Jump to content
Dogomania

Dlaczego warto adoptować psa ze schroniska? Metamorfozy str 1-2. Zdj str 329-331.

Recommended Posts

Posted

Schronisko od wczoraj "wzbogaciło się"o kolejne psiaki w tym sukę ze szczeniakami.Sytuacja staje się nieciekawa,psy są tak upchane,że żal patrzeć.Są naprawdę śliczne,jest w czym wybierać.Nie wiem dlaczego całkiem stanęły adopcje.Jeśli czytają ten wątek ludzie kochający zwierzęta,to myślę,że nam pomogą.

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Basiu będziemy wdzięczni za ogłoszenia. Za każde.
ja w weekend będę w schronisku i tak, jak to było kilka miesięcy wcześniej spróbuję obfotografować, jak najwięcej zwierzaków.
Sporo zdjęć ma Bazyliah, ale chyba nie ma połączenia z Internetem w tej chwili.

Są w schronisku dwa HS. Wcześniej zdjęcia. Zaraz je znajdę.

Posted

I następny chłopiec husky, ten już wykastrowany i zaczipowany, gotowy do adopcji.
Bardzo jest przyjacielski, garnie się do ludzi, zero agresji. Ale kolegę z boksu zdominował. Właściwie to bardzo miski z jedzeniem pilnuje.

Ślepia brązowe
A tu tym bardziej można by z ogłoszeniami ruszyć.

Posted

chłopaczek ma ile latek? i kontakt na kogo dawać? Ja mam propozycję - może tylko tak do rozważenia - żeby założyć osobny wątek z fotografiami psiaków i króciutkimi tekstami dotyczącymi wieku, charakteru, ewentualnie stosunku do zwierząt, wtedy łatwiej będzie łatwiej ogłaszać - a przy okazji do ogłoszen można będzie link dodać do takiego "galeryjnego wątku" - na allegro ktos zerknie przy okazji i przy okazji także na inne psiaki popatrzy - a wtedy a nóz widelec. :cool3:
Czy ten biały śliczny może mieć na imię BONO?? czy on ma już imię?

szukam podobieństwa do łaciatych husky tzw. pinto
myślę, że on /nazwany przeze mnie Bono/jest własnie podobny do tego ze zdjęcia? czyli można by go ogłaszać w typie husky pino

Posted

Może być Bono:)Tylko który?:)O wiek się dopytam, ale myślę, że w granicach dwóch lat, gdyż jak są starsze to od razu o tym się mówi.

Myślę, że ten nowy galeryjny wątek to niezły pomysł.
Rybko zgodzisz się na jego prowadzenie? Najlepiej Ci wychodzą opisy jednak.
Ja postaram się jak najwięcej tych zdjęć teraz zrobić, część psiaków jest tych które znałyśmy, więc z opisem nie byłoby problemu.

Posted

Kontakt najlepiej na schronisko
tel. 44 724 69 87

Ja jeszcze będę się dowiadywać o numer czipa, żeby odbierający telefon wiedział o którego psiaka chodzi.
Chociaż w przypadku HS będą wiedzieć.

Rafali założył mu wątek
http://www.dogomania.pl/forum/f28/czy-ktos-mnie-pokocha-142827/#post12700675
Nadał imię Łatek, ale chyba Bono jednak ładniej?
Ponoć leciwy, ale leciwych psiaków u nas nie bardzo się kastruje. Zresztą w weekend to ja się wszystkiego o nim dowiem.

Posted

Haskiemu daliśmy na imię Łatek.Przebywa w Tomaszowskim schronisku w boksie nr 6 od listopada ub roku.Nie jest młody.Ale jest kochany i bardzo lubi się bawić.Jest trochę zazdrosny i dlatego pomrukuje na sąsiada jak ten też podchodzi żeby go głaskać.Bardzo go polubiłem i dziwię się,że nikt go do tej pory nie wziął.Pomóżcie ja będę chodził i robił mu zdjęcia jego wątek założyłem jakiś czas temu link do tematu jest tutaj http://www.dogomania.pl/forum/f28/czy-ktos-mnie-pokocha-142827/?highlight=

Posted

Muszkieter - nadal w schronisku, mix asta, ale bardzo pozytywnie nastawiony do ludzi i do innych zwierząt. Wykastrowany i zaczipowany. W schronisku już bardzo długo.

