Jump to content
Dogomania

Dlaczego warto adoptować psa ze schroniska? Metamorfozy str 1-2. Zdj str 329-331.

Recommended Posts

Posted

maggiejan napisał(a):
Aniu, jesteś pewna, że w dobre ręce?
Czy za ogłoszenia na alegratce i gumtree płaci się?

Tak, jak napisała Ocelot, nikt nie wie, w jakie ręce poszedł kaukaz.
Za ogłoszenia na gumtree nie płacisz. Za alegratkę płacisz raz, wysyłając smsa, potem możesz przez pół roku za darmo umieszczać ogłoszenia normalne. Za wyróżnione dodatkowo trzeba zapłacić.

maggiejan napisał(a):
Aniu, nie możecie namówić kier. na robienie wizyt poadopcyjnych? Jako wolontariuszki...

Wstępnie kierownik sie zgodził, ale to jest niewykonalne. Ocelot nie ma samochodu, a ja jestem w Tomaszowie na chwilę (kilka godzin) co 3-4 tygodnie. Poza tym kierownik nie bardzo chce udostępnić dane osobowe osób adoptujących. Ciężka sprawa. :shake:

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ZUZANNA11 napisał(a):
A w jakim wieku ten łaciaty psiaczek ?
Bardzo uroczy...i taki biedny...gryziony przez kolegę...

To dzieciak jeszcze, może rok? Kastrowane są te najmłodsze w pierwszej kolejności.

Posted

Dziewczyny! Potrzebuje pomocy! Da rade załatwić tą uchwałę miasta w spr. obowiązkowej sterylizacji psów w schronisku w Tomaszowie?
I jakieś info może, komu dokładnie podlega schronisko, jaka komórka w urzędzie, ile psów jest w schronisku, czy weterynarz jest na etacie, czy to jest od miasta dodatkowa dotacja celowa na kastracje?

No generalnie ile się da bym chciała wiedzieć... I przede wszytskim kto wyszedł z inicjatywą czegoś takiego - schronisko czy miasto czy wolontariusze?
Będę walczyć z pabianickimi urzędnikami ;)

Posted

Modliszko ustawę postaram się znaleźć chyba była na stronie Urzędu Miasta.
Z inicjatywą wyszedł kierownik schroniska, wtedy wolontariatu nie było.
Schronisko jest na 130 psów, przebywa zazwyczaj 180.
Nie wiem jaka kasa wchodzi w rachubę, ale zabiegom w tym roku ma być poddanych 180 psów, do tego dochodzą czipy jeszcze. Przyślij mi maila, a ja szukam ustawy.

Posted

Cioteczki, przepraszam za offa, ale nie udała się nam adopcja małej suni - szczeniorka z Tomaszowa Maz. Domek rozmyślił się po jednym dniu. Powód: sunia jest 5 cm wyższa od ich jamniczki. :angryy:

Szukamy dla niej pilnie domu!!!

Oto bohaterka - Zuzia:

Może ktoś z was mógłby pomóc?

Posted

modliszka84 napisał(a):
to jest ta Zuzia co miała jechać do szczecina :-o ?

Tak ... i pojechała do Szczecina. Wczoraj w nocy tam dotarła, a dziś rano dowiedziałam się, że jest za duża. :crazyeye: Padłam. Boże, ona waży 4 kg. Muszę ją stamtąd zabrać, ale nie mam gdzie i jak. Ręce mam związane i nie wiem, co robić.

Posted

ale ludzie są popi*****ni :angryy:
nie wiem co poradzić, ale przeciez ta osoba szukała psa przez wątek na dogo o ile sie nie myle...
Niech zostanie chociaz domem tymczasowym do czasu znalezienia stałego albo niech NA SWÓJ KOSZT przywiezie ją z powrotem :mad:

Posted

modliszka84 napisał(a):
ale ludzie są popi*****ni :angryy:
nie wiem co poradzić, ale przeciez ta osoba szukała psa przez wątek na dogo o ile sie nie myle...
Niech zostanie chociaz domem tymczasowym do czasu znalezienia stałego albo niech NA SWÓJ KOSZT przywiezie ją z powrotem :mad:

Tak, szukali. No i domek był sprawdzony.

