Jump to content
Dogomania

Dlaczego warto adoptować psa ze schroniska? Metamorfozy str 1-2. Zdj str 329-331.

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

York jedzie dziś na DT do Beaty (Erazm). Ona go podkarmi i wypielęgnuje. Warunek jeden, mamy się stawić na kastrację do schronu. :multi: Przynajmniej jedna bida dziś będzie spała w ciepełku.

Posted

AśkaK napisał(a):
Mam rodzinę w Siedlcach, podróż pociągiem trwa 1,2 godziny.

Tego pana co chce szczeniaka i zaproponowałaś mu odwiedziny w schronie w sobotę.:p

Aha... ale ja mu nie pisałam, że ty go zabierzesz... myślę, że on sam tam dojedzie... bo nawet nie napisał mi, gdzie mieszka.

A z tą podróżą, to super. Napiszę o tym do tej babki.

Posted

Erazm zabrała yorka ze schroniska. Mówi, ze york jest dłuższy i trochę wyższy od prawdziwego yorka, ale śliczny.
Pies ma dt w Łodzi, ale tylko na max 2 tygodnie. Zatem szukamy mu domu.

Psiak dziś będzie u weta. Jest też bardzo wychudzony i zaniedbany, ale Erazm doprowadzi go do porządku.

Jeśli ktoś byłby chętny na yorkopodobnego kawalera, zapraszam. Psiak czeka!

Posted

Uch... dużo się dzieje... Alpina ma domek dla yorka. Trzeba tylko psa przetransportować do Katowic lub Krakowa. Czy ktoś będzie jechał w tamtą stronę...

Jezooo nikt to nie zagląda... a tu się dzieją takie ważne rzeczy... :-(

Posted

Modliszka84 zabierze yorka z Łodzi do Krakowa 10 lutego. :multi: Wszystko dograne. York będzie w Łodzi do 10 lutego, potem jedzie do Krakowa do Ewci, a ona ma już dla niego domek stały. :multi: Oby się tylko wszystko udało!

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Modliszka84 zabierze yorka z Łodzi do Krakowa 10 lutego. :multi: Wszystko dograne. York będzie w Łodzi do 10 lutego, potem jedzie do Krakowa do Ewci, a ona ma już dla niego domek stały. :multi: Oby się tylko wszystko udało!

Ale ekspresowa akcja!:loveu:

Słuchajcie, jak ktoś z W-wy ma coś do przekazania do schroniska (karmę, koce, kołdry itp) to proszę się zgłaszać:p, może uda mi się odebrać przed sobotą.
Dobrze by było gdybyśmy były choć we trzy, ocelot, dasz radę przyjechać w sob.?:oops: To może część psiaków uda się wyprowadzić na krótkie spacery i dobrze obfocić.

Posted

Puszek po wypraniu:lol:, w praniu bardzo grzeczny, bez warknięcia czy wykręcania się pozwolił wyczesać, wyciąć kołtuny, u weta grzeczniutki. W związku z tym, że wyjeżdżam, potrzebuję pomocy. Pies jest w Łodzi, we wtorek ma kastrację, kobieta u której udało mi się go upchnąć na tymczas pracuje(do pracy wstaje o 4 rano), czy byłoby mozliwe, aby ktoś mógł go przetransportować do lecznicy pomiędzy 9, a 11? Zwrócę koszty.
Psiak ma wyjątkowo smutne, mądre oczy...

Posted

AśkaK napisał(a):

Dobrze by było gdybyśmy były choć we trzy, ocelot, dasz radę przyjechać w sob.?:oops: To może część psiaków uda się wyprowadzić na krótkie spacery i dobrze obfocić.

Przy okazji planowanych spacerków, mam ogromną prośbę. Schron nie ma smyczy. Jeśli macie jakieś stare smycze, obdarte, nieużywane, plisss... przekażcie je do schronu. Kupno dużej ilości smyczy, to spore koszty :-(.

Asiu, o której planujesz wyjazd?

Posted

Erazm napisał(a):
...czy byłoby mozliwe, aby ktoś mógł go przetransportować do lecznicy pomiędzy 9, a 11? Zwrócę koszty.
Psiak ma wyjątkowo smutne, mądre oczy...

Ciotki z Łodzi, kto pomoże??? :modla::modla::modla: