Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kapka22'][FONT=Tahoma]A czy sedziowal juz kogos z Was pan [/FONT][FONT=Tahoma]Peter Harsany (H) lub pan [FONT=Verdana]Ściesiński Kazimierz ??????????:cool3: [/FONT]
[/FONT]

Peter Harsanyi - dokładny sędzia, nie wali od razu szczątkowego opisu tylko to co zauważy to dopisuje. Poza tym miły i tłumaczy swoją ocenę każdemu z wystawiających, na porównaniach mówi czemu wygrał akurat ten pies a nie tamten. Na mnie wywarł bardzo pozytywne wrażenie.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Musiałek']Ireneusz Picheta - czy ktoś zna sędziowanie tego pana w I grupie ????

oceniał nas w ubiegłym roku na wystawie w Chybiu - pozostawił w mojej pamięci pozytywne wrażenie ;) :lol:

Posted

[FONT=Courier New]chciałabym się dowiedzieć czy ktoś był oceniany przez [/FONT]
[FONT=Courier New] p. Andras Korozs (H):roll: [/FONT]
[FONT=Courier New][/FONT]
[FONT=Courier New]bardzo mi zależy na waszych opiniach a szczególnie osób [/FONT]
[FONT=Courier New]z III grupy (ponieważ nic nie znalazłam [/FONT]
[FONT=Courier New]na temat tego sędziego)[/FONT]

[FONT=Courier New]na co zwraca uwagę ten sędzia i jakie psy wybiera [/FONT]
[FONT=Courier New](czy stawia przede wszystkim na anatomię, włos, ruch [/FONT]
[FONT=Courier New]czy może [/FONT][FONT=Courier New]coś innego?) [/FONT]
[FONT=Courier New]za odpowiedź będę wdzięczna ;) [/FONT]

Posted

Collieland napisał(a):
oceniał nas w ubiegłym roku na wystawie w Chybiu - pozostawił w mojej pamięci pozytywne wrażenie ;) :lol:

tzn?? na co zwraca uwagę?? jakie psy lubi ?? duże małe??

Posted

Musiałek napisał(a):
tzn?? na co zwraca uwagę?? jakie psy lubi ?? duże małe??

mogę się wypowiadać tylko na podstawie "mojej" rasy.
Zatem w kolakach wygrały psy o mocniejszej budowie i dość obfitej szacie (nie miało znaczenia wybarwienie szaty - choć zdarzył się osobnik o dość jasnym umaszczeniu, by nie powiedzieć słomkowym) i dobre w ruchu. Sędzia uprzejmy, uśmiechnięty i kulturalny, ale nie komentujący swoich decyzji,

Posted

[quote name='kapka22'][FONT=Tahoma]A czy sedziowal juz kogos z Was pan [/FONT][FONT=Tahoma]Peter Harsany (H) [FONT=Verdana]??????????:cool3: [/FONT]
[/FONT]

Aguś odnośnie pana Petera dostałam taką opinię od węgierskiej hodowczyni Siberian Husky. Była u tego sędziego w tym tygodniu ;)

"Peter Harsanyi is a good judge, but not too friendly and tolerant IMO. He prefers perfectly behaving, perfectly groomed, perfectly stacked and perfectly gaited dogs in the ring "

Posted

nane napisał(a):

[FONT=Courier New]p. Andras Korozs (H):roll: [/FONT]

[FONT=Courier New]bardzo mi zależy na waszych opiniach a szczególnie osób [/FONT]

[FONT=Georgia]Oceniana to byłam przez niego wiele razy (albo myli mi się z drugim Węgrem o tym samym nazwisku), ale na co zwraca uwagę nie mam pojecia, bo mam psy raczej unikatowe i zwykle idą w pojedynkę albo jeszcze z jednym i problemów nie mam ze zwyciężąniem.[/FONT]

Posted

Ponawiam :cool3::

jfn napisał(a):
Czy ktoś może napisać coś jeszcze o sędziowaniu p. Andrzeja Zamoyskiego? Najchętniej w grupie I, ale inne też mogą być... :cool3:

