Gra... Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 A czy ktoś może coś napisać na temat pana Grzegorza Robaka? Jeszcze nigdy nie spotkałam na ringu tego sędziego i jestem ciekawa Waszych opinii na temat tego pana. Quote
sylwiaskalska Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 W niedziele będzie mnie oceniała Pani Zofia Konderla (grupa IX) czy ktoś ja zna? Quote
karolka Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Czy kogoś sędziował Goran Bodegard /S/ lub Gael Morison /ZA/ Sędziują Sharpki na światówce, będę wdzięczna za info :smile: Quote
Delay Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Chciałabym na łamach tego tematu pochwalić sędzinę I grupy p.Mladę Svobodową. Pierwszy raz nas oceniała w Chorzowie i byłam po prostu zachwycona jej podejściem do psów, 0 wybujałości, czysty profesjonalizm i oko. Choć w opisie jak zwykle "to samo" (czyli wszystko super;)) ma u mnie dodatkowy plus, bo doceniła nasze wysiłki z prezencją na ringu. Czule szptała do psów w trakcie oceniania - to był chyba pierwszy raz, kiedy moja zawsze spokojna i opanowana suka czuliła się do sędziego :lol: Quote
strumyk Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Witam Tatiana Sipagina - co o niej sadzicie? Quote
warg2003warg Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Niestety my mamy bardzo odmienne doświadczenia z tą czeską M.S. sędziną.Byliśmy na międzynarodowej wystawie w Czechach, mój pies Cac i w porównaniu res-Cacib.Nagle na ringu krzyk, w/w sędzina wścieka się i głośno komentuje, a później kłóci się z sędzią (czechem) sędziującym.Chodziło jej ,że mój pies niesłusznie wygrał porównanie z jej psem.Udawałam,że nic nie widzę i nie słyszę,sędziowie kłócili się przy wystawcach.Aż wreszcie sędziujący zamknął dyskusje słowami,że on sędziuje dzisiaj i on decyduje o tytułach i lokatach. Później była zmiana sędziego na ringu, co się w naszej rasie w Czechach dość często zdarza- nie będę komentowała zachowania tej pani w stosunku do nas. Ogólna opinia o niej nawet wśród rodaków- ocenia drugi koniec smyczy, oni też na swoim terenie często nie mogą u niej wystawiać.dotyczy to rasy,którą pani sędzina hoduje.Bardzo dużo straciła swoim zachowaniem. Quote
talut Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 a czy ma ktoś info o p.Ewie Marcinkowskiej? :) Quote
MichalMi Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 talut napisał(a):a czy ma ktoś info o p.Ewie Marcinkowskiej? :) Podpisuje się pod pytaniem :) Quote
UTAAP Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 [quote name='-Magda-']No nic trudno, co prawda pudel to nie jamnik:evil_lol: i nawet go nie przypomina, ale zawsze warto miec opis od "nowego" sędziego ;) dziękuję bardzo za informacje ANIA Prof. Sciesinski jest specjalista i hodowca jamnikow, ale sedziuje tez inne grupy i rasy. Widzialam go juz sedziujacego gr.IX, chyba pudle wlasnie, a takze gr.X, w tym Charty Polskie, inne rasy polskie jak ogary i goncze, a poza tym cockery ang. i am....jeszcze chyba cos jest ale juz nie pamietam :roll: :evil_lol: . Quote
kasia.gie Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 A mial ktos do czynienia z tym sedzia? Jacques Medard Ringuet (Francja) Quote
agulek Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 [quote name='strumyk']Witam Tatiana Sipagina - co o niej sadzicie? Też przyłaczam się do pytania?? Quote
ARISEK Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 czy kogoś sędziowała Janina Staniszewska - Borkowska? mamy tremę, bo jej nie znamy........jaka jest? ma sędziować szpice wilcze we Wrocławiu -czy się na nich zna? co lubi? co wymaga?:crazyeye: Quote
talut Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 MichalMi napisał(a):Podpisuje się pod pytaniem :) wybierasz się do NDM, prawda? :) :lol: podnoszę pytanko ;) Quote
MichalMi Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Chciałem też Tobie zadać to retoryczne pytanie ;) Do jutra termin zgłoszeń, a nikt nie chce napisać jak VI grupę FCI sędziuje p. Ewa Marcinkowska :-o ;) Quote
Gonia Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 ARISEK napisał(a):czy kogoś sędziowała Janina Staniszewska - Borkowska? mamy tremę, bo jej nie znamy........jaka jest? ma sędziować szpice wilcze we Wrocławiu -czy się na nich zna? co lubi? co wymaga?:crazyeye:Wejdż na wątek warszawskiej krajówki.Na wielu fotkach zobaczysz panią Staniszewską-Borkowską ze szpicem miniaturowym na pudle.Jak sędziuje,tego nie wiem,ale hoduje szpice;) Quote
talut Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 [quote name='MichalMi']Chciałem też Tobie zadać to retoryczne pytanie ;) Do jutra termin zgłoszeń, a nikt nie chce napisać jak VI grupę FCI sędziuje p. Ewa Marcinkowska :-o ;) zaryzykowałam i zgłosiłam się w ciemno, zobaczymy co z tego wyjdzie ;) Quote
zakla Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 talut napisał(a):zaryzykowałam i zgłosiłam się w ciemno, zobaczymy co z tego wyjdzie ;) To się zobaczymy:cool3: Quote
Musiałek Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 a to dziewczyny nie idziecie na zawody o czekoladę ??? Quote
zakla Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Musiałek napisał(a):a to dziewczyny nie idziecie na zawody o czekoladę ??? No niestety... Bydgoszcz daleko, dojazdu ni mamy, a pztm nie chce mi sie placic za kolejne zawody, na ktorch i tak zadnego wpisu nie dostajemy...:roll: Bedziemy sobie na nieoficjalne juz tylko jezdzic, a kase na oficjalne i na wystawy zaczne wydawac z owczarkiem:lol: Quote
Musiałek Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 ach tam - mialas wakacje ale teraz po treningach zimowych wroci ci wiara w chlopaka :) Quote
wix Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 ja proszę o opinię (koniecznie dzisiaj!!) na temat: p.Hana Blatonova (Czechy) i p. Erwin Deutscher (Austria) Quote
zakla Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Musiałek napisał(a):ach tam - mialas wakacje ale teraz po treningach zimowych wroci ci wiara w chlopaka :) Chciałabym, ale marne szanse:evil_lol: Starzeje się chłopak, teraz jesteśmy na tym etapie, że mamy czyste przebiegi ale za czas tyyyyyyyyyyyyyle pkt:lol: No i już dwie karty pracy zgubiłam:oops: Quote
zpr Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 =VioaoiV= napisał(a):ja proszę o opinię (koniecznie dzisiaj!!) na temat: p.Hana Blatonova (Czechy) i p. Erwin Deutscher (Austria) Wg mnie bardzo dobrzy sędziowie, znający się na rzeczy przy tym z dobrym podejściem do zwierząt i wystawców :lol: A gdzie oceniać będą? Quote
wix Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 zpr- z akita jutro i pojutrze w Łodzi :) Quote
Recommended Posts