Jump to content
Dogomania

Dlaczego warto adoptować psa ze schroniska? Metamorfozy str 1-2. Zdj str 329-331.

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

papudraczek napisał(a):
Nie można Iskry przenieść do innego boksu!!??
może uda nam się jakiś dt jej na szybko znaleźć??może Gajowa ma jakieś wolne miejsce??
ma dziewczyna wątek i ogłoszenia??

Prosiłam Pana Michała, miał dzisiaj z Maćkiem coś wymyślić. Papudraczku jej nie ma gdzie przenieść:shake:
Nie ma wątków ani ogłoszeń.
Tak właśnie myślę, że trzeba by jej założyć

Posted

jeżeli jest dziewczyna do adopcji to zabierzmy się za ogłoszenia
tylko cioteczko napisz o niej parę słów bo ja jej nie znam
jak ją opiszesz obiecuję zrobić allegro i alegratkę!! więcej nie umiem:oops:

Posted

papudraczek napisał(a):
jeżeli jest dziewczyna do adopcji to zabierzmy się za ogłoszenia
tylko cioteczko napisz o niej parę słów bo ja jej nie znam
jak ją opiszesz obiecuję zrobić allegro i alegratkę!! więcej nie umiem:oops:

Dzięki papudraczku pomyślę dzisiaj o tym i postaram się wątek założyć. Tylko troszkę w pracy się ogarnę

Posted

rafali910 napisał(a):
Pisało w gazecie że mają schronisko remontować w Tomaszowie Maz.

:crazyeye::crazyeye:
jakieś nowe wieści!! kierownik twierdzi że nie chcą nawet planów zatwierdzić!! byłoby super!!

zapewne niedługo wejdzie w życie nowa ustawa, która naloży na gminy więcej obowiazków jeżeli chodzi o schroniska!! wtedy bedzie mozna walczyć o więcej!!!

Posted

rafali910 napisał(a):
Pisało w gazecie że mają schronisko remontować w Tomaszowie Maz.

W której?

Już Wam o remoncie piszę. Boks 23 zrobiona wylewka, jeszcze w jednym będzie. Boksy są bielone i siatka jest zmieniana na pręty. W sierpniu mają być wolontariusze i mają reperować budy (jeśli można je w ogóle reperować) i malować farbą antykorozyjną pręty. To tyle co do remontu.
Na pawilon dla szczeniaków i nowe boksy się nie zanosi

Posted

Witajcie :p

Mała przerwa w urlopie i wreszcie mam dostęp do netu. :)

Jutro wybiorę się do schronu. Może porobię zdjęcia w większej ilości. Jakby ktoś chciał się ze mną wybrać, zapraszam. :)

A teraz z wieście.
Od wczoraj w schronie jest mix podhalana i goldenem. Ciocia mojej koleżanki znalazła do przywiązanego w lesie pod Tomaszowem.
Kilka kilometrów ode mnie przy drodze siedzi mały pies. Niewiele większy od jamnika, czarny, podpalany. W nocy go zobaczyłam. Próbowałam łapać, ale uciekał po lesie, a ja nie miałam latarki. Dziś rano pojechałam go poszukać, ale nie znalazłam. Za kilka godzin pojadę znowu.

Aha i do Ocelot.
Ten pies po lewej to (z tego co ja wiem sunia i nazwałam ją Daisy). Jest już na pierwszej stronie wątku i na stronie www.

Posted

To pies Agnieszka, zmień imię. Bumerang ma mu robić ogłoszenia, bo kocha czarnuszki.

Wiem, którego psa w takim razie przywiozła Twoja ciocia. Pan Michał mi pokazywał go, prześliczny.

Dobrze, że jesteś. Bo ja chyba psychicznie ostatnio siadam:shake:

Posted

ocelot napisał(a):
To pies Agnieszka, zmień imię. Bumerang ma mu robić ogłoszenia, bo kocha czarnuszki.