Posted

nane napisał(a):

[FONT=Courier New]p. Andras Korozs (H):roll: [/FONT]

Hihi
To hodowca dogow i szef Klubu Doga Niemieckiego na Wegrzech.
Domniemuje wiec, ze bedzie wolal psy duze, dosc mocne:cool1: , raczej ne bedzie zwracal uwagi na umaszczenie, typowosc szty. Z ruchem moze byc roznie. Pewnie anatomia i prezentacja :cool3:

Posted

PANGEA napisał(a):
Hihi
Domniemuje wiec, ze bedzie wolal psy duze, dosc mocne:cool1: , raczej ne bedzie zwracal uwagi na umaszczenie, typowosc szty. Z ruchem moze byc roznie. Pewnie anatomia i prezentacja :cool3:

[FONT=Courier New]to całe szczęście, że się nie zgłosiłam :crazyeye: bo mam psy w dość delikatnym typie ;) chociaż anatomicznie są doskonałe ale jednak to "mniejsza wersja Yorka" :razz:[/FONT]

Posted

CZy mogłabym prosić informacje na temat pana PAWŁA SZEMRAJA??:cool3: BArdzo pilne... Ocenia nas jutro , w Kaliszu . Trochę sie stresuje , bo pierwszy raz tak "na poważnie" wystawaim mojego Hawańczyka .. Przedtem wystawaiałam go tylko w klasie szczeniąt.

Posted

Czy ktoś z was wie na co trzeba uważać jak ocenia [FONT=Tahoma]Karl Reisinger (A)??? Chodzi mi o Goldeny suczki :) [/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]Z góry dziękuję :) Pozdrawiam :D[/FONT]

Posted

PANGEA napisał(a):
Hihi

Pan Andreas Korozs

w I grupie faworyzuje swoje psy nawet jesli są koslawe :((
a hoduje aussie, sheltie, collie i bordery

typowy układowy sedzia już miałam przyjemność widzieć go w akcji kilka razy w I grupie :((

wiec najpierw układ a jak go nie ma to ma średni gust i wyczucie I grupy - małe, wąskie, nie koniecznie kątowane i ruch jest mu już u futrzaków kompletnie obcy :((

Posted

[quote name='W:)']Czy ktoś z was wie na co trzeba uważać jak ocenia [FONT=Tahoma]Karl Reisinger (A)??? Chodzi mi o Goldeny suczki :) [/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]Z góry dziękuję :) Pozdrawiam :D[/FONT]

Daje dost., db, bdb, doskonałych malutko. I opisy również dokładne.

Posted

Musiałek napisał(a):
Pan Andreas Korozs

w I grupie faworyzuje swoje psy nawet jesli są koslawe :((
a hoduje aussie, sheltie, collie i bordery

typowy układowy sedzia już miałam przyjemność widzieć go w akcji kilka razy w I grupie :((

wiec najpierw układ a jak go nie ma to ma średni gust i wyczucie I grupy - małe, wąskie, nie koniecznie kątowane i ruch jest mu już u futrzaków kompletnie obcy :((

A to napewno ten sam czlowiek??
Bo ten o ktorym mowie hoduje foxy i dogi niemieckie przydomek "Agria"

Posted

[FONT=Tahoma]Karl Reisinger (A)???[/FONT]
[FONT=Tahoma]Zobaczymy co zdziala w dogach w Krakowie :mad: [/FONT]
[FONT=Tahoma]Jak narazie jedno wiadomo, Ci co nie musieli nie zglosili sie do Krakowa na wystawe. Pierwszy raz od daaaawna bedzie malo dogow.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Jak do tej pory 3 rzy ocenial moje bassety ( PBGV ) i za trzecim razem szlo mu juz niezle. :p [/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]

Posted

PANGEA napisał(a):
A to napewno ten sam czlowiek??
Bo ten o ktorym mowie hoduje foxy i dogi niemieckie przydomek "Agria"

Paulinka, foxy on też hoduje:cool3: co do doziów to pewności nie mamy:mad: