Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Natalia:)']Czy ktoś był kiedyś oceninany przez Ivetę Voytekovą ??

Natalia luknij na stronę Magi18, oceniała grzywki m.in. w Katowicach marcu 2006. Popatrzysz, które psy wygrały i jakie oceny. Ogólnie miła sędzina, doładnie oglądała psiaka i patrzyła na ruch, choć miejsca do biegania za wiele nie było :shake:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy ktoś był oceniany przez:
Beata Petkeviča (LV)
Będzie oceniała moją borderkę. Lubi psy z długim włosem? Jakiego typu psy lubi, na co zwraca uwagę, co ceni u psa??
Viva Maria Soleckyj-Szpunar (PL)

Pozdrawiam.

Posted

[quote name='Viris']Adam Chabik - sędzia krajowy - IX grupa z wyłączeniem pudli oraz krajowy - dalmatyńczyki
jest hodowcą Buldożków Francuskich - Hodowla 100 pociech
http://strona.100pociech.com/

Teraz mogę szerzej napisać o Panu Adamie.

A więc; wedłg mnie bardzo dokłany sędzia, liczył ząbki u piesków macal tylnie łapy, macał jajka, zwraca dużą uwagę na ruch psa. Nie wiem jak to jest jak ocenia duzo piesków ,ale ja dostałam bardzo precezyjny opis, zauważa wady ale ocenia i docenia ogólny wygląd myśle ze jest sprawiedliwy.

W nastepnym tygodniu opisze Walter Jungblut (D-Niemcy) bo mnie ocenia we Wrocławiu

Posted

gabi_fuzzie napisał(a):
Czy ktos może był już oceniany? Jakie psy najbardziej lubi? Jakie ma doświadczenie z goldenami?

bardzo sympatyczny sędzia. trudno powiedzieć jaki kolor psa najbardziej lubi (jak naS oceniał to pies z pierwszą lokatą był b.ciemny a ten z drugą biały). lubi proporcjonalne szczupłe psy. ostro ocenia. Na doskonałe mogą liczyc na prawdę idealne psy (te na podium, a czsem nawet nie) dużo bardzo dobrych daje. ogólnie sędzia miły lecz poważny.Daje ciekawe opisy...:);)

Posted

Goldenka 02 napisał(a):
bardzo sympatyczny sędzia. trudno powiedzieć jaki kolor psa najbardziej lubi (jak naS oceniał to pies z pierwszą lokatą był b.ciemny a ten z drugą biały). lubi proporcjonalne szczupłe psy. ostro ocenia. Na doskonałe mogą liczyc na prawdę idealne psy (te na podium, a czsem nawet nie) dużo bardzo dobrych daje. ogólnie sędzia miły lecz poważny.Daje ciekawe opisy...:);)

Dobry sedzia nie zwraca uwagi na kolor psa,chyba ze umaszczenie jest nieprawidlowe.Dodam jeszcze,ze idealne psy nie istnieja.
W moim odczuciu pan Stepinski wybiera psy "najbardziej podobne do goldena",bez dziwnych glow czy innych tego typu wydziwnien.

Posted

haker11 napisał(a):
Z tego co pamiętam to bardzo sympatyczna pani! Lubi psy raczej mocne, i zwraca dużą uwagę na głowę i ruch!

A wg. mnie ona jest szczytem chamstwa i jest nie miła.

A p.Stepińskiego też bardzo lubie. Zna sie na goldenach.Dał nam bdb i bardzo fajny opis, i myśle że to najbardziej prawdopodobny opis i zasłużona ocena. Ogółem mily i fajny.

Posted

Wiza napisał(a):
A wg. mnie ona jest szczytem chamstwa i jest nie miła.

Każdy jest tylko człowiekiem, może jak nas sędziowała miała dobry humor, albo jak Was to zły! Byliśmy oceniani przez nią tylko raz, i wspominam to całkiem sympatycznie!

Posted

Na klubówce, która odbyła się w Łodzi tydzień temu, siberiany zostały podzialone na dwa ringi... "Młode", tzn. kl. baby i szczeniąt, oceniane przez kobietę, w tym samym czasie co "stare" na ringu obok przez Białorusina... Chory pomysł. Powiem tylko tyle, że kobieta oceniająca Młodziki (chyba p. Jasińska) zdyskwalifikowała szczeniaki nie mające nawet 5 miesięcy za "wędrujące" jąderka! Poza tym, jak większość sędziów, wybierając zwycięzcę nie patrzyła na budowę psa tylko jego masę....:lol:

Posted

mortikia napisał(a):
Na klubówce, która odbyła się w Łodzi tydzień temu, siberiany zostały podzialone na dwa ringi... "Młode", tzn. kl. baby i szczeniąt, oceniane przez kobietę, w tym samym czasie co "stare" na ringu obok przez Białorusina... Chory pomysł.

To co prawda dyskusja nie na ten wątek, ale to akurat dobry pomysł :lol:. Ja rok temu z moim babikiem wyczekałam się masę czasu na ocenę, właśnie dlatego że takiego podziału na ringi na klubie nie było (w tym roku był). Maluchy powinny mieć swój ring, nie jest ich dużo i dzięki temu nie muszą długo na ocenę czekać, a to dla nich naprawdę męczące.

Posted

A ja mam pytanie co do Krystyny Szulc, jak ocenia psy, na co zwraca uwage, wiem ze bylo tu troche o niej ale nic konkretnego ;)

a ja powiem coś o naszych ostatnich sedziach tzn tych co nas oceniali:
Andrzej Zamoyski - wybiera psy masywne, im pies masywniejszy lepiej rozbudowany tym wieksze szanse ma -> doswiadczyłam na wlasnej skorze ;)

Zygmunt Jakubowski -prezentacja psa, ogólnie miły, ale mojej rasy nienawidzi, na ringach honorowych na welsh corgi nawet nie spojrzy, ale miło wspominam jego sedziowanie ;)

Posted

palma napisał(a):
Czy ktoś był oceniany przez:
Beata Petkeviča (LV)
Będzie oceniała moją borderkę. Lubi psy z długim włosem? Jakiego typu psy lubi, na co zwraca uwagę, co ceni u psa??
Viva Maria Soleckyj-Szpunar (PL)

Pozdrawiam.

Viva Maria zwraca uwage na wszystko-zwlaszcza na budowe ,na wlos mniej zwraca uwage ,moja suczka jest jest raczej krotkowlosa w porownaniu do innych w swojej rasie i nie przeszkadzalo jej to ,ba dala jej CACIBA w dosc duzej konkurencji :evil_lol:.Tak wiec doskonalosc anatomiczna i ruch to dla niej najwazniejsze aspekty

Posted

[quote name='Frytela']
a ja powiem coś o naszych ostatnich sedziach tzn tych co nas oceniali:
Andrzej Zamoyski - wybiera psy masywne, im pies masywniejszy lepiej rozbudowany tym wieksze szanse ma -> doswiadczyłam na wlasnej skorze ;)
[/quote]
My też. ;)

Posted

[quote name='jfn']My też. ;)[/quote]

hihi nie jestesmy sami ;)

kurcze ludzie napiszcie mi cos na temat tych sedziów (wymienieni na poprzedniej stronie, ostatni post) to bardzo dla mnie wazne poniewaz jedna sedzina ocenia nas w ta niedziele i nie wiem bardzo na co ona zwraca uwage

Posted

Pan Zygmunt Jakubowski- miły, sympatyczny, aaale kiedy na ringu w czasie oceny inny pies dwukrotnie rzucił się na mojego psa- potraktował to jako standard.
Co za tym idzie moj pies już się nie chciał wystawiać.