Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gabi_fuzzie napisał(a):
Czy ktoś był może oceniany przez p. Svetlane Radjuk ? Na co zwraca szczególną uwagę?

Byliśmy już oceniani kilkakrotnie przez tą sędzinę.Bardzo miła,uśmiechnięta,lubi dość mocne psy-przynajmniej w huskich,z mocnym kośccem,zwraca bardzo uwagę na ruch,fachową prezentację(muszę przyznać ,że raz tak wygrałem z nieco gorszym psem niż konkurent-właśnie sposobem prezentacji).Poza tym często lubi dawaćBOB-a suczce.Nie lubi psów z nadwagą.:lol:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Marihuana']Potrzebuje info o sedziu : KAREL HORAK z Czech.
Co lubi? Na co zwraca uwage? Ruch, prezentacja, zachowanie psa na ringu, zęby???
Będe bardzo wdzieczna za wszelkie informacje.

tu juz o nim byly cale referaty :evil_lol: pan z bardzo specyficznym sposobem oceniania - kto widzial ten wie o co mi chodzi :eviltong:
bardzo dokladnie sprawdza zabki, za wszelkie objawy agresji wywala z ringu, psy bojace sie sedziego lazacego na czworaka po ziemi chcacego dokladnie obejzec ruch raczej niech do niego nie jezdza :lol:
ale niezwykle sympatyczny i uwielbiajacy obcalowywac wlascicielki :lol:

Posted

Na ringu bokserów czesto rozgrywa sie "akcja" :) Jestem ciekawa jak potraktuje temperamentne boksery:) hihi

Marysia dostala cieczki wiec niestety nie bedzie okazji poznac Pana Horaka:)

Posted

Marihuana napisał(a):

Marysia dostala cieczki wiec niestety nie bedzie okazji poznac Pana Horaka:)

Oj to szkoda :roll:, ja też bardzo chciałabym trafić na tego sędziego nawet gdybym miała wylecieć z bd :evil_lol::evil_lol: Do tej pory znam go tylko ze zdjęć i to musi być niezłe widowisko :crazyeye:

Posted

Draczyn napisał(a):
A czy ktos moze zna sędzine Natalie Nekrosjene z Litwy???????? i cos moze na jej temat powiedzieeć????????????

ja byłam teraz na litwie i nie byłam przez nią oceniana ale przyglądałam się przez chwilę jak sedziowała ratlerki czy pinczerki miniaturki :) - przepraszam ale kompletrnie się na nich nie znam -

jednej pani podziekowała bo piesek na stole nie dał się obmacać i zebów pokazać - bardzo ocenia ruch - jak piesek skacze to ka ze biegac dwa razy tez przód i tył dokładnie ogląda - dokładnie bada kosteczki a wydawało by sie że u tych piesków wszystko widać :) i na koniec ogląda statykę i czasami podchodzi i próbuje na siebie zwrócić uwagę psa.

Ale to tylko z obserwacji z boku. wydaje sie być kobietą miłą ale konkretną.

Posted

Polecam opcje "Szukaj" potem "Pokaż posty"

Znalezione tak na szybko opinie innych osób:

"Wiem tylko tyle, ze to wieloletni hodowca dalmatyńczyków"

"Ja moge opisać Pana Macieja Kozber.
Był miły dla nas i wyrozumiały co do mojego psa.
Stolik na którym stał Lalek się chwiał więc pan Maciej powiedział zebym przytrzymała na rekach psa i zajrzał w w zęby.
Opis dostałam bardzo fajny Jestem zadowolona . Zwraca uwagę na ogólną budowę i proporcje psa oraz na ruch psa. Nie trzyma długo psa bo sam powiedział że upał jest okropny."

"Przyłączam się!!! Jeden z najsympatycznieszych sędziów u jakich byłam, a niestety nie ma ich u nas wielu. Do tego ma naprawde dużą wiedzę, nawet w takiej rasie która nie jest jego specjalnością. Zwraca uwagę na harmonię budowy i ruch.
Naprawde polecam"

"Maciej Kozber sędziował kiedyś moją goldenice. Bardzo miło wspominam tą wystawe, chociaż nie wygrałyśmy. Wyjątkowo sympatyczny sędzia. U nas ząbków tak wnikliwie nie sprawdzał, za to zwracał uwage na ruch i na ogólną budowe psa. Moim zdaniem w goldenach sędziował całkiem sensownie."

Posted

Ja niestety mam nie miłe wspomnienia z P. Kozberem może to też dlatego, że np miał zły dzień. Ale z mojego odbioru on kompletnie nie zna się na yorkach!! :P

Posted

Sandi napisał(a):
A sędzował was kiedyś Maciej Kozber lub Piotr Król?? Co o nich sądzicie?

P.Korber zrobił na mnie bardzo złe wrażenie! Absolutnie nie zna się na dogue, pozatym miał o wszystko pretensje! Mój pies był wystawiany w kl. szczeniąt to była jego pierwsza wystawa(bardzo się biedaczek stresował) a p. Kozber wymagał od niego zachowania dojrzałego psa!:shake:
Natomiast p. Król bardzo sympatyczny, rzeczowy, wyrozumiały co do młodziaków!U dorosłych psów zwraca uwage na ruch i ogólne wrażenie!