Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

asia:) napisał(a):
dobrze wiedzieć, będzie nas oceniał w niedzielę, więc jestem bardzo ciekawa :razz:

Zdadza sie bylismy oceniani przez niego w zeszła niedziele, dokładnie dotyka psa, kazda kość, każdy mięsień, zęby u mnie liczył aż sie zdziwiłam, każdego zęba oglądał, też dużą uwage przywiązuje do prezencji psa i ruchu. Opis bardzo bogaty dokładny mimo, że sekretarz nie wszystko zapisła do właściciela mówi wszystko i jak ktoś czegoś nie wie a raczej nie do końca kojarzy o co mu chodzi można zapytać i dokładnie wyjaśni i co chodzi i jak ma być jak jest źle. Duża kultura osobista, uśmiechnięty i przesympatyczny człowiek. Wyrozumiały na warunki i możliwość zmeczenia psa potwornym słońcem. Ja jestem bardzo zadowolona z Jego oceny mimo że nie wygralismy przynajniej poznałam dokładnie swojego psa i teraz wiem co robić zeby był jeszcze lepiej przygotowany i lepiej sie prezentował :)

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiecie może jak sędziuje pani MARIA BURSAKA[SIZE=2] na JH??? i coś na temat sędziowania pana[SIZE=4] [SIZE=3]JERZEGO OLSZEWSKIEGO ??? [SIZE=2](Bo będzie sędziował naszego Willcia w Legnicy).:):):)

Posted

Dorota_Fiszer napisał(a):
Jerzy Olszewski nie lubi psow chudych i zwraca duza uwage na francuza oraz pokazanie psa (nie lubi,gdy ktos nie umie zaprezentowac psa) w goldenach.

o zaprezentowanie psa sie nie boje:evil_lol: dzięki

Posted

Mam do Was pytanie, jak Pani Junkiewicz odnosi sie przy pokazywaniu psa w ruchu jak mu sie czyms macha przed glowa zeby mial ja w gorze ?? u mnie to jest jedyny sposob nie wieszajac psa na smyczy zeby szedl po trawie z glowa w gorze :( i do tego musi byc to skarpetka..... bo na ciastka reaguje ale na krotka meta odrazu zaczyna skakac i chce je zjesc :( a za skarpetka idzie ....

Posted

Skarpetka? :evil_lol: Świetne. A musi być świeża, czy wręcz przeciwnie? :megagrin:
Widziałam jak wystawiano dobermana na taki mały pasztet w puszcze, też nieźle o wyglądało :multi:

Posted

asia:) napisał(a):
ja bym prosiła coś o p.Sobieszczańskiej... szukałam i nic nie znalazlam...

Oceniała nas na krajowej wystawie 10 czerwca tego roku.
Każdego psa dokładnie obejrzała, "wymacała", patrzyła na ruch, budowę. Bardzo sympatyczna. ;)

Posted

hejka

na grzywaczach tworzymy listę sędziów - co prawda selekcja dotyczy grzywaczy tj 9gr
ale sędziowie mają różne grupy:

Sędziowie Polskiego ZK:
http://www.grzywacze.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=191&Itemid=160&lang=ISO-8859-2

Sędziowie zagraniczni:
http://www.grzywacze.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=256&Itemid=160&lang=ISO-8859-2

zapraszam
i chętnie przyjmuję foty : AgnieszkaO@poczta.fm
:lol:

Posted

Judit napisał(a):
Oceniała nas na krajowej wystawie 10 czerwca tego roku.
Każdego psa dokładnie obejrzała, "wymacała", patrzyła na ruch, budowę. Bardzo sympatyczna. ;)

Bardzo solidna, uprzejma pani, u nas zwracała sporą uwagę nie tylko na eksterier, ale także na temperament, znała się na rasie (co dość dziwne u polskich sędziów:cool3:) - uważam ze warto.

Posted

Błyskotka napisał(a):
Czy ktoś wie coś o sędzinie Yolanda Nagler - Magal ???

zwraca duza uwage na ruch i woli wieksze psy. mila i bardzo konkretna,troche sie gubi w formalnosciach, w szczecinie do porownania o caciba brala psy z mlodziezy :lol:

Posted

meta napisał(a):
zwraca duza uwage na ruch i woli wieksze psy. mila i bardzo konkretna,troche sie gubi w formalnosciach, w szczecinie do porownania o caciba brala psy z mlodziezy :lol:

Dzięki ;). Jesteśmy już po ocenie u tej Pani :cool3:.
Fakt jest miła, sympatyczna i rozmawia z wystawcą na ringu na temat jego psa.

Posted

meta napisał(a):
czy wie ktos cos o sedzinach Kornelija Butromova, (...)??? chodzi mi o ozdobki z gory dzieki

u tej Pani byłam raz :angryy: z beagle. Wygooglowałam wcześniej, że sędziuje głównie bullowate i chyba nie zauważyła, że teraz ocenia inną grupę :angryy:. Takiego braku fachowości, kompletnych bzdur w opisie nigdy nie widziałam. Ta Pani nie pofatygowała się nawet żeby wzorzec przeczytać. Cechy bardzo pożądane u gończych traktowała jako wady :shake:. Oglądanie psów ograniczyła do pedantycznego obadania włosów na ogonie. Ogólnie powygrywały psy przesadnie umięśnione, przerośnięte i o naturalnym wyglądzie (brudne, niewyczesane). Nie wiem co robi w ozdóbkach.

EDIT: zapomniałam, że w FCI yorki to terriery nie ozdóbki:oops:. ale wydzwięk ten sam

Posted

jefta napisał(a):
u tej Pani byłam raz :angryy: z beagle. Wygooglowałam wcześniej, że sędziuje głównie bullowate i chyba nie zauważyła, że teraz ocenia inną grupę :angryy:. Takiego braku fachowości, kompletnych bzdur w opisie nigdy nie widziałam. Ta Pani nie pofatygowała się nawet żeby wzorzec przeczytać. Cechy bardzo pożądane u gończych traktowała jako wady :shake:. Oglądanie psów ograniczyła do pedantycznego obadania włosów na ogonie. Ogólnie powygrywały psy przesadnie umięśnione, przerośnięte i o naturalnym wyglądzie (brudne, niewyczesane). Nie wiem co robi w ozdóbkach.

EDIT: zapomniałam, że w FCI yorki to terriery nie ozdóbki:oops:. ale wydzwięk ten sam

dzieki,zbytnio mnie nie pocieszylas bo na maxa mi zalezy na tej wystawie :razz: ale moj grzyw jest duzy to moze cos, jak go jeszcze nie wykapie :evil_lol:

Posted

filonek_bezogonek napisał(a):
Han ????

O co wiesz wtakim razie na temat PANI BORYCZKO ???

Sedziuej całą 5 grupe w Zakopanem ??? Ma ktos jakieś doświadczenia ?

Mnie nie oceniała ale nie słyszałam o niej zbyt dobrych opinii :evil_lol:.