doddy Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Jaka jest na dzień dzisiejszy sytuacja z bullowatymi w schronisku? Quote
ocelot Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 doddy napisał(a):Jaka jest na dzień dzisiejszy sytuacja z bullowatymi w schronisku? Dwa młode asty: sunia i pies, ok. roczne - białe w brązowe łaty. Sunia chyba po sterylce. Wyglądają, jak z jednego miotu, samiec tylko potężniejszy. I starszy ok. 3-4 letni mieszaniec, cudo, bardzo proludzki - niestety nie pozwala nam kierownik zrobić zdjęcia. Jest szansa, że jego zdjęcia ocalały na płycie Bazyliah, bo wtedy w czasie zamieszania zrobiłyśmy mu sporo zdjęć. To ostatni z trójki Muszkieterów. Quote
ocelot Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Wątek Lorda: http://www.dogomania.pl/forum/f28/lord-mix-prosi-o-ogloszenia-125093/#post11258706 Wątek Ciapusia http://www.dogomania.pl/forum/f28/ciapus-cztery-do-jednego-tomaszowska-bitwa-o-wizne-125092/#post11258674 Quote
GrubbaRybba Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 Bazyliah, ja też kombinuję jak koń pod górę, aby zabrać biała terierkowatą sunię. Myślę, że sprawę trzeba załatwić przez gminę Inowłódz, bo to gmina za nią płaci i to jest pies gminy, a oni, aby nie płacić, pewnie chętnie ją zabiorą. Jeśli chodzi o resztę psiaków, to źle mi to wygląda. Te zagryzienia, pogryzienia, zagłodzona sunia... :shake::angryy::angryy::angryy: Czy ktoś może sprawdzić, co psy jedzą? Bo to mi dziwnie wygląda. Najedzone psy się nie zagryzają. Szczególnie, że zagryzają się psy, które siedzą razem w boksach od wielu miesięcy, czasem lat. Zatem znają się. Tak było z Momo. A jednak walczą, mimo, że wcześniej tego nie robiły. :shake: Jeśli chodzi o kaukazy, to uważam, że kierownik chyba zgłupiał kompletnie. Niewykastrowany pies z niewysterylizowaną suką w jednym boksie. A tu termin cieczek. I pewnie za dwa miesiące będą szczeniaki. :angryy::angryy::angryy: Quote
GrubbaRybba Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 Podnoszę.... zapraszamy na tomaszowski wątek. Quote
Bazyliah Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Net mi chodzi tak, że zaraz mnie coś trafi :angryy: Odebrałam kartę - część fotek jest ok, część nie do odzyskania, część tradycyjnie nieudana. Powrzucam w formie podlinkowanych miniatur, proszę dopisywać kto jest kto, będę uzupełniać nad zdjęciami. 1. Lusia - miała jechać do Holandii, ale się bidula nie zmieściła, siedzi i czeka 2. Bary 3. Pies - bezimienny - podobno kury morduje mimo, że mna łańcuchu i ogryza budę. Do ludzi super, do psów agresor. 4. Rysiek - cudo nie pies - ogromne futro - latem nie wychodził z budy teraz mu już chyba lepiej. Quote
Bazyliah Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 5. Muszkieter - ostatni z trzech. Kierownik nie pozwala mu robić zdjęć , bo mix, czyli nie daje mu szans na adopcję. Ok. 3 letni, bardzo proludzki - ulubieniec weta naszego. Quote
Madziek Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 ocelot napisał(a):Dwa młode asty: sunia i pies, ok. roczne - białe w brązowe łaty. Sunia chyba po sterylce. Wyglądają, jak z jednego miotu, samiec tylko potężniejszy. I starszy ok. 3-4 letni mieszaniec, cudo, bardzo proludzki - niestety nie pozwala nam kierownik zrobić zdjęcia. Jest szansa, że jego zdjęcia ocalały na płycie Bazyliah, bo wtedy w czasie zamieszania zrobiłyśmy mu sporo zdjęć. To ostatni z trójki Muszkieterów. Aniu ja mam chyba jakieś zdjęcia Waszych bullowatych. Wyślę Ci na maila, a Ty te, które jeszcze są prześlij do Doddy. Co Ty na to? Quote
Madziek Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Madziek napisał(a):Aniu ja mam chyba jakieś zdjęcia Waszych bullowatych. Wyślę Ci na maila, a Ty te, które jeszcze są prześlij do Doddy. Co Ty na to? o Bazyliah już ma zdjęcia :) to moje będą zatem zbędne :) PS wieści od Luckiego: ma swoją poduchę w nowym domu, ale spał na kanapioe z pańcia ;-) nie potrafi sam wskoczyć, więc trzeba mu pomagać. Był dziś u weta na przegląd i wet mówi, że w domowych warunkach, pod dobrą opieką i z dobrym jedzonkiem raz dwa wróci do siebie. Quote
Bazyliah Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 6. "Mój czekoladowy". Może być Adonis (czyli Doniek, Doniuś)? Duży pies, łagodny, ale lękliwy, wycofany. Już powoli podchodzi do ludzi. 7. Coś na kszałt mocno wyeksploatowanego mopa. Niestety niezbyt przychylnie nastawiony do człowieka - leci z zębami do ręki. Trzeba będzie namówić schron do podania czegoś uspokajającego i ostrzyc mu to - skóra pewnie okropna pod tymi kołtunami. Już tak bardzo nie ucieka od ludzi i nie rzuca się na rękę. Po lewej młodziutki bezimienny po kastracji pies, wcześniej na wątku są jego zdjęcia. Przydałoby się go wrzucić na stronę. Oryginalny cały biały, tylko czarne kropki na uszkach. Quote
Bazyliah Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 8. ..... 9...... PS. Madziek - ja mam niestety tylko niektóre. Jak wrzucę wszystkie, to zobacz, czy możesz jeszcze coś uzupełnić. Quote
ocelot Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Bazyliah dzięki za zdjęcia, jutro dopasuję psiaki do imion, bo dzisiaj jestem padnięta. Madziek - super wieści. Acha Lord już ma wątek i Ciapek, ale z Ciapkiem historycznie przedobrzyłam:) Quote
Bazyliah Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 10. Starsze psiaki 11. Suka wilkowata - pani w średnim wieku. Niestety z braku miejsca w przyzwoitszych boksach, żyje tak, jak żyje, wygląda, jak wygląda :shake: Sucz jest prześliczna. Ocelot - napisz może coś o jej charakterze, może jakaś dobra dusza na OWP ją wrzuci. Do ludzi ok. świetnie się dogadywała z On-kiem, który pojechał do Holandii. Przeniesiona już do innego boksu. 12. Z lewej szczeniak z Jagiellońskiej - bezimienny, dorósł w schronisku, już po kastracji, zaczipowany. Bezimienny, z prawej białe cudo po kastracji, w nowym domu. Quote
Bazyliah Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 13. Sucz ze szczeniorami na kwarantannie 14. Szczenior - mocno wycofany, do człowieka nie cieszy się, nie podchodzi. W areszcie, chudnie, tęskni. Matka z dziećmi w Domu Samotnej Matki nie pozwolono na trzymanie szczeniaka - paranoja - bezimienny. 15. Sunia z Zawadzkiej - areszt i sunia Ast-ka - Lola. 16. Tofik - Pies po kastracji właśnie. Cudowny, przymilny, przestraszony sytuacją, jak mówi Rybba skradl mi serce. 17. Przed kastracją Quote
Bazyliah Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 18. Już w domu, po sterylce, oddana, bo najważniejsza osoba dla dzieci, te dzieci bardzo kocha. Rodzice, no cóż patologia. 19. Mini sucz ratlerkowata ze szczeniorami - szczeniory wielkości połowy suki :crazyeye: Jak ona je wykarmia... Jak tylko odkarmi dobrze byłoby ją wyciągać, bo taka popierdółka w zimę nie da rady w schronie. Chyba, że znalazł by się DT dla niej i szczeniorów, o ile wydadzą. Quote
Bazyliah Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 20. Denis i Emir 21. Ponoć kaukazy ;) Pies i suka - bardzo fajne, śliczne, urocze. Szkoda tylko, że wcięło fotki, jak bawią się piłką. Chłopak Fiodor - dziewczyna - bezimienna. Fotki Lorda już jutro wieczorem wrzucę na wątek Lorda. Quote
Bazyliah Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 22. Suczka - już w nowym domu 23. Młody psiak, właściwie szczenior jeszcze. Straszliwie radosny, proludzki 24. Suczka I wsio. Teraz dopiero widzę, jakim sklerotycznym jełopem jestem. Tyle kropek, że aż wstyd :oops: Quote
masienka Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 [quote name='Bazyliah']22. Suczka czy to ta suczka brana poczatkowo za samoyedke? Quote
ocelot Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 [quote name='masienka']czy to ta suczka brana poczatkowo za samoyedke? Dokładnie, po sterylce, ostatnio jej nie widziałam, może już w domu. Dowiem się, będę dzisiaj dzwonić do schronu. Od soboty w schronisku piekna suczka HS - tu się nie mylę;) jeszcze nie mam zdjęć I zaczynam rozpoznawać zdjęcia: 1. Lusia - miała jechać do Holandii, ale się bidula nie zmieściła, siedzi i czeka 2. Bary 3.Pies - bezimienny - podobno kury morduje mimo, że mna łańcuchu i ogryza budę. Do ludzi super, do psów agresor. 4. Rysiek - cudo nie pies - ogromne futro - latem nie wychodził z budy teraz mu już chyba lepiej. 5. Muszkieter - ostatni z trzech. Kierownik nie pozwala mu robić zdjęć , bo mix, czyli nie daje mu szans na adopcję. Ok. 3 letni, bardzo proludzki - ulubieniec weta naszego. 6. Piękny, nieufny, ale zaczyna podchodzić do ludzi, niech będzie Doniek. Łapany chwytakiem, właściciel go nie odebrał, bo ponoć nie dawał sobie rady. Pewnie kłamał. Quote
masienka Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 To opisz jak bedziesz miala chwilke jak sie bialaska zachowuje i jakiego domku szuka to sklece jej jakies ogloszenia jak nasze bede oglaszac ;) chyba, ze byla juz oglaszana? Quote
ocelot Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 7. Niech zostanie Mop - koniecznie trzeba kudły ściąć. Już nie ucieka, nawet rękę Magda mu podstawiła, ale nie wiem czy polizał. Po lewej młodziutki bezimienny po kastracji pies, wcześniej na wątku są jego zdjęcia. Przydałoby się go wrzucić na stronę. Oryginalny cały biały, tylko czarne kropki na uszkach. 8. Nie znam- ale zwrócę teraz na niego/nią uwagę. 9. Pies - bezimienny, jaką rasę Wam przypomina? 10.Panowie, staruszkowie - rezydenci, w tej chwili w najgorszych warunkach, bezimienni. 11.On-ka, piekna, w średnim wieku, już w lepszym boksie na przodzie. Niestety nadal brudna i skołtuniona. Do ludzi ok. świetnie się dogadywała z On-kiem, który pojechał do Holandii - bezimienna 12. Z lewej szczeniak z Jagiellońskiej - bezimienny, dorósł w schronisku, już po kastracji, zaczipowany. Bezimienny, z prawej białe cudo po kastracji, ale ostatnio go nie widziałam - sprawdzę. 13. Sunia bezimienna, nadal karmi maluchy 14.Szczenię śliczne. W areszcie, chudnie, tęskni. Matka z dziećmi w Domu Samotnej Matki nie pozwolono na trzymanie szczeniaka - paranoja - bezimienny. 15. Sunia z Zawadzkiej - areszt i sunia Ast-ka - Lola. Quote
ocelot Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 16. Pies po kastracji właśnie. Cudowny, przymilny, przestraszony sytuacją, jak mówi Rybba skradl mi serce. Bezimienny - może Tofik? 17. Przed kastracją - 18. Już w domu, po sterylce, oddana, bo najważniejsza osoba dla dzieci, te dzieci bardzo kocha. Rodzice, no cóż patologia. 19. Maleństwo trzeba szybko wyciągnąć ze schronu - karmi następny miot. - bezimienna. 20. Denis i Emir 21. Chłopak Fiodor - dziewczyna - bezimienna. 22 . Bezimienna białaska. Masienko coś z zaprzęgowca chyba ma? 23. Bezimienny młodzieniaszek 24. Sunia - bezimienna, świeżo po sterylce. Quote
masienka Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 ma, ma ;) posiadacze psow grenlandzkich stwierdzili, ze to moze byc miks gronka choc tych za wiele w Polsce nie ma. Kolorami pasuje, zwlaszcza ten przyproszony ciemniejszym grzbiet. Moze tez byc po prostu miksem husky ale cos z polnocniakow na pewno w niej jest. Quote
ocelot Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 masienka napisał(a):ma, ma ;) posiadacze psow grenlandzkich stwierdzili, ze to moze byc miks gronka choc tych za wiele w Polsce nie ma. Kolorami pasuje, zwlaszcza ten przyproszony ciemniejszym grzbiet. Moze tez byc po prostu miksem husky ale cos z polnocniakow na pewno w niej jest. Dzwoniłam do schroniska. Suni już nie ma. Adoptowana, ale nie wiem gdzie niestety. Poproszę Cię o ogłoszenia tej nowej HS jak już będą zdjęcia. Biały szorstkowłosy chłopak z nr 12 oadoptowany do bloków, co prawda na drugi dzień Pani chiała go oddać, była pod schroniskiem. Kierownik nie przyjął. Ale mówi, że rozsądna i nie powinna mu krzywdy zrobić. I tak się o niego boję. Suczka zagłodzona dochodzi do siebie w szpitaliku, Ciapek znów przeniesiony do innego boksu, do większych jeszcze psiaków. Ponoć daje sobie radę, ale przy jego charakterku:shake: Quote
Recommended Posts