ocelot Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 ruda76 napisał(a):ludzie szukaja mieszanca husky z malamutem, młody 1,5 roku, niebieskie oczy. zaginał w okolicach Bedonia, Andrespola Ostatni był tylko Sybir - HS, tydzień temu mniej więcej adoptowany i jest w tej chwili malamut starszy. No i Dama , która trafiła do Jaagi na Dt (mix szpica) W grudniu/styczniu malamut z Wolborza odebrany przez właściciela i szczenię HS - adoptowane chyba w marcu, albo kwietniu Quote
GrubbaRybba Posted July 14, 2008 Author Posted July 14, 2008 Jutro postaram sie powklejać zdjęcia psiaków. Na stronie odświeżyłam "jeśli szukasz psa". Na resztę niestety nie miałam już dziś czasu. Quote
rafali910 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Bannerki Schroniska w Tomaszowie Maz pobrałem do mnie na forum popiram akcję o adopcji psów Quote
ZUZANNA11 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Ooo ! Nowy dogomaniak z okolic Tomaszowa ! :) Witaj ! Quote
ocelot Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 rafali910 napisał(a):Bannerki Schroniska w Tomaszowie Maz pobrałem do mnie na forum popiram akcję o adopcji psówlepiej link do strony www schroniska pobierz na forum Quote
rafali910 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Witam ZUZANNA11 ja jestem z Tomaszowa i mam blisko do Schroniska w Tomaszowie Maz . Quote
Pestka Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Witaj Rafali. ;] Sporo mamy tu dogomaniaków z okolic Tomaszowa już :D Quote
ocelot Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Kinguska napisał(a):Witaj Rafali. ;] Sporo mamy tu dogomaniaków z okolic Tomaszowa już :D Kinguska, żeby być dogmaniakiem to chyba nie wystarczy napisać kilka słów na forum. Ja też się cieszę, że nas przybywa, ale chciałabym zobaczyć konkretną pomoc. Bo na razie nie zauważyłam. Poróbcie chociaż psiakom ogłoszenia w Internecie. To będzie duża pomoc. Na pierwszej str. wątku są psy do adopcji. I róbcie na darmowych portalach, bo kółko wzajemnej adorocji na tym wątku psiakom nie pomoże. Quote
rafali910 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Ja akurat już pobieram inforamację o adopcji psów do mnie na forum . Quote
ocelot Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Tu lista stron www, gdzie można psiaki po zalogowaniu się ogłaszać. www.4lapy.pl www.adopcje.org www.animalia.pl www.etablica.com www.drobne,centrumofert.pl www.gieldaogloszen.pl www.gumtree.pl www.gielda.bai.pl www.kupiepsa.pl www.ogloszenia.24polska.pl www.psy.pl www.dogs.pl/ogloszenia www.polskastrefa.eu www.dwukropek.pl www.alegratka.pl( wyróżnione) www.autogielda.pl www.eoferty.pl www.kupsprzedaj.pl www.oferta.com www.pajeczyna.pl www.pineska.pl www.ogloszenia.interpress.net.pl Ja niestety nie mam na to czasu, GrubbaRybba, Papudraczek też, więc młodzi ludzie do dzieła. Będzie to naprawdę ogromna pomoc. Przy każdym psie są zdjęcia i krótka informacja. Będziemy wdzięczne za pomoc. Jeśli uda się wam porobić ogłoszenia to na wątku podajcie linki. Quote
rafali910 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Ok napewno umieszczę infa o adopcji na forach gdzie mam konta. Quote
ocelot Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 rafali910 napisał(a):Ok napewno umieszczę infa o adopcji na forach gdzie mam konta. Będę wdzięczna;) Każdemu psiakowi osobno;) Quote
Jaaga Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Witam ponownie z wiadomościami o Damie. Jeśli mozna proszę bardzo również o pomoc w ogłaszaniu Damy. Dama powoli przyzwyczaja się, ale nie jest to pies, który nadaje się do naszych warunków. Nie chodzi tu o jej wycie, niszczenie, czy załatwianie się w domu. Chodzi o jej stosunek do małych zwierząt. Próbuje dorwać i zadusić wszystko, co jest małe i żyje, czyli moje psy, koty i kury. Nie może być tak, że jeden pies poluje na inne zwierzęta. Chwyta bez ostrzeżenia, nawet na smyczy. Kaganiec nie wchodzi w grę, bo przecież nie może w nim stale chodzić. Dama ma mieszkać w ogrodzie. Na razie krąży między domem a ogrodem, bo ciągle wyje i boję sie skarg sąsiadów. Niestety, nie mam warunków żeby mieszkała na stałe w domu, bo mam dużo swoich zwierząt i wszystkie są małe, czyli są jej potencjalnym łupem. Szukam Damie domu, najlepiej z ogrodem, gdzie mogłaby być puszczona luzem. Spacery z nią na smyczy są dla wytrwałych i silnych. Cały czas ciągnie, ale chociaż równo ;). Dama powinna być jedynym psem w domu lub mieszkać z psem co najmniej średnich rozmiarów. Z tym, ze nie bardzo nawiązuje bliższe kontakty z naszymi innymi tymczasowiczkami. Pocieszające jest to, ze powoli sie uspokaja i nie jest już tak dzika, jak na początku. Cieszy się też z towarzystwa człowieka i jest łagodna dla ludzi. Lubi małe dzieci. Stopniowo rozczesujemy jej kołtuny. Jest to masakra, bo na całym ciele każdy kosmyk jest zbity i zlepiony brudem. Bardzo ją bolą te zabiegi, ale jest nad wyraz cierpliwa. Niestety, nie ma wyjścia, bo inaczej musiałaby zostać ostrzyzona do skóry. Włos ma przebarwiony na beżowo-żółty, jednak od spodu odrasta prawie biały. Za kilka miesięcy będzie śliczna :evil_lol:. Gdyby ktos miał chwilę czasu, żeby ją poogłaszać, to podam na PW namiary na siebie. Oto Dama u nas: Quote
rafali910 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Ok ocelot każdemu właśnie tak robię informacje o adopcji. Quote
ocelot Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Jaaga a może zaczniemy od założenia damie wątku na dgm? Natomiast młodzi ludzie mogą się ogłoszeniami wykazać;) Quote
rafali910 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 No ja już dałem informacje o adopcji na forach gdzie mam konta jeszcze doam informacje potem o następnych psach. Quote
Pestka Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Rafali moze pisz komu robisz bo ja nie wiem komu zrobiłeś a komu nie i komu jeszcze zrobić trzeba? Quote
Pestka Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Jeżeli potrzebne bannerki, wielkości avatara 100x100 Mogą być większe. to moge coś wyskrobać, lub powiedzieć znajomej żeby zrobiła jak sobie rady nie dam ;] Dobra nudzi mi się a ogłoszen robić nie mogę. Macie potrzebne czy nie zrobiłam ;] Z momem takie średnie. Wiem że nie są efektowne. Przylepy. Budrys Mam nadzieję że się przydadzą. Mogę zrobić więcej ;] Quote
Pestka Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Zakładam Momowi na Allegro, animali. EDIT http://portal.animalia.pl/ogloszenia.php?ogloszenie=16246 MOMO na animali. Momo na adopcje.org Quote
rafali910 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Dałem ogłoszenia na forum http://www.pieski.grupy-dyskusyjne.pl i na forum http://owczarekwpotrzebie.com/forum/ Quote
Pestka Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Momo. http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=28417 Quote
orpha Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 rozumiem ze ten hasior jest caly czas do wziecia ? Quote
Recommended Posts