GrubbaRybba Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 A teraz BERNI - pies ideał, zrównoważony, uczuciowy, spokojny, nie szczeka, nie hałasuje, cichutko stoi w rogu boksu i tak mijają mu dni. :loveu: PS - Berni jest niewiele większy od yorka, waży ok 6 kg, może nawet mniej. ZGREDEK - pies, który wiecznie szczeka i szczerzy zęby. ZOZOL Zozol i Zgredek Quote
GrubbaRybba Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 i jeszcze raz Zozol i ze Zgredkiem Przylepa Tu bidulki bezimienne, średniej wielkości a tu dwa starsze, bezimienne psy Quote
GrubbaRybba Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 SARA - kolejna bida łamiąca serca, jej spojrzenie rozbraja. Niestety z powodu krzaczastych brwi, wszyscy myślą, że jest stara i nikt jej nie chce. :( CZARNA - ona moim zdaniem ma coś z doga niemieckiego Quote
GrubbaRybba Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 Lupi - był trochę wystarzony, ale teraz wychodzi z niego dusza pieszczocha. LUIS - chwilę po tych zdjęciach, po Luisa przyjechał pan i zabrał go do domu. :) Quote
GrubbaRybba Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 Bezimienny, choć w schronie jest już od dawna RALF Quote
GrubbaRybba Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 Psiaki bezimienne i Przylepa Szczeniaki - sunia ONka i piesek ONkowaty, psiaki mają ok 4-5 m-cy. Czekają na niezbędne szczepienia, a potem będą gotowe do adopcji. Quote
GrubbaRybba Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 Na kwarantannie... Kaukaz - FIODOR kaukaz (kolejny) i jeszcze szczeniaki... 3 po małej suni, takie pinczerkowatej, do połowy łydki, a 3 znalezione, które ta sunia karmi. Psiaki mają teraz ok 3 tygodni Quote
GrubbaRybba Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 LENKA - młodziutka sunia, sięga poniżej kolana, ale pewnie jeszcze trochę urośnie, jest przytulaśna i piekna. Cudeńko. Ma niecały rok, myślę, że ok 8 m-cy. Quote
GrubbaRybba Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 RUDA - ostatnio zrobił się z niej straszny krzykacz. SYLIA Quote
GrubbaRybba Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 Mama z lasu (musimy je nadać imię, może Kleo), już po sterylce A teraz kilka zdjęć psów z kwarantanny, chciałam też pokazać warunki w przepełnionym schronisku. Psy odebrane z ul Jagiellońskiej, gdzie pijak je rozmnażał i nie karmił. Psy prawie dzikie, czekają od czerwca w schronisku, na rozstrzygnięcie postępowania w sądzie. PS - zobaczcie, dlaczego zebieramy pieniądze na budy. :( Młody pies, strasznie wysoko skacze, jest przerażony, nie podchodzi do ludzi, zawzięcie chce uciec ze schroniska Quote
Karilka Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Coś się kończy. Coś się zaczyna. ...I oto to początek końca, historii, o pewnym, brodatym panu, który - z niechęcią, ale jednak - przekonał się do dwóch "z deczka" zwariowanych kobietek o przeogromnych sercach. Opowieść o miłości do zwierząt, dążeniu do celu, chęci niesienia ogromu pomocy i poświęceniu... PS: Aga... Aniu - Jesteście wspaniałe w tym co robicie. Oby tak dalej.:thumbs: Quote
ZUZANNA11 Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Podobny do Żółtka...:p. A Lenka, wspaniała...:loveu:. Quote
ocelot Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Karilka napisał(a): PS: Aga... Aniu - Jesteście wspaniałe w tym co robicie. Oby tak dalej.:thumbs: Daj spokój robimy to co większość na dogo;) a bez pomocy Twojej, papudraczka, madziek i wielu, wielu innych niewiele by nam się udało. Quote
Madziek Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Aniu wysłałam Ci maile ze zdjęciami. zerknijcie na stronę fundacji Vagabond Pets ;-) tu wirtualne adopcje http://www.vagabond-pets.com/virtuelehonden.htm tu zdjęcia z odwiedzin http://www.vagabond-pets.com/bezoek%20Tomaszow%20op%2020%20aug.htm tu (Big) Ben do adopcji http://www.vagabond-pets.com/Ben.htm Quote
