papudraczek Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Nie można Iskry przenieść do innego boksu!!?? może uda nam się jakiś dt jej na szybko znaleźć??może Gajowa ma jakieś wolne miejsce?? ma dziewczyna wątek i ogłoszenia?? Quote
ocelot Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 papudraczek napisał(a):Nie można Iskry przenieść do innego boksu!!?? może uda nam się jakiś dt jej na szybko znaleźć??może Gajowa ma jakieś wolne miejsce?? ma dziewczyna wątek i ogłoszenia?? Prosiłam Pana Michała, miał dzisiaj z Maćkiem coś wymyślić. Papudraczku jej nie ma gdzie przenieść:shake: Nie ma wątków ani ogłoszeń. Tak właśnie myślę, że trzeba by jej założyć Quote
papudraczek Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 jeżeli jest dziewczyna do adopcji to zabierzmy się za ogłoszenia tylko cioteczko napisz o niej parę słów bo ja jej nie znam jak ją opiszesz obiecuję zrobić allegro i alegratkę!! więcej nie umiem:oops: Quote
ocelot Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 papudraczek napisał(a):jeżeli jest dziewczyna do adopcji to zabierzmy się za ogłoszenia tylko cioteczko napisz o niej parę słów bo ja jej nie znam jak ją opiszesz obiecuję zrobić allegro i alegratkę!! więcej nie umiem:oops: Dzięki papudraczku pomyślę dzisiaj o tym i postaram się wątek założyć. Tylko troszkę w pracy się ogarnę Quote
rafali910 Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Pisało w gazecie że mają schronisko remontować w Tomaszowie Maz. Quote
papudraczek Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 rafali910 napisał(a):Pisało w gazecie że mają schronisko remontować w Tomaszowie Maz. :crazyeye::crazyeye: jakieś nowe wieści!! kierownik twierdzi że nie chcą nawet planów zatwierdzić!! byłoby super!! zapewne niedługo wejdzie w życie nowa ustawa, która naloży na gminy więcej obowiazków jeżeli chodzi o schroniska!! wtedy bedzie mozna walczyć o więcej!!! Quote
ocelot Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 rafali910 napisał(a):Pisało w gazecie że mają schronisko remontować w Tomaszowie Maz. W której? Już Wam o remoncie piszę. Boks 23 zrobiona wylewka, jeszcze w jednym będzie. Boksy są bielone i siatka jest zmieniana na pręty. W sierpniu mają być wolontariusze i mają reperować budy (jeśli można je w ogóle reperować) i malować farbą antykorozyjną pręty. To tyle co do remontu. Na pawilon dla szczeniaków i nowe boksy się nie zanosi Quote
ocelot Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Choć nie lubię zakładać wątków, GrubbaRybba jest specjalistką to zakładam wątek dla "mojej" Iskry http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10580580#post10580580 Musimy jej pomóc. Quote
ocelot Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Elkisz zaproponowała Nietoperkowi DT. jedyny problem to odległość. Sunia musi dojechać do Gdańska/gdyni. Quote
GrubbaRybba Posted July 28, 2008 Author Posted July 28, 2008 Witajcie :p Mała przerwa w urlopie i wreszcie mam dostęp do netu. :) Jutro wybiorę się do schronu. Może porobię zdjęcia w większej ilości. Jakby ktoś chciał się ze mną wybrać, zapraszam. :) A teraz z wieście. Od wczoraj w schronie jest mix podhalana i goldenem. Ciocia mojej koleżanki znalazła do przywiązanego w lesie pod Tomaszowem. Kilka kilometrów ode mnie przy drodze siedzi mały pies. Niewiele większy od jamnika, czarny, podpalany. W nocy go zobaczyłam. Próbowałam łapać, ale uciekał po lesie, a ja nie miałam latarki. Dziś rano pojechałam go poszukać, ale nie znalazłam. Za kilka godzin pojadę znowu. Aha i do Ocelot. Ten pies po lewej to (z tego co ja wiem sunia i nazwałam ją Daisy). Jest już na pierwszej stronie wątku i na stronie www. Quote
ocelot Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 To pies Agnieszka, zmień imię. Bumerang ma mu robić ogłoszenia, bo kocha czarnuszki. Wiem, którego psa w takim razie przywiozła Twoja ciocia. Pan Michał mi pokazywał go, prześliczny. Dobrze, że jesteś. Bo ja chyba psychicznie ostatnio siadam:shake: Quote
GrubbaRybba Posted July 28, 2008 Author Posted July 28, 2008 ocelot napisał(a):To pies Agnieszka, zmień imię. Bumerang ma mu robić ogłoszenia, bo kocha czarnuszki. Wiem, którego psa w takim razie przywiozła Twoja ciocia. Pan Michał mi pokazywał go, prześliczny. Dobrze, że jesteś. Bo ja chyba psychicznie ostatnio siadam:shake: Też się cieszę, że jestem. :) Może się na jakąs kawkę wybierzemy? Pogadałybyśmy sobie. A już zmieniam, ze Daisy to Mazi. ;) Quote
