Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co mozecie powiedziec o nastepujacych sedziach:

-> p.
IWONA URBANOWSKA
-> p. JANUSZ OPARA
-> p. BARBARA LARSKA

Za kazda informacje bardzo dziekuje serdecznie :razz:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sylwiaskalska']Czy ktoś ma zdanie na temat tego sędziego ? Jerzy Olszewski

Z góry bardzo dziękuje :)

Napewno lubi dobre pokazanie psa i handlera który wie co robić na ringu. Rozdaje dość dużo ocen innych niż dosk. Hoduje psy pod przydomkiem "Selena".

Posted

[quote name='jfn']Pan Jakubowski... Uczucia mam mieszane, zwłaszcza po szopce odstawionej przez mojego pociecha - czyli że dla szczeniąt sędzia wyrozumiały, bo nas z ringu nie wywalił :lol: - nie za bardzo taktowny i uprzejmy w sposób dosyć bolesny, o znajomości wzorca się nie wypowiem, ale taki opis jaki Kelt dostał to do każdej rasy pasuje. :D Swoją drogą, sędziowanie wszystkich ras to jakieś nieporozumienie, jak tutaj się znac na wszystkich...

Ja u niego nie byłam, ale chciałabym sie wybrać, bo jesli chodzi o IX grupe to slyszałam raczej dobre opinie nawet bardzo, ale najlepiej jak przekonam sie na własnej skórze

[quote name='kapka22']Co mozecie powiedziec o nastepujacych sedziach:

-> p.
IWONA URBANOWSKA
-> p. JANUSZ OPARA
-> p. BARBARA LARSKA

Za kazda informacje bardzo dziekuje serdecznie :razz:

O Panu Oparze juz było w tym wątku nie raz wpisz w wyszukiwarce Opara i napewno znajdziesz opinie i o Panu Oparze jak i o jego żonie

Posted

jfn napisał(a):
Pan Jakubowski... Uczucia mam mieszane, zwłaszcza po szopce odstawionej przez mojego pociecha - czyli że dla szczeniąt sędzia wyrozumiały, bo nas z ringu nie wywalił :lol: - nie za bardzo taktowny i uprzejmy w sposób dosyć bolesny, o znajomości wzorca się nie wypowiem, ale taki opis jaki Kelt dostał to do każdej rasy pasuje. :D Swoją drogą, sędziowanie wszystkich ras to jakieś nieporozumienie, jak tutaj się znac na wszystkich...

Tak znajomością wzorca przy naszej ostatniej ocenie się nie popisał. Stawki dokładnie odrwotnie ustawiał więc z brzydkim psem można jechac, jeszcze coś ugra, ale piękny zleci pewnie z bdb. Szkoda kasy i tyle.

Posted

[quote name='kapka22']Co mozecie powiedziec o nastepujacych sedziach:
-> p.
IWONA URBANOWSKA

Kapka, to już wiesz, że do pani Urbanowskiej nie masz co jechać, jeśli psu brakuje P1 - nawet u huskiego, u którego wzorzec nie przewiduje "kar" za takowe braki :evil_lol: Dentystka jednym słowem.

Bogarka. Czy ktos wie jakim sedzia jest p. Andrzej Kot?

Bardzo sympatyczny. Czasem zaczyna sędziowanie od słów "A teraz Kot będzie oceniał psy".. Miły, doświadczony, kulturalny, według mnie ma dobre oko. Opnie oparte na obserwacji sędziowania przez p. Kota grupy 1.

Posted

Bogarka napisał(a):
Czy ktos wie jakim sedzia jest p. Andrzej Kot?

Ja nie mam dobrych wspomnień związanych z p. Kotem! Niby jest miły ale na molosach to on się nie bardzo zna! Rozmawiałam na wystawie z jednym panem i on mi powiedział że p.Kot dwa tygodnie temu dał jego suce ocenę doskonałą a po dwóch tygodniach dobrą! Dla mnie jest to śmieszne! W moich oczach ten sędzia nie mam żadnego autorytetu i wolę omijać wystawy na których ma właśnie on sędziować mojego psa!

