Jump to content
Dogomania

Dlaczego warto adoptować psa ze schroniska? Metamorfozy str 1-2. Zdj str 329-331.

Recommended Posts

Posted

Ręce opadają.
Czasem nie mam już siły.
Szkoda mi tych psów jak cholera.
One tam siedzą ściśnięte w boksach. Prawie bez szansy na dom.
I te szczeniorki. Normalnie serce sie kraje. Tak sie przytulają do człowieka. Tak bardzo chcą być kochane... :shake: Ech... szkoda gadać.

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agnieszko ta sytuacja jest po prostu niewiarygodna, a nieodpowiedzialne postępowanie Dalenki szokujące...
Jeśli nie chcecie same założyć organizacji to może wejdziecie w kooperację z jakąś istniejącą i niech ta organizacja podpisze normalną umowę ze schronem na branie pod opiekę tamtejszych psów. Na to kierownik chyba by się zgodził i byłoby to legalne.

Posted

Maggiejan, super pomysł. :lol: Że ja na to wcześniej nie wpadłam.
Nie mam tylko organizacji. Tu w okolicach nie ma żadnej.
Ale poszukam i może coś znajdę.
Narazie jednak muszę ochłonąć po wczorajszych przeżyciach.
To nie była przyjemna rozmowa.
Jak się pozbieram, nabiorę sił, wezmę się do działania.

Posted

maggiejan napisał(a):
Agnieszko ta sytuacja jest po prostu niewiarygodna, a nieodpowiedzialne postępowanie Dalenki szokujące...
Jeśli nie chcecie same założyć organizacji to może wejdziecie w kooperację z jakąś istniejącą i niech ta organizacja podpisze normalną umowę ze schronem na branie pod opiekę tamtejszych psów. Na to kierownik chyba by się zgodził i byłoby to legalne.

To faktycznie jest myśl.
Tylko trzeba by jakąś sensowna fundację znaleźć w pobliżu.

Posted

Dziewczyny, powodzenia! Szkoda tych biednych zwierzaków... Swoją drogą zachowanie tzw. kierowników schronów przeraża... Czym właściwie kierownik uzasadniał swoją decyzję o zerwaniu waszej współpracy...?

Posted

maggiejan napisał(a):
Dziewczyny, powodzenia! Szkoda tych biednych zwierzaków... Swoją drogą zachowanie tzw. kierowników schronów przeraża... Czym właściwie kierownik uzasadniał swoją decyzję o zerwaniu waszej współpracy...?

Nie uzasadniał. Powiedział, że po telefonie Dalenki wiele rzeczy jest dla niego niejasne i że musimy się wstrzymać z dt i wożeniem psów. Gdy powiedziałam, że to ograniczy adopcje, bo nie każdy ma samochód i może po psa przyjechać osobiście, a poza tym nikt nie weźmie brudnego, śmierdzącego psa do pociągu, powiedział, że może psa wykąpać przed wyjazdem. A poza tym w innych miastach są schroniska i ktoś może stamtąd zabrać psa, jak nie może dojechać. Gdy powiedziałam, że do tej pory robiłam wszystko, aby adoptować psy z Tomaszowa, a nie z innych schronisk, a on mi tę możliwość teraz zabiera, tylko wzruszył ramionami.

Posted

ANETTTA napisał(a):
dziewczyny tyle waszej pracy ciezkiej pracy zarawnych wekendów i co teraz dupaaaaaaaaaaaaa...:mad:

ja myslę, że w końcu to się unormuje. W zasadzie zaczynamy od początku, od punktu wyjścia, ogłaszanie psów tak, DT nie.
Tylko faktycznie kilku miesięcy pracy szkoda.

Posted

Aniu, Agnieszko, znacie tego faceta, czy on jest z tych wolno myślących, czy tych nie myślących...? Może rzeczywiście jest nadzieja, że ochłonie i zda sobie sprawę z absurdalności swojego zachowania?

Posted

ja już Małgosiu sama nie wiem, czy ten telefon nie był mu na rekę, on głównie jest przeciwny wożeniu psów po Polsce.
Troche w tym racji jest inaczej pies wygląda na zdjęciu inaczej na żywo.

Inna sprawa, że kilka zawiezionych psów ma fantastyczne domy.

Posted

Aniu, wasz kierownik dziwnie jest przywiązany do tych psów :cool3: Czy nie powinien się cieszyć, że zdejmujecie mu problem z głowy...? I Urząd Miasta też powinien się z tego cieszyć... Dziwni są ludzie :roll:

Posted

On chyba się boi, że ktoś będzie źle mówil o schronisku. Tak dzisiaj analizowałam naszą wczorajszą rozmowę i padło takie zdanie, ze niewiadomo gdzie jeszcze dalenka dzwoniła.

I chyba tego się boi najbardziej.

Posted

Doberman nero miał wyciętego raka skóry, chłopak po podwójnym zabiegu (kastracja) mocno schudł - teraz to taka bida z nędzą.

jednak jest szansa na domek. Państwo z Kalisza, psiarze, mają sunię 8-letnią Rottka, niedawno odeszła za TM bernardynka.
Nero ich chwycił za serce bardzo. Już dzwonili do schroniska, ja jeszcze dzisiaj z nimi będę rozmawiać.

Posted

A ja też napiszę dobrą wiadomość. Pitbul Tolo już po zabiegu. Mają przyjechać po niego Państwo z Tarnobrzegu. Państwo wspaniali, doświadczeni. Mają sunię husky. Przez długi czas mieli pitbula, tzn opiekowali się psem znajomych, którzy wyjechali. teraz znajomi wrócili, psa zabrali, a sunia husky i właściciele tęsknią za pitkiem. I tak wypatrzyli sobie w necie naszego Tolo i postanowili chłopakowi domek podarować. :loveu:

Posted

a ja w innej sprawie
dzisiaj moja sąsiadka napisała mi na gg
,,... mam prosbe..ja nie bardzo mam czas sie tym zajac ale moi bracja wierca rodzicom dziuere w brzuchu o pieska. Gdyby widziala ogloszenie o jakims sporym piesku, najlepiej z dluga siersciucha/ bedzie miezkan na dworze niestety/ i oczywiscie jak najmlodszym i bardzo przyjacielskim /musi sie dogadywac z moim Kłopotem/ to daj mi prosze znac''
znamy sie od lat i mieszkamy niedaleko ,więc wiem że psiak trafi do dobrego domku,trudno przewalic wszystkie wątki na dogo wiec proszę was o pomoc ,czekam na info.

Posted

[quote name='JustynaM.']a gdzie moge znalezc fotki tych psiaków ktorym udało sie zorbic zdjęcia ja jej wysyłam linki żeby zobaczyła

tu są aktualne zdjęcia psiaków do adopcji
[SIZE=4][SIZE=5]http://schronisko-tomaszow.pl
[SIZE=2]ja zwróciłabym uwagę na Ryśka, to średni pies z takim futrem, że dopiero ochłodzenie przyniosło mu ulgę.
No i może mazi, albo rex? futro ma też Fiodor młodziutki kaukaz, no ale to już poważna decyzja.

Posted

[quote name='JustynaM.']a ja w innej sprawie
dzisiaj moja sąsiadka napisała mi na gg
,,... mam prosbe..ja nie bardzo mam czas sie tym zajac ale moi bracja wierca rodzicom dziuere w brzuchu o pieska. Gdyby widziala ogloszenie o jakims sporym piesku, najlepiej z dluga siersciucha/ bedzie miezkan na dworze niestety/ i oczywiscie jak najmlodszym i bardzo przyjacielskim /musi sie dogadywac z moim Kłopotem/ to daj mi prosze znac''
znamy sie od lat i mieszkamy niedaleko ,więc wiem że psiak trafi do dobrego domku,trudno przewalic wszystkie wątki na dogo wiec proszę was o pomoc ,czekam na info.

Justyna, w warszawie mam trzy psiaki do oddania. Sprawa robi się coraz pilniejsza. Psiaki będą duże.
W pewnej wsi pod Warszawą urodziły się 3 szczeniaki.
Oczywiście nikt ich nie planował, nikt też ich nie oczekiwał. Jak to bywa na polskich wsiach, po prostu się urodziły i są.
Właścicielka suki nie miała sumienia ich uśpić. Postanowiła zapewnić szczeniakom dobry start. Odrobaczyła je, założyła im książeczki i poprosiła mnie o pomoc w poszukiwaniu domów. To dobra kobieta.
Właśnie dlatego zakładam ten wątek.

Jeśli ktoś z was wie coś na temat domku poszukującego sporego psa, dajcie znać.

Szczeniaki będą sporymi psami. Sunia jest duża.

1. dziewczynka - ma 2 m-ce

2. chłopczyk - ma 2 m-ce

3. chłopczyk - ma 2 m-ce

Numer telefonu do właścicielki suki:
601422278, 22/ 6725116.

Posted

do tego wątku też dałam jej linka,bo dotarłam tam sama ,na razie nie odezwała sie co zadecydowali ,nie moge spac bo mój kot zostal potrącony przez samochód,ma połamana miednicę a ma 15 lat i cukrzyce,jak będę miala jekies wiadomosci to dam znac