ocelot Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Spoko. A może wpadniesz do mnie? mam w tym interes, rudzielca Ci pokażę... Quote
GrubbaRybba Posted July 28, 2008 Author Posted July 28, 2008 ocelot napisał(a):Spoko. A może wpadniesz do mnie? mam w tym interes, rudzielca Ci pokażę... Może być. Jak będę jechała do schronu, zadzwonię, to się jakoś umówimy konkretnie na godzinkę. Quote
ocelot Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 GrubbaRybba napisał(a):Może być. Jak będę jechała do schronu, zadzwonię, to się jakoś umówimy konkretnie na godzinkę. Ok., bo ja garuję jeszcze w pracy ciągle. Quote
boksiedwa Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 mały off, ale może tu znajdzie się ktoś, kto pomoże tej psince? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117343 Quote
li1 Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 [quote name='GrubbaRybba']Witajcie :p Mała przerwa w urlopie i wreszcie mam dostęp do netu. :) A teraz z wieście. Od wczoraj w schronie jest mix podhalana i goldenem. Ciocia mojej koleżanki znalazła do przywiązanego w lesie pod Tomaszowem. Mozesz go pokazac na Forum milosnikow rasy owczarek podhalanski ? I na stronie goldenow? Quote
ocelot Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 li1 napisał(a):[quote name='GrubbaRybba']Witajcie :p Mała przerwa w urlopie i wreszcie mam dostęp do netu. :) A teraz z wieście. Od wczoraj w schronie jest mix podhalana i goldenem. Ciocia mojej koleżanki znalazła do przywiązanego w lesie pod Tomaszowem. Mozesz go pokazac na Forum milosnikow rasy owczarek podhalanski ? I na stronie goldenow? Nie wiadomo czy pozwolą nam zrobić zdjęcia jak jest na kwarantannie, jak będziemy mieć zdjęcia to pokażemy go na forum podhalanów, natomiast do goldenów nie mamy namiarów Quote
ZUZANNA11 Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 ocelot napisał(a):[quote name='li1'] Nie wiadomo czy pozwolą nam zrobić zdjęcia jak jest na kwarantannie, jak będziemy mieć zdjęcia to pokażemy go na forum podhalanów, natomiast do goldenów nie mamy namiarów Mam chętną dziewczynę w Gnieźnie na owczarka niemieckiego do 3 lat. Płeć obojętna. Quote
rafali910 Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Jak są nowe psy do adopcji to dajcie informacje o nich i zdjęcia a ja dodam na forum Quote
ocelot Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Ponawiam prośbę o ogłoszenia dla Damy, jej czas się kończy niestety www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=116956 I druga sprawa czy ktoś mógłby zająć się bazarkami dla niej? Może trzeba będzie uzbierać na hotelik, ja nie wyrabiam czasowo. Quote
ocelot Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Bardzo dziękuję Anecie.:loveu::loveu::loveu: Materiały dotarły;) te od Ciebie są rewelacyjne, na pewno się przydadzą i zostaną wywieszone;) Quote
Argat Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Wątek Rudego: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117527 Quote
GrubbaRybba Posted July 30, 2008 Author Posted July 30, 2008 A ja wstawię apel!!! Byłam w schronisku. Zobaczyłam czwórkę mikro szczeniaków, może 5-tygodniowych. Chude, zapchlone, jedna sunia utykała na łapkę. Jeden piesek w ogóle nie wstawał, nie chciał jeść, nie pił. Nie zastanawiałam się, zabrałam najsłabszego malucha do domu. Niestety było za późno, pomimo podania antybiotyków, kroplówki i surowicy na parwo psia umarł na moich kolanach dziś wieczorem. :placz: Wet stwierdził ostatnie stadium wirusówki. W schronisku zostały jeszcze 3 szczeniaki, jego rodzeństwo. Nie wiem, czy przeżyją do jutra, ale jeśli tak, zamierzam je ratować za wszelka cenę. Kłopot w tym, że w poniedziałek wracam po urlopie do pracy, a nie zostawię chorych szczeniaków samych na 10 godzin. :( Jestem rozdarta. Jeśli ich nie wezmę i nie zacznę leczyć, nie przeżyją. Jeśli wezmę, a nie znajdę dt, trafią znowu do schroniska. [SIZE=5]Błagam zatem od DT. Mam już jeden chętny dt. Szukam jeszcze dwóch. Czasu jest niewiele. Jutro muszę zacząć działać, jeśli chcę uratować te psiaki. Proszę, pomóżcie mi pomagać. Quote
GrubbaRybba Posted July 31, 2008 Author Posted July 31, 2008 Właśnie rozmawiałam ze schroniskiem. Szczeniaki jeszcze żyją, ale już nie jedzą. Jeśli któryś przeżyje do jutra zabiorę go. Mam jeden dt. Przed chwilą też przywieźli do schroniska shar pei, psa w średnim wieku, beżowego. Ktoś go uwiązał pod mostem w centrum miasta. Policja zgłosiła interwencję. Podobno pies jest piękny. Quote
Recommended Posts