia Nemirovsky-Alsina (RA) [SIZE=2]Może ktoś z Was wystawiał psy u w/w sędziów. Jakie psy preferują, na co zwracają największą uwagę? Z góry dziękuję za informacje. Nikt nic u nich nie wystawiał? Quote
olaglowka Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 :evil_lol: A czy pan Rehabek sediuje szybko czy bardzo wolno?? prosze o informacje jak sedziuje pudle na co zwraca uwage. Z góry dziękuje i Pozdrawiam Quote
warg2003warg Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Jeśli chodzi o Ubrovą ( CZ) to zwraca dużą uwagę na zachowanie, psychikę psa.Staliśmy kiedyś z moim psem na ringu głównym(Bog) i podchodziła do każdego psa, obserwując go.Mój wtedy się cofnął, a ona powiedziała nie i już wogóle nie zwracała na niego uwagi.Wcześniej chyba jej się podobał, przynajmniej go więcej niż inne obserwowała.Nie wykazał agresji, tylko jakby się lekko przestaszył. Quote
Rauni Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Czy ktoś coś wie o panu Jacques Medard Rinquet z Francji? Quote
zakla Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 [quote name='Talut']a jakiego psa u niego wystawiasz? :smile: Flat coated retrievera Tosce Beaty:p Daila Rocchi??? Quote
wix Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 A panowie: Jaroslav Matyas (czytałam ten topic i widzę same pozytywy :) ) - chodzi tu o sędziowanie terierów (welshów) Laurent Pichard (CH) - buldog francuski Stefan Sinko (SLO) - lhasa apso ?? Quote
JASMIN Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 =VioaoiV= napisał(a):A panowie: Jaroslav Matyas (czytałam ten topic i widzę same pozytywy :) ) - chodzi tu o sędziowanie terierów (welshów) Ja u niego wystawiałam jamniczkę w młodzieży, była to dopiero moja druga wystawa ale sędziowanie mi się podobało... Dużą uwagę zwracał na ruch i prezentację psa... Przepiszę Ci opis to może coś po opisie się jeszcze dowiesz: J.Matyas napisał(a):Bardzo ładna suka o dobrym froncie, dobrze zbudowana głowa, prawidłowa górna i dolna linia, dobre kątowanie kończyn, sierść o dobrej strukturze, zrównoważony charakter, bardzo dobry ruch i postawa w ringu Podobało mi się, że P. Matyas długo ogladał psy w ruchu a potem na stoliku pies stał dość długo podczas gdy sędzia przy mnie dyktował opis przy czym nie tylko patrzał ale i dotykał całego psa... Quote
Cockerek Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 =VioaoiV= napisał(a):Laurent Pichard (CH) - buldog francuski?? Sędziuje bardzo dokładnie, spokojnie bez pośpiechu, zwraca uwagę na ruch, nam kazał dużo chodzić. Opis daje szczegółowy, chyba patrzy też na pigment i ogólnie anatomię. Tak wniosuję po opisie mojej suni ;) Mnie się bardzo podobało jego sędziowanie, pojechałabym do niego jeszcze raz :) =VioaoiV= napisał(a):A Stefan Sinko (SLO)?? przyłączam się do pytanie ;) Quote
Recommended Posts