Madziek Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 i jeszcze tak przy okazji Ocelotku, to w Twoim podpisie Benny jest podlinkowany wątkiem Griso ;-) Quote
ocelot Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Dzięki, umieścimy na naszej stronie, prześlę potem Rybce;) ben faktycznie chudzina straszna. A z podpisem to ja sobie nie mogę poradzić za nic w świecie:p Quote
GrubbaRybba Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 Wstawiłam fotki z wizyty Holendrów do działu aktualności: http://schronisko-tomaszow.pl/ Quote
GrubbaRybba Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Podnoszę.... tyle psiaków czeka... :-( Quote
dalia 54 Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Dalia, co chcesz wiedzieć o Rexie? [/quote] sorry ze tak pozno ale nie miałam wiecej czasu co do Rexa chciałam wiedziec praktycznie wszystko: jak sie zachowuje w stosunku do psów (psów i suk) czy chce nocowac w domu czy umie spac w swojej budzie, czy moze przeskakiwac przez płot itp.;) Quote
dalia 54 Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Rybba sorry ze tak pozno ale nie miałam wiecej czasu co do Rexa chciałam wiedziec praktycznie wszystko: jak sie zachowuje w stosunku do psów (psów i suk) czy chce nocowac w domu czy umie spac w swojej budzie, czy moze przeskakiwac przez płot itp.;) Quote
GrubbaRybba Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 dalia 54 napisał(a):Rybba sorry ze tak pozno ale nie miałam wiecej czasu co do Rexa chciałam wiedziec praktycznie wszystko: jak sie zachowuje w stosunku do psów (psów i suk) czy chce nocowac w domu czy umie spac w swojej budzie, czy moze przeskakiwac przez płot itp.;) Dalia, mimo najszczerszych chęci, nie umiem odpowiedzieć na wszystkie pytania. Wiem, że jest pieszczoch i szczekacz. Drze się bez przerwy, gdy ktoś krąży po schronie. Do psów z boksu OK. Do innych nie wiem. Teraz śpi w budzie, ale czy mają alternatywę - dom, będzie chciał spać w budzie, nie wiem. Zresztą nie znam psa, który chce i lubi spać w budzie. Wszystkie pchają się do domu. Nie wiem, czy będzie przeskakiwał płot. Myślę, że wszystko zależy od wysokości płotu. Jak jest wysoki? A jak twoja husky? Quote
dalia 54 Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 dobrze jednak po bieganiu raz przeskoczyła płot i zwiała a ja w szoku byłam:shake: jest dobrze, jednak ja jej nie moge zatrzymac ale nie trafi do schronu;) kolega mojego sasiada ma ja wziac a jak nie wypali to taka dziewczyna mieszka w bloku ale bedzie zapewniac Azie(tak sie nazywa sunia) wystarczajaco ruch, Aza musi mieszkac w bloku bo ona potrafi spac tylko w domu:-o przekonałam sie o tym na własnej skórze a płot jest wysoki gdzies tak hmmm 1,70 Quote
GrubbaRybba Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Dalia, młodego psa nie zamkniesz siłą w budzie. Psy to zwierzęta stadne i najlepiej czują się w stadzie, czyli z ludźmi. Jak ludzie są w domu, one też chcą być w domu. Płot 1,70 nie jest wysoki. Jeśli pies nie ma zapewnionej zabawy i rozrywek na podwórku, sam sobie je znajduje i na przykład przekopuje ogródek lub skacze przez płot. Oddanie husky do bloku jest dla nie maksymalnie nieodpowiedzialne. Wzięłaś tego psa kilka tygodni temu i już się znudził. Teraz szukasz następnego. Dla mnie to czysta hipokryzja. A wszystko dlatego, że nie umiesz sobie dać z nim rady, a może dlatego, że nawet nie próbowałaś... Czy przeczytałaś choćby jedną książkę o wychowaniu psa? Czy przeczytałaś chociaż jedną książkę o psychologii psiej, czy rasach pierwotnych? Czy chodziłaś na szkolenia? Nie sądzę.... Quote
Recommended Posts