Jump to content
Dogomania

Dlaczego warto adoptować psa ze schroniska? Metamorfozy str 1-2. Zdj str 329-331.

Recommended Posts

Posted

A teraz BERNI - pies ideał, zrównoważony, uczuciowy, spokojny, nie szczeka, nie hałasuje, cichutko stoi w rogu boksu i tak mijają mu dni. :loveu:

PS - Berni jest niewiele większy od yorka, waży ok 6 kg, może nawet mniej.

ZGREDEK - pies, który wiecznie szczeka i szczerzy zęby.

ZOZOL

Zozol i Zgredek

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

SARA - kolejna bida łamiąca serca, jej spojrzenie rozbraja. Niestety z powodu krzaczastych brwi, wszyscy myślą, że jest stara i nikt jej nie chce. :(

CZARNA - ona moim zdaniem ma coś z doga niemieckiego

Posted

Na kwarantannie...
Kaukaz - FIODOR

kaukaz (kolejny)

i jeszcze szczeniaki... 3 po małej suni, takie pinczerkowatej, do połowy łydki, a 3 znalezione, które ta sunia karmi.
Psiaki mają teraz ok 3 tygodni

Posted

Mama z lasu (musimy je nadać imię, może Kleo), już po sterylce

A teraz kilka zdjęć psów z kwarantanny, chciałam też pokazać warunki w przepełnionym schronisku.

Psy odebrane z ul Jagiellońskiej, gdzie pijak je rozmnażał i nie karmił. Psy prawie dzikie, czekają od czerwca w schronisku, na rozstrzygnięcie postępowania w sądzie.

PS - zobaczcie, dlaczego zebieramy pieniądze na budy. :(

Młody pies, strasznie wysoko skacze, jest przerażony, nie podchodzi do ludzi, zawzięcie chce uciec ze schroniska

Posted

Coś się kończy. Coś się zaczyna.

...I oto to początek końca, historii, o pewnym, brodatym panu, który - z niechęcią, ale jednak - przekonał się do dwóch "z deczka" zwariowanych kobietek o przeogromnych sercach.

Opowieść o miłości do zwierząt, dążeniu do celu, chęci niesienia ogromu pomocy i poświęceniu...

PS: Aga... Aniu - Jesteście wspaniałe w tym co robicie. Oby tak dalej.:thumbs:

Posted

Karilka napisał(a):

PS: Aga... Aniu - Jesteście wspaniałe w tym co robicie. Oby tak dalej.:thumbs:

Daj spokój robimy to co większość na dogo;)
a bez pomocy Twojej, papudraczka, madziek i wielu, wielu innych niewiele by nam się udało.

Posted

Dalia, co chcesz wiedzieć o Rexie?

[/quote]
sorry ze tak pozno ale nie miałam wiecej czasu co do Rexa chciałam wiedziec praktycznie wszystko: jak sie zachowuje w stosunku do psów (psów i suk) czy chce nocowac w domu czy umie spac w swojej budzie, czy moze przeskakiwac przez płot itp.;)

Posted

Rybba sorry ze tak pozno ale nie miałam wiecej czasu co do Rexa chciałam wiedziec praktycznie wszystko: jak sie zachowuje w stosunku do psów (psów i suk) czy chce nocowac w domu czy umie spac w swojej budzie, czy moze przeskakiwac przez płot itp.;)

Posted

dalia 54 napisał(a):
Rybba sorry ze tak pozno ale nie miałam wiecej czasu co do Rexa chciałam wiedziec praktycznie wszystko: jak sie zachowuje w stosunku do psów (psów i suk) czy chce nocowac w domu czy umie spac w swojej budzie, czy moze przeskakiwac przez płot itp.;)

Dalia, mimo najszczerszych chęci, nie umiem odpowiedzieć na wszystkie pytania. Wiem, że jest pieszczoch i szczekacz. Drze się bez przerwy, gdy ktoś krąży po schronie. Do psów z boksu OK. Do innych nie wiem. Teraz śpi w budzie, ale czy mają alternatywę - dom, będzie chciał spać w budzie, nie wiem. Zresztą nie znam psa, który chce i lubi spać w budzie. Wszystkie pchają się do domu. Nie wiem, czy będzie przeskakiwał płot. Myślę, że wszystko zależy od wysokości płotu. Jak jest wysoki?

A jak twoja husky?

Posted

dobrze jednak po bieganiu raz przeskoczyła płot i zwiała a ja w szoku byłam:shake: jest dobrze, jednak ja jej nie moge zatrzymac ale nie trafi do schronu;) kolega mojego sasiada ma ja wziac a jak nie wypali to taka dziewczyna mieszka w bloku ale bedzie zapewniac Azie(tak sie nazywa sunia) wystarczajaco ruch, Aza musi mieszkac w bloku bo ona potrafi spac tylko w domu:-o przekonałam sie o tym na własnej skórze a płot jest wysoki gdzies tak hmmm 1,70

Posted

Dalia, młodego psa nie zamkniesz siłą w budzie. Psy to zwierzęta stadne i najlepiej czują się w stadzie, czyli z ludźmi. Jak ludzie są w domu, one też chcą być w domu.
Płot 1,70 nie jest wysoki. Jeśli pies nie ma zapewnionej zabawy i rozrywek na podwórku, sam sobie je znajduje i na przykład przekopuje ogródek lub skacze przez płot.
Oddanie husky do bloku jest dla nie maksymalnie nieodpowiedzialne. Wzięłaś tego psa kilka tygodni temu i już się znudził. Teraz szukasz następnego. Dla mnie to czysta hipokryzja. A wszystko dlatego, że nie umiesz sobie dać z nim rady, a może dlatego, że nawet nie próbowałaś... Czy przeczytałaś choćby jedną książkę o wychowaniu psa? Czy przeczytałaś chociaż jedną książkę o psychologii psiej, czy rasach pierwotnych? Czy chodziłaś na szkolenia?
Nie sądzę....