Posted

Delay napisał(a):
Ktoś był sędziowany przez panią Ewę Prychałę?
Ciekawa jestem opinii...:p

Nas ta sędzina oceniała w Zabrzu 2005. Stawka była niewielka, więc nie mogę powiedzieć nic o preferowanym typie. Ale pani była naprawdę bardzo sympatyczna. I wyrozumiała. Desti - 7 miesięczny szczeniak - ślicznie pokazała, jak NIE należy biegać :) Sędzina skomentowała to tylko stwierdzeniem, że mam fajnego, żywego psa, ale muszę popracować nad jego opanowaniem w ringu :)
Aaa... I jeszcze jedna rzecz. P. Prychała rozwaliła mnie na samym wstępie, gdy po "dzień dobry", nagle schyliła się, sama sprawdziła zęby sucza, i szybko obmacała. Wszystko to trwało dosłownie sekundę. Nie wiem, kto bardziej był zszokowany - ja czy mój sucz :lol: Ale obydwie zareagowałyśmy identycznie - stałyśmy wmurowane :lol:
Opis standardowej długości. Choć muszę przyznać, ta sędzina jako jedyna z tych, którzy oceniali nas w Polsce, zwróciła uwagę, na "wesołe noszenie ogona". I słusznie :)

Posted

[quote name='kapka22']ponowie pytanie...
p. PAWEŁ SZEMRAJ ??

Sędziował husky i malamuty w Bydgoszczy ... :lol:

Mojemu malamutowi dał ocenę bdb, bo uznał, że pies jest za chudy - na nic się zdało mówienie, że ten alaskan jest liderem zaprzęgu, że ma mięśnie, że jest w świetnej kondycji... :roll: Powiedział "pies ma niedobór tkanki tłuszczowej"...... Widać było, że preferował "klocki wystawowe" i że baaardzo kiepsko zna się na psach zaprzęgowych... ;)

Posted

Ania_Carmen napisał(a):
Oceniała kogoś Bożena Banasiewicz?

mnie oceniała, mieliśy II lokatę.:bigcool: Jest mila, zwraca uwage na przygotowanie psa, daje opisy normalnej długości. Myśle, że jest fajna, choć nie nadzwyczajna. :):)

Posted

A sedziowała Was kiedyś p.Joanna Sońta? Powiedzcie prosze na co zwraca uwagę.
Nie stety nie znalazlam nic na jej temat w tym watku, takze z gory dziekuje za Wasze wypowiedzi!

Posted

[quote name='zula']Spotkał się ktoś z Jens Martin Hansen (DK)?
:megagrin: :megagrin: :megagrin: ale z nas gapy..i chyba rzeczywiście byłyśmy zakręcone na światówce....:evil_lol: wystawiałaś u Nigo młodego....:eviltong:
wiedziałam,że nazwisko nie jest mi obce...

Posted

Collieland napisał(a):
Wcześniej jak dla mnie był to sędzia no. 1 w Polsce, ale po wystawie w Rzeszowie (mimo cwc) zmieniłem zdanie - był opryskliwy dla wystawców, a opisy były dwu (dosłownie) wyrazowe. Mam nadzieję, że był to jednorazowy wyskok

Dziękuje za odpowiedź :)

Posted

cockermanka napisał(a):
:megagrin: :megagrin: :megagrin: ale z nas gapy..i chyba rzeczywiście byłyśmy zakręcone na światówce....:evil_lol: wystawiałaś u Nigo młodego....:eviltong:
wiedziałam,że nazwisko nie jest mi obce...

No to cockermanko podziel się z kynolożką informacjami na temat tego sędziego i jego gustu :eviltong: :razz: