Jump to content
Dogomania

Dlaczego warto adoptować psa ze schroniska? Metamorfozy str 1-2. Zdj str 329-331.

Recommended Posts

Posted

Kinguska napisał(a):
I to u nas, w Tomaszowie :shake:
Wstydzę się że jestem człowiekiem, mieszkańcem Tomaszowa.
Jak oni mogli?!

I tylko dwa lata...:angryy:

Wątpie żeby tak to się skończyło. Niestety.

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

masienka napisał(a):
kontakt do Ani Ocelotki mi szybciutko potrzebny, czy ktos moglby podeslac bo mi gdzies wcielo:shake:

Kontakt do wolontariuszek:
[...]
Ocelot: 604 416 873

............

Posted

masienka napisał(a):
kontakt do Ani Ocelotki mi szybciutko potrzebny, czy ktos moglby podeslac bo mi gdzies wcielo:shake:

Dzwoniła do mnie przed chwilką pani chyba od Was. jest domek chętny na malamuta, ale z trójką dzieci, a ja nie wiem, jak on do dzieci. I nie mam jak sprawdzić.
Powiedziałam, jak jest nie zagwarantuję za staruszka, bo nie mam pojęcia czy toleruje dzieciaki. A szkoda, że nie wiem

Posted

:shake:kurcze... no szkoda niestety.
malamutki z reguly do dzieci cierpliwe sa ale zawsze moze sie zdarzyc, ze jest uczulony bo mu kiedys jakies krzywde zrobilo :shake: ciezko tak bez sprawdzenia wydac do domu z dziecmi i to malymi

a jakby go tak potarmosic za futro, wyprzytulac czy pociagnac na probe z ogon zeby sie choc z grubsza dowiedziec jak zareaguje?

Posted

masienka napisał(a):
:shake:kurcze... no szkoda niestety.
malamutki z reguly do dzieci cierpliwe sa ale zawsze moze sie zdarzyc, ze jest uczulony bo mu kiedys jakies krzywde zrobilo :shake: ciezko tak bez sprawdzenia wydac do domu z dziecmi i to malymi

a jakby go tak potarmosic za futro, wyprzytulac czy pociagnac na probe z ogon zeby sie choc z grubsza dowiedziec jak zareaguje?

On nawet do krat nie dochodzi jeszcze. Stoi przy budzie i jak widzi ludzi podnosi pysio i wyje...

Posted

Kochani mam do Was prośbę.

Potrzebuję wydrukowane nasze psiaki na kolorowo, tak jak na pierwszej stronie wątku.
Zdjęcia +opis (tak dwa na kartce A4, albo 3) jest szansa, że 7-8 sierpnia na imprezie miejskiej takie plakaciki zawisną na tablicy

Jak będę w schronisku to postaram się sfotografować te psiaki, których nie ma a są do adopcji (trzy takie kojarzę)

Pomożecie?

Posted

[quote name='ANETTTA']jak nie ma chetnych pusc do mnie wydrukuje co chcesz i wysle poleconym ...:multi:[/quote]
Anettko chciałabym wszystkie psiaki z pierwszej strony wątku, tak, żeby można je było rozwiesić na tablicy.

Posted

Kochani bardzo potrzebujemy pomocy.
[SIZE=3][COLOR=DarkRed][SIZE=4][COLOR=Red]
Dama wraca do schroniska.[/COLOR][/SIZE]

To dla niej wyrok. Pilnie szukamy DT u kogoś kto zna specyfikę rasy. Pomocy!!!!!
[/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='ocelot']Kochani bardzo potrzebujemy pomocy.
[SIZE=3][COLOR=DarkRed][SIZE=4][COLOR=Red]
Dama wraca do schroniska.[/COLOR][/SIZE]

To dla niej wyrok. Pilnie szukamy DT u kogoś kto zna specyfikę rasy. Pomocy!!!!!
[/COLOR][/SIZE][/quote]

Kolejna nieudana adopcja?

Posted

To miało być DT, z możliwością DS jeśli długo by się dom nie znalazł.
Ale Dama zaskoczyła wszystkich. Diametralnie inaczej się zaczeła zachowywać, ze spokojnego, zahukanego psa stała się dość agresywna jeśli chodzi o mniejsze psiaki. Ona atakuje bez ostrzeżenia, no i jeszcze kilka innych elementów doszło.
Nie wiem co robić.
Schronisko to dla niej wyrok.

Posted

Wyjasniam sytuację z Damą. Wysmykneła się z obrozy i dorwała yorka mojej mamy. Piesek akurat wysiadł z samochodu i absolutnie niczym jej nie sprowokował. Nie wiem, czy pies przeżyje, bo wymiotuje już skrzepami krwi. Kategorycznie mam sie jej pozbyć. Moge wynegocjować kilka dni. Dama dusi wszystko, co jest małe i rusza się. W trzy osoby wyjmowalismy jej yorka z zębów.
Ona nie nadaje się do domu, gdzie są jakiekolwiek małe zwierzaki, a u nas jest ich sporo.

Posted

[quote name='ocelot'][SIZE=3][COLOR=Red]Kochani mam do Was prośbę.

[/COLOR][/SIZE][B]Potrzebuję wydrukowane nasze psiaki na kolorowo, tak jak na pierwszej stronie wątku.
Zdjęcia +opis (tak dwa na kartce A4, albo 3) jest szansa, że 7-8 sierpnia na imprezie miejskiej takie plakaciki zawisną na tablicy

[/B]Jak będę w schronisku to postaram się sfotografować te psiaki, których nie ma a są do adopcji (trzy takie kojarzę)

[COLOR=Red]Pomożecie?[/COLOR][/quote]

ok zalatwione jak cos jeszcze wydrukowac .......to klikaj abym mogla to zalatwic w tym tyg ..potem mam urlop ....rozumiem ze tam gdzie pisze ma dom juz nie aktualne nie drukowac .....pusc mi adres na pv gdzie to wysłac

Posted

[quote name='ANETTTA']ok zalatwione jak cos jeszcze wydrukowac .......to klikaj abym mogla to zalatwic w tym tyg ..potem mam urlop ....rozumiem ze tam gdzie pisze ma dom juz nie aktualne nie drukowac .....pusc mi adres na pv gdzie to wysłac[/quote]
Dziękuję, pw wysłane;)

[B]Proszę pamiętajmy o Damie:shake:
[/B]