Jump to content
Dogomania

Dlaczego warto adoptować psa ze schroniska? Metamorfozy str 1-2. Zdj str 329-331.

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale ja całkiem poważnie...

I z innej beczki Skoczek chyba będzie w Moim Psie, oby to coś dało.
Mialam wyslać Sarę, ale o nią Agnieszkę trzy osoby w tym tygodniu pytały, choć bez efektu na razie, a o niego nikt.

Posted

Wieści takie sobie.
Są nowe szczeniaki trzy. szczeniak a'la husky ma żółtaczkę - jest leczony.
Wrócił jeden pies z czipem - Puchaty, adoptowany w lutym, zabrany z interwencji. Wygląda tragicznie - pies w schronisku był przepiękny - zadbany, z piękną sierścią, natomiast w tej chwili skóra i kości i świerzb. Jest leczony.:-(

Z dobrych wieści - Sara w nowym domku, oby dobrym

Posted

Boshhe !

Czy ludzie mają sumienia...:placz:

Wzieli pięknego, zadbanego psa.Pies się pewnie znudził, bo trzeba było czesać, pielęgnować i co zrobić ???

Oddać do schronu jak zabawkę, jak bezużyteczną recz...:shake:

Posted

Oni go nie oddali, pies został zabrany ze stacji benzynowej w okolicach której się błąkał. Wygląda tragicznie.

Mam nadzieję, że uda mu się znaleźć dom - dwa się nie sprawdziły

Posted

skoro ma czip to mozna znlaesc wlasciciela a przecie z u Was jakis rejestr jest ......................................
gnoja chociaz postraszyc

a tym czasem hoopaj pieknosci do nowego domku

Posted

Pan ponoć ma ponieść konsekwencji zobaczymy
w schronie mnożą się szczeniory!! jest jedna suńka, bokserowata z maleństwem, która nie wygląda dobrze!! nie wiem czy da radę wychować małego:-(.przydał by się domek!!

Posted

[quote name='ocelot']Wieści takie sobie.
Są nowe szczeniaki trzy. szczeniak a'la husky ma żółtaczkę - jest leczony.
Wrócił jeden pies z czipem - Puchaty, adoptowany w lutym, zabrany z interwencji. Wygląda tragicznie - pies w schronisku był przepiękny - zadbany, z piękną sierścią, natomiast w tej chwili skóra i kości i świerzb. Jest leczony.:-(

Z dobrych wieści - Sara w nowym domku, oby dobrym

[quote name='ocelot']Wielki pies, łagodny, ale przestraszony. Jest już wykastrowany. Pies wielkości bernardyna.

Ten wrócił tylko jest prawie nie do poznania.

BERNARDYNA?
To taki mix collie i kaukazka powiedzmy... Tylko przez sierść sie wydaje wielki... Myśle, że jest wielkości dobermana tylko do ogołocić z kłaków.
Rzeczywiście nie do poznania prawie...:shake:

Mam jakieś zdjęcia ale nie moge zrzucić bo kabel zeżarty ..chyba, ze pokombinuje z blutaczem i innym telefonem... Niestety teraz nie mam na to czasu za bardzo.

Szczeniaki cud - miód!

Posted

Bo mieliśmy takie dwa puchacze...
1. ten wielki jak benek. On był większy od dobka, znacznie większy.

2. młodziutki pies wielkości ONka długowłosego

No i Ania mówiła mi, że to tego drugiego znaleźli na stacji.

To którego w końcu znaleźli?

Posted

ocelot napisał(a):
Pierwszego z góry, źle Ci wytłumaczyłam

Aha. Oooo... to taki spokojny i przyjazny biedak był. Tak się łasił w schronie. :-( Oby ten facet zgnił w piekle, a wcześniej, na starość błąkał się po ulicach, bez domu i jedzenia. Tego właśnie mu życzę! :angryy:

Posted

Przecież on nie jest taki wielki... Bernardyny przecież sa większe...
Może mnie sie taki mały wydawał tylko...
Zobaczymy.

PS: Gadałam z natalia_aa z Fundacji AST n.t bullowatych. Macie dziewczyny jakies zdjęcia?

Posted

Karilka, tu jest kilka zdjęć astów... nie wiem jednak, czy wszystkie są jeszcze w schronisku.

1. Sunia - miła, jest depozytem, właściciel nie zrzekł się praw do niej, nie może zatem zostać adoptowana.

2. Pies - został odebrany właścicielowi razem z małym, yorkowatym psem. Oba psy były zagłodzone i od wielu miesięcy nie wychodziły na dwór, bo właściciel był inwalidą i nie był w stanie wyprowadzać psów na spacery.

3. Sunia - młoda, mix asta z jamnikiem, podobno bywa agresywna w stosunku do zwierząt. Jest wysterylizowana i czeka na adopcję i odpowiedzialnego właściciela.