ocelot Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 No i jeszcze jedna sprawa jest limit na kastrację i sterylizację w ciągu roku niestety. Do listopada może być wykastrowanych 160 psów. Nie wiem dokładnie ile już zostało, ale niestety gospodarować zabiegami trzeba. Quote
GrubbaRybba Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 No i w tym roku wyadoptowanych zostało ok 60 psów. 1. Puszek (yorko - jamnik) 2. Balbina (bernardynowata) 3. Brutus (owczarek podhalański) 4. Strażak (owczarek podhalański) 5. Sara (terier) 6. Skoczek (terier) 7. Rudolf (asto - dog) 8. Onek 1 9. Onek 2 10. Onek 3 12. Heidi (onek) 13. Chaplin (mix) 14. Zorro (mix) 15. Zefir (alaskan - odebrany przez właściciela) 16. Miś (mix kaukaski) 17. Ken (border collie) 18. Puchacz (mix donka) 19. Dusia (mix) 20. Mikser (terier walijski) 21. Lucy (terier) 22. Sybir (husky) 23. Husky 2 24. Piegus (mix) 25. Beżowy szczeniakowy (mix) 26. Daisy (flat coated retriver) 27. Edi (mix CAO i ONka) 28. Tofi (bosio - ast - wrócił z adopcji, jest w DT) 29. Emma (mix) 30. Zuzia (mix - zwrot z adopcji - jest w DT) 31. 4 szczeniaki (Aktywista, Aluś, Amelka i Alutka) 32. Bagira (mix) 33. Zuzia (mix) 34. Lusia (mix) 35. Mona (jamnik) 36. Malunia (córka Mony) 37. Trixie (collie smooth) 38. Tola (jamniko - ast) 39. Albi (mix) 40. Dama (mix husky - jest w DT) 41. Hienek ( mix - jest w DT) 42. Rudzielec (mix) 43. Jogi (mix) 44. Mina (mix - jest w DT) 45. Budrys (mix) 46. Figa (mix ONka) 47. Lusia (mix ONka) 48. Niuf (odebrany przez właściciela) 49. Rojber (mix) 50. Czarny (mix) 51. Odi (mix) 52. Łatek (mix) 53. Zenek (mix ONka) 54. Kaśka (mix ONka) 55. Szczeniak (mix ONka) 56. Siostra Emmy (mix) 57. Filipek (mix) Dodatkowo kilkadziesiąt szczeniąt i wiele innych. Ale nie o to chodzi. Chodzi o to, że w ciągu roku może zostać wykastrowanych tylko 180 psów. Na tyle psów schronisko ma pieniądze. Potem następne psy, nawet najbardziej rasowe lub cierpiące, nie zostaną wykastrowane. Będą musiały czekać do następnego roku. A miesięcznie przybywa kilkanaście psów (nie liczę szczeniąt). Mała liczba psów do adopcji jest powodem trzech czynników: 1. Szpital jest za mały 2. Jest przepełnienie w boksach 3. Jest limit zabiegów na rok Quote
Pestka Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 A nie można by zrobić takiej opcji, że jeżeli ktoś chce psa który nie jest wykastrowany/wysterylizowany to może podpisać umowę która zobowiąże go że musi wykastrować/sterylizowac? Tylko po prostu na swój koszt? Quote
GrubbaRybba Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 Nie ma takiej opcji. Schronisko ma podpisaną umowę z urzędem miasta, w której jest punkt, że pies bez zabiegu nie może opuścić schroniska. Quote
ocelot Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Kurcze od trzech miesięcy tuła się po moim osiedlu mały rudy psiak. Dzisiaj zastałam go śpiącego koło piaskownicy. Jak wychodzę na polowanie z aparatem to go nie ma:shake: Rybba lepiej mu latem na osiedlu czy w schronie? Quote
GrubbaRybba Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 Ocelot, nie mam pojęcia. A karmią go? Ma jakieś posłanie gdzieś pod balkonami? Latem, jeśli go karmią i nie przeganiają, to może lepiej mu na osiedlu. Zimą niestety schron. :shake: Quote
Argat Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 GrubbaRybba napisał(a):Ocelot, nie mam pojęcia. A karmią go? Ma jakieś posłanie gdzieś pod balkonami? Latem, jeśli go karmią i nie przeganiają, to może lepiej mu na osiedlu. Zimą niestety schron. :shake: Tyle że na osiedlu zapewne nie jest zbyt bezpiecznie... Quote
ocelot Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Wydaje mi się, że karmią, bo nie wygląda tragicznie, przeganiać chyba też nie, poslania nie ma. Byłam świadkiem jak jedna pani z sunią go głaskał... Sypia na trawie kolo górki, ale w dzień. W nocy nie wiem. Czasami o 6 już go widuję, a czasami nie. Trzyma się blisko psów najczęściej czarnej i naszego starego blokowca . Quote
rafali910 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 ocelot miałem takie fotki ale gdzieś mi zgineły ale nie ma problemu jutro cykne albo w tygodniu bo mam blisko Schronisko i możesz je pobrać pozwalam ci . Quote
rafali910 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Mam pytanie Zuza już ma dom bo jak nie ma to dam info u mnie na forum o adopcji jej . Quote
ZUZANNA11 Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Rafali, Zuzia jest na płatnym DT. Szukamy jej domku juz na zawsze. Jeśli możesz dopisz na forum, że potrzebne są ffundusze dla niej. Quote
GrubbaRybba Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 ZUZANNA11 napisał(a):Rafali, Zuzia jest na płatnym DT. Szukamy jej domku juz na zawsze. Jeśli możesz dopisz na forum, że potrzebne są ffundusze dla niej. Fundusze i kochany domek. :) Quote
ocelot Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 rafali910 napisał(a):Dałem już temat na forum o Zuzi podaj link jak możesz Quote
rafali910 Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Napewno jeszcze dodam o innych adopcjach info Quote
GrubbaRybba Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 Rafali, dziękuję. :loveu: Aha, w sprawie schroniska. Prawdopodobnie będę w schronie w okolicach 29-31 lipiec. Jeszcze dam znać, ale już zapraszam. Quote
ocelot Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Odpowiadając na wcześniejsze pytanie Kinguski. Psów w typie rasy w schronisku jest cała masa. Od jamnika po kaukaza. Quote
Pestka Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Aha. Szkoda ,że z tymi kastracjami/sterylkami krucho. Pewnie szybciej by adopcje szły. :shake: Wczoraj czasu nie miałam wieczorem, więc dziś do ogloszen przysiądę. :razz: Quote
rafali910 Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Jakie są aktualne infa o adopcji żrbym się nie pomylił jak z tym Syberianem który już ma dom jak dobre info słyszałem. Quote
ocelot Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 rafali910 napisał(a):Jakie są aktualne infa o adopcji żrbym się nie pomylił jak z tym Syberianem który już ma dom jak dobre info słyszałem. Rafał na pierwszej stronie są oprócz Sybira aktualne dane, przy tych co maja dom jest napisane, reszta do adopcji. ja jutro zadzwonię do schronu i sprawdzę czy od niedzieli jakiś psiak poszedł do domku. Quote
Recommended Posts