Obiecali, że mogą być DT, ale nie wiem, czy im się to lada dzień nie znudzi, skoro bycie DS znudziło się po jednym dniu. :shake:

Powiedzieli też, że zapłacą za transport, tylko ja w piątek wyjeżdżam za granicę i nie mogę się Zuzią zaopiekować.

Dlatego szukam domu.

Posted

[quote name='modliszka84']mój mail aga.s1984@gmail.com

dzieki

Ustawę przesłałam, tam chyba w treści jest pod jaki wydział podlega.
Powodzenia, jak coś jeszcze to postaram się dowiedzieć. Acha w schronisku jest wet, ale jak często i co ile nie wiem. Nie znam też jakości jego usług.
Drugi weterynarz wygrał przetarg na zabiegi i tylko tym się zajmuje (nie ma warunków, psy są do niego zawożone, apotem przywożone). Początkowo weci się na siebie boczyli, było ich dwóch, a jakby żadnego nie było. Starają chłopaki się sobie nie wchodzić w kompetencje. Chyba to rozwiązanie nie jest najlepsze.

Posted

Ocelot dzięki!
Do mnie zadzwoniła pewna pani z Urzedu Miasta P-ce która chce przy okazji Dni Pabianic zrobić akcje propagującą sterylizacje itp. przy okazji zbiórka kasy na sterylizacje, które po kosztach wykona jedna lecznica. Pani jest chętna do współpracy, bardzo uświadomiona w sprawach sterylek ;) więc chce tą drogą się wcisnąć :) Obiecałam jej właśnie uchwałe z Tomaszowa - niech zobaczą, że się da. A potem zobaczymy...

Posted

Początki są trudne, bo 10, 20 do adopcji, a 130 nie. Ludzie się dziwią, marudzą, bo on by wolał tego... ale jak komuś zależy to kilka dni poczeka. Teraz już mamy 11 boksów zapełnionych psami po zabiegach i ciągle są następne. Do tego koniecznie od razu czipowanie, żeby w razie czego właściciela dorwać.

Posted

Niestety ma złe wiadomości.
Z Balbiną-Zuzą nie jest dobrze. Kopiuję maila

"witam
Mam złe wiadomości wczoraj byliśmy z Zuza u weterynarza, zrobili jej badania krwi i sie okazało że ma bolerioze:-(Dostała wczoraj 4 zastrzyki po nich sie czuła znacznie lepiej. Dzisiaj pojechaliśmy z nią na kolejne 2 i były dokładniejsze wyniki badań z laboratorium okazuje się, że ma anemie, duże ubytki w krwi i zaraza zaatakowała wątrobę i nerki!Jutro jedziemy na kolejne zastrzyki i kontrole, wiem że będzie miała jeszcze podawane doustnie leki.
Na bieżąco będę informowała państwa o przebiegu sytuacji."

Posted

Mam dzisiaj dość.
Dlatego wkleję relację z forum podhalanów, Bo tam chociaż u naszego Boryska dobrze.

"Musze wam napisac ze Borys to diabeł wcielony w skóre psa !!!!!!!! Na wszystko szczeka od płotu nie odchodzi wszyscy musza wiedziec ze on tu jest a najlepsze jest to ze zaczął sie przekopywac pod płotem i ucieka nam ale na szczescie nie daleko i nawet zaczął Sare wyprowadzac pod płotem . dzis rano zafundowały sobie spacer po okolicy a jak wygladały przy tym normalnie czarne jak ta ziemia co ja przekopały . Ale dajemy rade chyba bedziemy musieli je teraz wykąpac "

Posted

ANETTTA napisał(a):
5 cm dziewczyny co wy piszecie 5 cm ...to tragedia :placz::placz::placz::placz:***** mac

5cm, to niedopuszczalne!!! Qr.a jego...może by tak łapki przyciąć!!!
Nie no, jestem za lobotomią i to moją własną, będzie prościej.:angryy:

Posted

jejku co z tragiczne wieści!!:angryy:
ludzie są chorzy i nie zasługują na miłość takich cudnych stworzeń!!! czy ta zuza to czsem nie jest siostrą mojej malunki??!!??wygląda podobnie!! przeciez to akie maleńsktwa!!!!
balbinko trzymaj się mocno!! doatałaś szansę!! wierzę w ciebie!! dasz radę!!!