Wiem, którego psa w takim razie przywiozła Twoja ciocia. Pan Michał mi pokazywał go, prześliczny.

Dobrze, że jesteś. Bo ja chyba psychicznie ostatnio siadam:shake:

Też się cieszę, że jestem. :)
Może się na jakąs kawkę wybierzemy? Pogadałybyśmy sobie.

A już zmieniam, ze Daisy to Mazi. ;)

Posted

ocelot napisał(a):
Spoko. A może wpadniesz do mnie?
mam w tym interes, rudzielca Ci pokażę...

Może być. Jak będę jechała do schronu, zadzwonię, to się jakoś umówimy konkretnie na godzinkę.

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Może być. Jak będę jechała do schronu, zadzwonię, to się jakoś umówimy konkretnie na godzinkę.

Ok., bo ja garuję jeszcze w pracy ciągle.

Posted

[quote name='GrubbaRybba']Witajcie :p

A teraz z wieście.
Od wczoraj w schronie jest mix podhalana i goldenem. Ciocia mojej koleżanki znalazła do przywiązanego w lesie pod Tomaszowem.

Mozesz go pokazac na Forum milosnikow rasy owczarek podhalanski ? I na stronie goldenow?

Posted

li1 napisał(a):
[quote name='GrubbaRybba']Witajcie :p

A teraz z wieście.

Mozesz go pokazac na Forum milosnikow rasy owczarek podhalanski ? I na stronie goldenow?

Nie wiadomo czy pozwolą nam zrobić zdjęcia jak jest na kwarantannie, jak będziemy mieć zdjęcia to pokażemy go na forum podhalanów, natomiast do goldenów nie mamy namiarów

Posted

ocelot napisał(a):
[quote name='li1']

Nie wiadomo czy pozwolą nam zrobić zdjęcia jak jest na kwarantannie, jak będziemy mieć zdjęcia to pokażemy go na forum podhalanów, natomiast do goldenów nie mamy namiarów

Mam chętną dziewczynę w Gnieźnie na owczarka niemieckiego do 3 lat. Płeć obojętna.

Posted

A ja wstawię apel!!!

Byłam w schronisku. Zobaczyłam czwórkę mikro szczeniaków, może 5-tygodniowych. Chude, zapchlone, jedna sunia utykała na łapkę. Jeden piesek w ogóle nie wstawał, nie chciał jeść, nie pił. Nie zastanawiałam się, zabrałam najsłabszego malucha do domu. Niestety było za późno, pomimo podania antybiotyków, kroplówki i surowicy na parwo psia umarł na moich kolanach dziś wieczorem. :placz: Wet stwierdził ostatnie stadium wirusówki.

W schronisku zostały jeszcze 3 szczeniaki, jego rodzeństwo. Nie wiem, czy przeżyją do jutra, ale jeśli tak, zamierzam je ratować za wszelka cenę. Kłopot w tym, że w poniedziałek wracam po urlopie do pracy, a nie zostawię chorych szczeniaków samych na 10 godzin. :( Jestem rozdarta. Jeśli ich nie wezmę i nie zacznę leczyć, nie przeżyją. Jeśli wezmę, a nie znajdę dt, trafią znowu do schroniska.

[SIZE=5]Błagam zatem od DT.

Mam już jeden chętny dt. Szukam jeszcze dwóch.
Czasu jest niewiele. Jutro muszę zacząć działać, jeśli chcę uratować te psiaki. Proszę, pomóżcie mi pomagać.

Posted

Właśnie rozmawiałam ze schroniskiem. Szczeniaki jeszcze żyją, ale już nie jedzą. Jeśli któryś przeżyje do jutra zabiorę go. Mam jeden dt.

Przed chwilą też przywieźli do schroniska shar pei, psa w średnim wieku, beżowego. Ktoś go uwiązał pod mostem w centrum miasta. Policja zgłosiła interwencję. Podobno pies jest piękny.