Jump to content
Dogomania

Dlaczego warto adoptować psa ze schroniska? Metamorfozy str 1-2. Zdj str 329-331.

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Też na to liczę.

A sytuacja w schronie jest zła. Kierownik pokłócił się z wetem i sterylki stanęły. Faceci wymieniają oficjalne pisma przez UM, a psy gnieżdżą się w boksach bez szansy na adopcję. :angryy::angryy::angryy:

Posted

Rybba ma rację.
Doszło do paradoksalnej sytuacji, jest obry dom dla amstafa, który może już w weekend być w domu, ale to jest najmniej ważne...
Dzięki Rudej76 chyba uda się chłopaka wyciągnąć. Znajomy z Łodzi pojedzie do Tomaszowa, żeby psa zawieźć do weta na kastrację:angryy:

Posted

ocelot napisał(a):
Rybba ma rację.
Doszło do paradoksalnej sytuacji, jest obry dom dla amstafa, który może już w weekend być w domu, ale to jest najmniej ważne...
Dzięki Rudej76 chyba uda się chłopaka wyciągnąć. Znajomy z Łodzi pojedzie do Tomaszowa, żeby psa zawieźć do weta na kastrację:angryy:

Tak sytaucja jest paradoksalna:p nie ukrywam ze do ostatniego momentu nie byłam pewna czy sie uda:cool3:Jednak w tej zagmantwanej sytuacji obaj panowie wykazali chęci i zarowno kierownik wydał mi psa jak i rowniez wasz wet go juz u siebie wykastrowł i zachipował.
Nas adopcja tego psa kosztowała dodatkowo poswiecony czas, zrobione kilometry i koszta . ( ale jest warto)

Maluch dochodzi własnie do siebie i do soboty jest pod moimi skrzydłami;)

Posted

ruda76 napisał(a):
Tak sytaucja jest paradoksalna:p nie ukrywam ze do ostatniego momentu nie byłam pewna czy sie uda:cool3:Jednak w tej zagmantwanej sytuacji obaj panowie wykazali chęci i zarowno kierownik wydał mi psa jak i rowniez wasz wet go juz u siebie wykastrowł i zachipował.
Nas adopcja tego psa kosztowała dodatkowo poswiecony czas, zrobione kilometry i koszta . ( ale jest warto)

Maluch dochodzi własnie do siebie i do soboty jest pod moimi skrzydłami;)

Najwazniejsze, ze narazie wszystko idzie dobrze :)

Posted

Ruda76 dziekuję za upór. Bez niego tam w schronisku nic się nie da zrobić.
Teraz dodatkowo ta idiotyczna sytuacja. Ręce opadają. Dobrze, że chociaż jeden psiak znajdzie dom.

PS - Rozumiem, że zabrałaś Hipka. Czy tak?

Posted

ruda76 napisał(a):
Hipol zabrany i w sobote jedzie do Lublina:pczuje sie dobrze;)wczoraj zrobiłam mu jeszcze zastrzyk a dzis juz dostał sniadanie.

dzięki ruda76 stokrotnie. Ja już z tym naszym schronem po prostu wysiadam.

Posted

ocelot napisał(a):
dzięki ruda76 stokrotnie. Ja już z tym naszym schronem po prostu wysiadam.

nie ma za co;)myslę, ze sytaucja musi byc rozwiazana w jedną lub drugą stronę, bo na dłuzszą metę tak nie moze byc. Moze winni są tez Ci co siedzą za biurkiem i podpisują stosowne papiery a nie mają niestety wyobrazenia jak w realu wyglada ich realizacja- nie chce oceniac :shake: poczekam na finał.

Powtorzę tylko raz jeszcze , ze mimo wszystko, mimo zgrzytow i niedomowien w tym konkretnym przypadku obaj panowie wykazali dobrą wolę a nam się udało wszystko na czas zgrac;)

Posted

[quote name='ocelot']Dobrą wolę?
Bo osoba z zewnątrz zadzwoniła i jeden i drugi wiedział, że Fundacja Ast

Dokładnie, jakby zadzwoniła osoba prywatna, nikt palcem by nie kiwnął. Niestety. :shake:

Posted

ocelot napisał(a):
Dobrą wolę?
Bo osoba z zewnątrz zadzwoniła i jeden i drugi wiedział, że Fundacja Ast

Moze macie racje a moze ja bym tak bardzo chciała aby jednak było tak jak napisałam:p tak czy siak ;)

Posted

ruda76 napisał(a):
Moze macie racje a moze ja bym tak bardzo chciała aby jednak było tak jak napisałam:p tak czy siak ;)

Niech i tak będzie;)

Reszta psiaków ciągle czeka.
To już rok, jak pomagamy w schronisku.

Posted

[quote name='GrubbaRybba']Ruda76 dziekuję za upór. Bez niego tam w schronisku nic się nie da zrobić.
Teraz dodatkowo ta idiotyczna sytuacja. Ręce opadają. Dobrze, że chociaż jeden psiak znajdzie dom.

PS - Rozumiem, że zabrałaś Hipka. Czy tak?

i własnie pojechał.:multi: Chłopak zachipowany, zaszczepiony , wykastrowany i szczęsliwy w drodze do nowego domu. :loveu: