Jump to content
Dogomania

Dlaczego warto adoptować psa ze schroniska? Metamorfozy str 1-2. Zdj str 329-331.

Recommended Posts

Posted

Hmm, ja niestety przez najbliższy tydzień nie dam rady, może za tydzień w sobotę... Rybko zorientuj się czego tam potrzeba, czy mogę przyjechać tak bez zapowiedzi, czy te budy byliby w stanie sami zrobić? Miałam namiary do stolarza, robił całkiem spore budy po 180 zł z transportem gratis.

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AśkaK napisał(a):
Hmm, ja niestety przez najbliższy tydzień nie dam rady, może za tydzień w sobotę... Rybko zorientuj się czego tam potrzeba, czy mogę przyjechać tak bez zapowiedzi, czy te budy byliby w stanie sami zrobić? Miałam namiary do stolarza, robił całkiem spore budy po 180 zł z transportem gratis.

Innym razem też mogę się wybrać. Wiadomo,że u mnie to może się wszystko zdarzyć - któreś z dzieci chore, ale wstępnie chętnie. Zwłaszcza, że jestem na miejscu;)

Posted

AśkaK napisał(a):

a moze takie budy tzw szeregowce było by taniej ,,,np 4 bud w szeregu komplet zawsze to mniej scian .....przeciez nie wszytskie psy sie nie zgadzaja

Posted

Popytam, czego najbardziej potrzeba. Wiem na pewno, że bud. Ja proponowałam, żeby pogadać z hurtowniami budowlanymi. Oni często mają resztki różnych płyt ocieplanych. Na dom to za mało, ale na budę OK i pewnie oddaliby za darmo, bo i tak wyrzucają. Kierownik schronu jednak nie podjął tematu :(. Jeszcze porozmawiam.

Aha, benek jest na stronie adopcji bernardynów a wszystko dzięki Marce :loveu: . www.bernardyny.net

Posted

[quote name='GrubbaRybba'](...) Kierownik schronu jednak nie podjął tematu :(. Jeszcze porozmawiam. (...)
Potraficie mnie jednak zadziwić wiadomościami...

Posted

Chciałam zapytać, czy DT dla białej suni z pierwszego zdjęcia w 1 poście wchodzi w grę? Jeśli tak, to prosiłabym o info na PW, w jakim mniej wiecej jest wieku i jaka jest w stosunku do innych psów. Dla mojej onkowatej tymczasowiczki szykuje się chyba DS, więc mogłabym ją wziąć do siebie.

Posted

W niedzielę jedziemy z Anią (Ocelot) do schronu. Już umówiłyśmy się z kierownikiem. Jak macie jakieś pomysły, o co mamy podpytać, piszcie.
Na pewno zapytamy o stronę www schronu, o benka i jego charakter, o budy, itd...

Posted

ocelot napisał(a):
Prosimy o pomoc. Jest ich u nas w schronisku na prawdę dużo:shake:

SOCJALIZACJA PSÓW!!! Zgoda na pełen wolontariat, w tym obcowanie z psem, spacer, obserwację; zgoda na aukcje i ogłaszanie psów dla znalezienia domków...Obmyślenie dobrych (z korzyścią dla psa) umów adopcyjnych.

Posted

majqa napisał(a):
SOCJALIZACJA PSÓW!!! Zgoda na pełen wolontariat, w tym obcowanie z psem, spacer, obserwację; zgoda na aukcje i ogłaszanie psów dla znalezienia domków...Obmyślenie dobrych (z korzyścią dla psa) umów adopcyjnych.

Dzięki Majga :)

A jeśli chodzi o umowy adopcyjne, to kierownik twierdzi, że nie może zbierać od ludzi danych osobowych, bo to jest niezgodne z ustawą o ochronie danych osobowych. Jak to jest w schroniskach?

Posted

[quote name='GrubbaRybba']Dzięki Majga :)

A jeśli chodzi o umowy adopcyjne, to kierownik twierdzi, że nie może zbierać od ludzi danych osobowych, bo to jest niezgodne z ustawą o ochronie danych osobowych. Jak to jest w schroniskach?

Nie jestem w stanie podać Ci paragrafów ale to jakaś paranoja. Już pisałam o tym na wątku. Spójrz, w Polsce i nie tylko, dowala się kary, zwłaszcza jeśli idzie za nimi zbawienny deszcz pieniędzy. Czy kierownik sądzi, że inne tego typu placówki łamią prawo? Przecież by były doskonałym źródłem dofinansowania państwa, kontrola za kontrolą i kara za karą za złamanie ustawy o ochronie danych osobowych!!!

To jakaś bzdura. Tym samym,a raczej podobnie, np. składając swoje CV mailem, chcąc nie zniknąć z rynku pracy, baz danych, wyrażamy zgodę na przetwarzanie naszych danych. Proszą o to firmy. Nie wierzę, że prośbą łamałyby prawo, bo to znów potencjalny klient do kar.
Masz pewność, co się potem dzieje z takim elektronicznym CV, Twoimi danymi??? Ja nie!!! Ba...jestem pewna, że nie dojdę do ładu, skąd mogłyby wyciec moje dane (w tylu różnych instytucjach nasze dane figurują, że mała bania).

Wiesz co by było najgenialniejsze?
Gdyby zerknął tu, w ten wątek, jakiś prawnik. Mam nadzieję, że jest jakiś wśród dogomaniaków i jest w stanie wyprostować mój tok rozumowania, dopowiedzieć swoje, wyjaśnić, doprecyzować...

Posted

Ja to tłumaczyłam kierownikowi, a on stwierdził, że umowy są niezgodne z prawem i że on nie będzie łamał prawa. Stwierdził ponad to, że nasze umowy z dogomanii łamią prawo i że na pewno ktoś kiedyś za to "oberwie". Bez prawnika nic mu nie wytłumaczę.

Posted

ocelot napisał(a):
A ja mam znajomego prawnika - to się spytam. Nie wiem kiedy, ale postaram się szybko.

Czas najwyższy to wyjaśnić, raz a dobrze i podeprzeć się opinią fachowca.

Posted

moim zdnaiem to coś nie jest tu lohgiczne. No b, jak psiaki będą czipowane, a są już to do czipa w jakijś cebtralnej bazie nie dopisuje się naziska właściciela?