Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

cockermanka napisał(a):
:megagrin: :megagrin: :megagrin: ale z nas gapy..i chyba rzeczywiście byłyśmy zakręcone na światówce....:evil_lol: wystawiałaś u Nigo młodego....:eviltong:
wiedziałam,że nazwisko nie jest mi obce...
Faktycznie...:evil_lol:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cockermanka napisał(a):
To nie takie proste,bo wystawiałyśmy równocześnie na dwóch ringach...ale na pewno lubi cockery z temperamentem...spojrzę jeszcze w opis młodego wieczorem...

A ja u niego nie cockera... Więc może króciutko, na co prócz temperamentu zwraca uwagę, plisssssssssss...

Posted

Witam chcialam się dowiedzieć, jak oceniają nizej wynienieni sedziowie, na co zwracają uwagę (szczególnie przy owczarkach) itp.

Andrzej Stępiński
Anatolij Zhuk
Judit Korozs-Papp
Klaus Frankerberger

Pozdrawiam,
Sheltia

Posted

tylko psy napisał(a):
wiecie coś o elżbiecie sobieszczańskiej????

Sympatyczna sędzina, nie ma reczej konkretnego typu goldka, z tego co widziałam sędziuje różnie, ale chyba i tak jest jedną z lepszych polskich sędzin. Nie wiem czemu, ale suczki sędziuje lepiej niż psy...

Posted

Ania_Carmen napisał(a):
Nie wiem czemu, ale suczki sędziuje lepiej niż psy...

bo nie mają jąder :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
siostra rok temu wystawiała u niej goldenkę ocenia szybko i sprawnie zwraca uwagę na prezentowanie, dużą uwagę przywiązuje do ruchu i do współpracy PIES-WYSTAWCA

Posted

Ja przepraszam bardzo, ze nei sprawdze sobie sama, ale po prostu nei mam niestety czasu na wertowanie tylu stron:( Czy ktos moze kojarzy czy bylo napisane o pani Boguslawie Szydlowskiej- Polanczyk? wiem tylo, ze hoduje goldeny:P bylo juz cos o niej? a moze ktos jeszcze ma cos do dodania?;> pozdrawiam i z gory dziekuje:)

Posted

sheltia12 napisał(a):
Witam chcialam się dowiedzieć, jak oceniają nizej wynienieni sedziowie, na co zwracają uwagę (szczególnie przy owczarkach) itp.

Andrzej Stępiński
Anatolij Zhuk
Judit Korozs-Papp
Klaus Frankerberger

Pozdrawiam,
Sheltia

Anatolij Zhuk - byłam u niego raz i odoszę wrażenie, ze nie ocenia ani wedlug wzorca ani nawet nie trzyma się konkretnego typu. Rozrzut w wybieranych przez niego psach ogromny. Nie mam zamiaru sie nigdy u niego juz pojawić bo uważam, ze na mojej rasie się po prostu nie zna.

Judit Korozs - Papp - hoduje owczarki szkockie, sheltie i owczarki australijskie pod przydomkiem "Silver Dream" (Węgry). Bardzo dokładna, ma oko do ras brytyjskich, z jej wyborami i sędziowaniem w pelni się zgadzałam. Uważam, że dobry sędzia i warto do niej pojechać.

Klaus Frankerberger - o nim wiem narazie tyle, że hoduje owczarki szetlandzkie (Niemcy). Co do oceniania to jeszcze nie mogę nic powiedzieć. Pojawię się u niego dopiero we wrześniu na krajówce pasterskich.

Posted

A czy ktoś może cos napisać na temat Pani Elżbiety Junikiewicz? Ja jestem zielona chyba jeszcze bardziej niz mój pies a czeka nas debiut niedługo.:nerwy:

Posted

Agama napisał(a):
Pani Junikiewicz nie szasta tytulami,daje duzo ocen bdb,gdybys miala grzywacza to bym ci napisala jaki typ preferuje

Pewnie jakoś przezyje jak sie jej nie bedzie bardzo podobał nasz typ;) Mam tylko nadzieję ze spojzy łaskawym okiem na szalonego szczeniaka i jego zupełnie niedoswiadczoną włascicielke. Boje sie bardziej ze napotkam na surowych i niemiłych sedziów niz tego ze moj moj pies nie bedzie zdobywał najleprzych ocen.

Dzieki za podpowiedz

Posted

ha ha Aniu o tym zapomnialam,jeszcze jedno mi sie przypomnialo,byl tak zajety rozmowa ,ze biegalismy i biegalismy po ringu-do utraty tchu...

Posted

sheltia12 napisał(a):

Andrzej Stępiński
Anatolij Zhuk
Judit Korozs-Papp
Klaus Frankerberger

Pozdrawiam,
Sheltia

Nas też sędziował raz pan Anatolij Zhuk, bardzo miły sędzia z poczuciem humoru. Ja byłam zadowolona bynajmniej z jego oceny, choc mojej suńce na tej wystawie wyjątkowo odbiło i zaczęła brykać, dlatego przegrała rasę prez ruch. Na pewno na to zwraca uwagę , na pigmentację i dokładnie ogląda pieski.

Posted

Szukam info o panu E. GICZELI !!!!!!!!!!!!!!!! bardzo prosze o opisanie sposobu sedziowania i na co zwraca szczególną uwagę. Jaki typ preferuje?