Jump to content
Dogomania

Dlaczego warto adoptować psa ze schroniska? Metamorfozy str 1-2. Zdj str 329-331.

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wtam, To ja zaadoptowałam psa od Zuzi, w sobotę bylam u weta.Spike zostal odrobaczony i odpchlony. Ma wilczy apetyt i kocha się bawić. Jego ulubiona zabawką jest pluszowy lew i oczywiście buty domowników.. W piątek lub w sobote jedziemy do wetarynarza na szczepienia.:)

Posted

Witaj Dollarek! :lol:

A jak zarobaczenie twojego psa? Jeśli w kupach są robaki, nie szczep go, tylko tydzień po pierwszym odrobaczeniu, jeszcze raz odrobacz. Potem czekasz tydzień i szczepisz. Tak jest bezpieczniej dla psa.
Cieszę sie, że maluch ma się dobrze. :)
Kup mu jakiś gryzak gumowy lub suszony, bo wam buty zje. A jak się nauczy, że może sobie buty gryźć, będziesz miała kłopot, jak maluch stanie się dużym psem.
Powodzenia! :loveu:

Posted

Wtam, To ja zaadoptowałam psa od Zuzi, w sobotę bylam u weta.Spike zostal odrobaczony i odpchlony. Ma wilczy apetyt i kocha się bawić. Jego ulubiona zabawką jest pluszowy lew i oczywiście buty domowników.. W piątek lub w sobote jedziemy do wetarynarza na szczepienia.

Posted

W pierwszych koopkach było naprawdę dużo robali, raz był kilkunastonocentymetrowy tasiemiec. Już robali nie ma. Zapewne kupię mu jakiś gryzaczek, w weekend będę w Tom. Maz. :)

Posted

Wszystkich witam również.

I kwestie formalne;)
Niektóre nasze psiaki mają na dogo wątki. Czy moglibyście w nich też uczestniczyć?
Zaraz Wam podam;)

rafali910 czy Ty nie jesteś przypadkiem zdjęcia bramy schroniska, które gdzieś tam w Internecie jest?
Jeśli tak to czy moglibyśmy je wykorzystać na stronie www?

Posted
Posted

Psiaków mamy ok. 150. Adopcji niewiele - 8-10 psiaków w miesiącu i to jest już sukces. W tym roku ok. 70% adopcji, to adopcje dzięki ogłoszeniom w Internecie, dlatego te ogłoszenia są takie ważne.
wakacje nie ominęły Tomaszowa, psiaków przybywa, a po ulicach błąka się też ich trochę. U mnie na Niebrowie już widuję 5 bezdomnych psiaków:shake:

Posted

Psiaków mamy 150. W internecie jest zaledwie 44. Ktoś będzie niedługo w schronie? Może zrobił by kilak fot innym psom które w internecie są jeszcze nie znane?
Są jakieś w typach ras?
Nie wiem czy to dobry pomysł ale może by jakies plakaty porozwieszać? Typu Cchesz psa? Przyjeciela na wiele lat? Zajrzyj na www.schronisko-tomaszow.pl allbo na i adres schronu.?

Posted

Kinga, plakaty były już rozwieszane i nie przyniosły rezultatów. Prawda jest bowiem taka, że ludzie z Tomaszowa prawie nie adoptuj psów. Większość adopcji to ludzie z innych miast.

Jeśli chodzi o zdjęcia. Możne robić zdjęcia tylko psom wykastrowanym. A tych jest 44. Dlatego jest tylko tyle zdjęć. Reszta psów czeka na zabiegi. Jak się doczekają, zrobimy zdjęcia i umieścimy na stronie.

Posted

To jest aż 44!
Dlaczego tak wolno? Odpowiedź jest prosta.
Boksów w szpitalu jest 10. Niektóre zajęte przez szczeniaki, suki ciężarne i psy chore. Zazwyczaj zostaje 6-8 wolnych. Każdy pies po zabiegu musi kilka dni (7 lub 10) siedzieć w szpitalu. Czyli przelicz sobie i będziesz miała odpowiedź.
Poza tym nie ma więcej boksów dla psów. Więc aby kastrować nowe, trzeba wyadoptować te, które są. Dlatego prosimy o ogłoszenia.