Jump to content
Dogomania

Dlaczego warto adoptować psa ze schroniska? Metamorfozy str 1-2. Zdj str 329-331.

Recommended Posts

Posted

Styropian wyłącznie w środek między 2 ścianki się wkłada. Zewn. ściany np. z desek, później styropian, od wewnątrz może być płyta, sklejka itp. Bezpieczne i ciepłe. Z samych desek, to na lato jedynie lub do ocieplania słomą w zimie.

Gałęzie mogą być z liściastych, nie trujących, nie mogą być totalnie ususzone - właśnie ze względu na drzazgi. Najlepiej weź do ręki i zobacz, czy cię nie pokaleczy. Wielkość różna - różne są paszcze szczeniurów. Tylko nie drobnica totalna. Dla szczeniura ok. 10 kg taki z 40 cm. Drobniejsze rozpracują w 2 minuty.

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cioteczki będę jutro w schronisku bardzo krótko od 11-12, bo mój mądry inaczej TZ wymyślił wyjazd do Kielc. W taką pogodę, ech...
Postarajcie się być, jak najwcześniej, Karlika jak masz aparat to weź, bo nie wiem czy dam radę w godzinę wszystko zrobić;)

Posted

[quote name='justynam']To jakie konkretnie te gałęzie?
Koniecznie brzoza czy cokolwiek liściaste?

Muszą być z żywych gałęzi czy z takich uschniętych odciętych od żywego drzewa?

Z korą?

Wielkości takiego gryzaka jak kość?

Pytam, bo własnie robię porzadki na działce i mam górę gałęzi różnych odciętych.
zobacz tu:
http://www.adopcje.org/article22-1-Rosliny_trujace.html
http://www.vetopedia.pl/article25-1-Trujace_rosliny.html
http://www.zwierzoland.pl/niebezpieczenstwa.html

Posted

To Dyzio nie ma domku?? myslałam że ktoś miał już go na oku!!??
dziewczyny ja jutro bedę w schronie punkt 11. także do zobaczenia.
aha!! co do desek to przykazałam ;) mojemu papie żeby pogadał z ludzmi z okolicznych tartaków czy coś nie dało by się uszczknąć. i mam pytanie czy płyty takie z jakich obi się meble też mogą być??

Posted

papudraczek napisał(a):
To Dyzio nie ma domku?? myslałam że ktoś miał już go na oku!!??
dziewczyny ja jutro bedę w schronie punkt 11. także do zobaczenia.
aha!! co do desek to przykazałam ;) mojemu papie żeby pogadał z ludzmi z okolicznych tartaków czy coś nie dało by się uszczknąć. i mam pytanie czy płyty takie z jakich obi się meble też mogą być??

Asiu, myślę, że mogą być. Dziekuję! :loveu:

A w sprawie Dyzia dzwoniła pani, miała przyjechać, ale niestety nie przyjechała ani się nie odezwała. :(

Posted

papudraczek napisał(a):
.... i mam pytanie czy płyty takie z jakich obi się meble też mogą być??

Takie płyty łatwo się deformują od wilgoci - puchną i się wykrzywiają. Także wyłącznie do suchych miejsc.

Posted

Jutro moge być na dworcu w Tomaszowie o 9:25 lub 11:20 tylko czy ktos sie zlituje i mnie z tamtą zabierze:cool1:? Czy jeździ może jakiś autobus z dworca do mniej więcej schroniska? Jeśli jeździ to dam sobie rade i nikomu nie bede du...y zawracać...:roll:

Mam witaminy dla psów:cool3: od kochanej Kary.

Posted

Taks nie wiem, jak mam Ci dziękować
[SIZE=2]
Przecież tych obróżek i smyczy jest cala masa!!!!!!!
wyjaśniam dostałam paczkę od Taks i oczom nie uwierzyłam: piękne, kolorowe obróżki i smyczki, i chusteczki na szyję - no cuda po prostu. I do tego tyle, że pogubiłam się w rachunkach;)

Posted

I tak ciotki myślę, że wszystkie niech trafią do schroniska, niech te psiaki coś mają.

Tylko, żeby kierownik je założył, a nie chowal po kątach, bo on taki chomik jest

Posted

Jeszcze coś napiszę, bo nie mogę ochłonąć.
Nawet mojego TZ, który próbuje zachować rozsądek w moim szaleństwie podarunek wprawił w podziw, zaniemówił był.:diabloti: