ZUZANNA11 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Podnoszę wątek po dłuższej nieobecności...8) Quote
ZUZANNA11 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Z tego co wiem to mała juz gotowa do adopcji. Można zakładać juz wątek...? Quote
papudraczek Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Dni Tomaszowa już niedługo 13 - 15 czerwca !! dziewczyny trzeba urabiać kierownika, zakręcić się kolo prezydenta i zbierać pomysły!! dobrze byłoby troszkę pokazać schron!!! Quote
ocelot Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Możemy go urabiać, ale znając go to jeszcze na to za wcześnie... Ale spróbować warto Quote
GrubbaRybba Posted April 24, 2008 Author Posted April 24, 2008 [quote name='ZUZANNA11'] Można zakładać juz wątek...? Tak Zuziu, sunia już gotowa do adopcji. Można wątek zakładać. Proszę tylko, aby wątek był podobny do tych, które już istnieją i dotyczą tomaszowskich psiaków. Proponuję taki tekst: [SIZE=5]TRIXIE - piękna, trzykolorowa sunia. WYGLĄD: Sunia średniego wzrostu, trochę podobna do border collie, choć krótkowłosa. Urocze piegi na nosie, to jej znak rozpoznawczy. WIEK: Sunia jest młodziutka, ma niecały rok. To jeszcze szczeniak. CHARAKTER: Wspaniały, wesoły pies, lgnie do ludzi, po prostu uwielbia ich towarzystwo. Łagodna w stosunku do zwierząt i ludzi. Ciągle chce sie bawić. Będzie wspaniałym przyjacielem rodziny, kochającym i wiernym. Jest inteligentna, oraz, jak przystało na psa z domieszką genów border collie, energiczna i chętna do nauki i zabawy. Doskonały pies dla aktywnej rodziny, zarówno do domku, jak i do większego mieszkania w bloku. ZABIEGI: Trixie jest wysterylizowana, zaszczepiona i odrobaczona. Quote
Karilka Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Walnąć co do tej suczy mix collie krótkowłosej z border collie i koniec. Domki sie beda ustawiać w kolejce;). Co do urabiania to GrubbaRybba masz talent (widoczny przy "to moogę zabrać szczeniaka jutro? Prrrroooszęęęę....:diabloti:) Quote
Karilka Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Mam przyjemność oświadczyć, ze na wątku ptt: ,,podaruj bezdomniakowi ściuchrańca" zrobił sie ruch... Odpadnie pewnie kupowanie smyczy i obroży jak tą akcje sie troche bardziej rozgłosi a tym moge sie zająć.:lol: Quote
GrubbaRybba Posted April 24, 2008 Author Posted April 24, 2008 [quote name='Karilka'] Co do urabiania to GrubbaRybba masz talent (widoczny przy "to moogę zabrać szczeniaka jutro? Prrrroooszęęęę....:diabloti:) No cóż, czasem trzeba... :evil_lol: Szkoda, że nie mogę przyjechać do Tomaszowa w weekend. Naprawdę żałuję. Quote
GrubbaRybba Posted April 24, 2008 Author Posted April 24, 2008 Karilka napisał(a):Mam przyjemność oświadczyć, ze na wątku ptt: ,,podaruj bezdomniakowi ściuchrańca" zrobił sie ruch... Odpadnie pewnie kupowanie smyczy i obroży jak tą akcje sie troche bardziej rozgłosi a tym moge sie zająć.:lol: Karilka, możesz dać link do tego watku? Quote
ocelot Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Watek założony przez Karlikę (,,podaruj bezdomniakowi ściuchrańca"): www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=110101 Bazarki Karliki: www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109959 www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=110086 www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=110042 Quote
GrubbaRybba Posted April 24, 2008 Author Posted April 24, 2008 Zuziu, ubiegłam cię, ale poszłam za ciosem i zrobiłam wątek i allegro Trixie. Mam nadzieję, że się nie gniewasz. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10015046#post10015046 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=353227289 Quote
GrubbaRybba Posted April 24, 2008 Author Posted April 24, 2008 Bazarek się skończył. Zebrałyśmy 149 zł. :multi::multi::multi: Quote
ZUZANNA11 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 OoO no to trochę mamy ! :loveu: Ciotka ! Focha strzelam za to że wątek mojej buzi założyłaś ! :eviltong: Quote
Karilka Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Uuuu...:-oprawie 150zł:multi: Co do Akcji ze sciuchrańcami to pomysł autorski i chyba dobry:oops:. Z moich bazarków wyjdzie nie tak dużo pewnie ale 60 - 70zł będzie na pewno. Zbieram fanty na następny bazarek ale to dopiero jakoś w przyszłym tygodniu wystawie. Pewnie bazarek torebkowy;). Quote
ocelot Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Karlika 60-70 zł. to dużo przecież. Rozmawiałaś z tym znajomym z tartaku? Quote
Karilka Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Nie moge go złapać własnie:shake:. Kurcze.... bo tak bez znajomości wparować na tartak i "ile za dechy" to pewnie cene z kosmosu strzelą... Trzeba sposobem podejść. Co do palet to mieszkam przy magazynach takich wieelkich i na pewno zdarzają się felerne palety. Pracuje tam mój sasiad i jego spytam o coś takiego... Może sie uda tanio zdobyć. Co myślicie o paletach? Myślę, że nawet pod bude podstawić takie to dobry pomysł. Wtedy nie wieje zimno od ziemi. No i co z tym styropianem? Skąd wytrzasnąć? Quote
ZUZANNA11 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Styropian to mogą mieć osoby które niedawno ocieplały domek...:) Niektórzy zamawiają więcej styropianu, żeby nie brakło. Może gdzieś napisac, że też styropian jest potrzebny... Quote
Karilka Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Styropian, deski - tez przy budowie sa potrzebne. Piękne nie mają przecież być tylko mocne. ...Ale kurcze gdzie by to składować wszystko...:roll: A czy można by wybudować ze 2 kojce? Takie "izolatki"... Widziałam, ze miejsce jakieś by sie znalazło a kojec z siatki dla nie skocznych psów, to nie jest filozofia. Sama bym chyba postawiła:eviltong::cool1:. Siatka kosztuje ok. 10zł metr bieżący. Żeby stworzyć kojec dla jednego psa (2mx3m) potrzeba 10m siatki. Wór betonu by kosztował z 30zł chyba a gruz oddają ludzie za darmo. Słupki ze złomu. Druty to grosze. Wiekszy problem to furtka ale to by też na złom sie zajrzało... Pracownicy by postawili bez problemu! Quote
ocelot Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Na postawienie kojców nie pozwala Urząd, bo to samowolka budowlana, trzeba robić przetargi i inne smieszne rzeczy. Ale maja być dwa nowe dla psów z ulicy przywiezionych, gdzie wet będzie je poddawal wstępnym oględzinom, żeby do szpitaliku nie przenosić: chorób, pcheł, robali... Quote
taks Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Cioteczki , stytopian jest dobry do ocieplania ale tylko jak jest ukryty wewnątrz konstrukcji budy. On tak fajnie chrzęści w ząbkach i pieski bardzo szybko łapią ,że to znakomita zabawa:diabloti: a później robi sie totalny bajzel - wszędzie niezniszczalne kawałki styropianu unoszone powiewem wiatru:mad: I jeszcze mam czarne wieści co do zabawek;) dla psiaków takich bez stałego nadzoru ( choc w moim wypadku i nadzór okazał sie za mały)czyli schroniskowych pluszaki moga być niebezpieczne - wszystkie "oczka", "noski" i inne metalowo-plastikowe elementy w sekundzie wylądują w brzuszku a w nastepnej kolejnosci wnętrzności pluszaka czyli coś co z pewnością strawne nie jest:shake:a może spowodować niedrożność . Podobny problem z gumowymi - kawałki połkniętej gumy mogą sie przykleić do ścian przewodu pokarmowego i bida. W miarę bezpieczne są tylko zabawki lateksowe (lateks nie rozkłada sie w brzuszku i nie robi sie "kleisty" tylko maszeruje dalej aż do ....;)) Tyle że lateksowe są drogie. Nie jest jednak beznadziejnie - pomysł z kawałkami gałęzi brzozowych jest super. Tylko gałęzi a nie klocków i świeżych a nie suchych, bo znowu drzazgi ...ech ile niebezpieczeństw czyha na biedne maluchy:shake: Quote
ocelot Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Dzięki taks za "głos zdrowego rozsądku", ja nigdy do czynienia z budami nie miałam. W sobotę porozmawiam z kierownikiem, jak widzi nasze budy, czy faktycznie zrobią sami i o innych szczegółach technicnych. Cioteczki, czyli jutro o 11 w schronisku? bazyliah umawiać nas na 2 maja? Quote
Karilka Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Właśnie przyszły witaminki od Kary!:multi::multi: Dwie duże paczki Dolfosu i osteoVIT! Z tego co zauwazyłam, to jedna paczka dolfosu jest otwarta... ale w foliówce jak wszystko... Ale chyba jest tyle samo co tego drugiego, więc może nie mieli komu wepchnąć otwartego... to wcisneli Karze. Quote
justynam Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 To jakie konkretnie te gałęzie? Koniecznie brzoza czy cokolwiek liściaste? Muszą być z żywych gałęzi czy z takich uschniętych odciętych od żywego drzewa? Z korą? Wielkości takiego gryzaka jak kość? Pytam, bo własnie robię porzadki na działce i mam górę gałęzi różnych odciętych. Quote
Recommended Posts