Posted

Fiodor i Misia - Fiodor bardzo przyjacielski, Misia długo tolerowała Fiodora, ale... go pogryzła, inne psiaki też od czasu do czasu łapie. Po kastracji/sterylizacji.

Posted

To szczenię z Jagiellońskie, które szczeniakiem już nie jest. Najpierw wczesne dzieciństwo spędził u pijaka-kolekcjonera. Gryziony przez starsze psy i głodzony, resztę dzieciństwa w schronisku. To smutne, myślę, że Mieszko potrzebuje odpowiedzialnego domu i socjalizacji. Bo on ani nie zna domu, ani dotyku ręki człowieka, tzn.on daje się głaskać i radośnie reaguje na przejaw zainteresowania, ale zapewne niczego nie umie, no bo skąd?

Mieszko to ten z lewej, białaska z prawej już w schronisku nie ma.

Posted

jak możecie zróbcie foto tym psiakom - takie do ogłoszeń - ja wystawię teraz haszczaka - zmienię mu imię na BONO - chyba , że będziecie protestować to podmienię:evil_lol::evil_lol:

Posted

ocelot napisał(a):

Myślę, że ten nowy galeryjny wątek to niezły pomysł.
Rybko zgodzisz się na jego prowadzenie? Najlepiej Ci wychodzą opisy jednak.
Ja postaram się jak najwięcej tych zdjęć teraz zrobić, część psiaków jest tych które znałyśmy, więc z opisem nie byłoby problemu.

Jaki galeryjny wątek?
Mogę wstawiać zdjęcia, pisać opisy, robić ogłoszenia.

Ocelot, podaj na początek numery czipa i info na temat
husky szary - czy czipowany, wiek, zachowanie, ile w schronie
husky biało-czarny - Bono - jaki charakter, ile w schronie
Fiodor - czy kastrowany
Misia - czy wysterylizowana
Luis - z jagiellońskiej - czy kastrowany, czy czipowany, zachowanie
Barry - numer czipa

Będą wtedy gotowe do ogłoszeń. Zdjęcia mamy, opis jakiś się wymyli.

Posted

Luiz przesliczne imię - tak jak on - wyjątkowo umaszczony taki przytulak - mam prośbe jakby można było określac od razu przy zdjęciach wiek psiaka i ewentualne zachownai - bo będe po kolei ogłaszać :lol::lol:

Posted

OPISY

LUIS
Chciałbym opowiedzieć dziś o sobie... Nazywam się Luis. Choć tak naprawdę nikt tak na mnie nie woła. Nie mam swojego człowieka... Urodziłem się w melinie. Od początku życia cierpiałem głód i pragnienie. Gdy było naprawdę źle, przyszło kilku ludzi i zabrali mnie i moją rodzinę do schroniska. Tam trafiłem do małego boksu z obcymi psami. Myślałem, że to przejściowe. Że ktoś mnie pokocha i zabierze stamtąd, ale mijały miesiące, mijały pory roku i nic. Potem przyszły wolontariuszki, głaskały mnie i wołały na mnie Luis. Pomyślałem, może teraz coś się zmieni. Nie jestem już bezimienny. Mam coś własnego... imię. Nadal czekam... patrzę w przyszłość przez kraty... może w końcu pojawi się ktoś, kto mnie pokocha.

Luis ma rok i osiem miesięcy. Jest miłym, łagodnym psem. Lubi inne psy, nie wchodzi z nimi w konflikty. Jest inteligentny. Wymaga jednak wychowania, gdyż nigdy nikt nie uczył go dobrych manier, ani komend.

Pies przebywa w schronisku w Tomaszowie Maz, ul. Kępy 3.
Zabiegi: ...........
Nr czipa: ...........

Kontakt:
................
................