GrubbaRybba Posted April 18, 2008 Author Posted April 18, 2008 [quote name='papudraczek']Super dziewczynki że ruszy choć w jednej szkole akcja:multi: no i szczeniaczki znalazły DT!!:multi::multi: jak uda mi się poprzkładać spotkania to w poniedziałek odwiedzę kraków!! i adopcje też jakoś się ruszają!! Papudraczku i cioteczki, nastąpiła zmiana planów. Liryka może zabrać tylko jednego szczeniaka. Czyli Supergoga bierze jednego. Liryka drugiego, a co z trzecią sunią? Szukamy jeszcze jednego DT! Przecież nie możemy zostawić jej na pastwę robactwa, samej w schronie. Serce jej pęknie! Błagam o jeszcze jeden DT!!! Papudraczku, dziękuję za transport do Krakowa i za nocleg dla szczeniorka. :loveu::loveu::loveu: Quote
ocelot Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Uff i po wizycie w schronisku. Nowe psiaki wysterylizowane m.in. Misiek rudy. Była jedna adopcja, młody psiak poszedł do domu z ogrodem. Jaki był wystraszony, nie wiedział co się dzieje. Nasi ulubieńcy nadal są. Ale dziś popłakałam się. Na kwarantannie jest dziadziuś czekoladowy, do kolana, ślepy na jedno oko. Bardzo płacze... Bez szans na adopcje...:shake: Z lepszych wieści: jeden maluch dziś zabrany, jutro drugi.. trzeci już u siebie w domku. Quote
ocelot Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 A i jeszcze dodam ważną rzecz. Dzisiaj nasze schronisko odwiedziła Karlika i chyba jej się spodobało:cool1: Quote
GrubbaRybba Posted April 19, 2008 Author Posted April 19, 2008 Z wieści szczeniaczkowych... Dziś przypadkiem trafił się transport do Krakowa. Właśnie przed chwilą szczeniak pojechał do Odmiennej (z forum szczurów) na jedną noc, a jutro wieczorkiem odbierze go Liryka. Sunia super, na początku trochę wystraszona, zrosztą wykąpałam ją, a to wystraszyło ją jeszcze bardziej. Potem zapoznałam ją z psami i kotami i po kilku chwilach bawiła się z Andzią i lizała Burgunda. KOntaktowa i ciekawska z niej bestyjka. :loveu: Jutro zabieram jej siostrę ze schroniska. Siostra jedzie do Poznania. Quote
Karilka Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Schronisko zrobiło bardzo dobre wrażenie na mnie. Czysto, przyjaźnie... ale za to bardzo biednie. Potrzebna jest pomoc. Pilnie potrzebne są budy dla psów, smycze i obroże. Może ktoś ma jakieś nie potrzebne obroże? U mnie np. w domu ze 2 - 3 by sie znalazły takie, które się podniszczyły troche ale są sprawne i nadal mocne. Myślę, że psiaki byłyby zadowolone z posiadania czegokolwiek;). Jak wysterylizuję dziką kotkę - ruszam z bazarkami dla schroniska. Potrzebna jest również karma dobrej jakości dla tych potrzebujących. Jest np. dzieciak, który szybko rośnie przez co łapki mu się wykrzywiają... staw kolanowy "leci do podłogi". Dostaje podobno witaminki ale to nie to samo co lepsza karma. Trzeba go szybko przerzucić na coś lepszego bo inaczej będzie miał problemy z łapkami do końca zycia. Jest jeszcze szansa, ze będzie w miare dobrze... Zauważyłam, że kilka psów ma miękkie łapy i potrzebna byłaby większa ilość kalcium. Tak samo przydałby się olej roślinny dla odżywienia sierści i pazurów... POTRZEBY SĄ WIELKIE! Quote
ocelot Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 To ja powtórzę za Karliką, która zwróciła uwagę na naszego dużego dzieciaka - jemu potrzebna jest specjalna karma i witaminy, on za szybko rośnie, zmiany już są, ale mamy nadzieję, że da się je powstrzymać. Może ktoś mógłby pomóc? Quote
Karilka Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Jemu trzeba po prostu w miare dobrej karmy dla dużych szczeniat i witamin oraz wapnia żeby te wszystkie kości wzmocnić. Coś na stawy też by sie przydało ale to jest bardzo droga sprawa. Quote
ocelot Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Proszę oglądać zdjęcia i wybierać psiaki. One cały czas czekają... Quote
Kara. Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Znalazłam wątek i nie będę zaśmiecać bazarku. Przypomniała mi sie rozmowa z pewną panią na spacerze. Jej piesek jest dość wiekowy i ma problemy ze stawami. I dostaje zwykły Artresan. Pies jak nowo narodzony. Trzeba by zapytać weta czy można to podawać psom bo nie pytałam czy pani tak sama z siebie czy jej to wet zalecił. W każdym razie tańsz\e od wszystkich specyfików dla psów a skoro działa??? Quote
Karilka Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Stawy przydałoby się wzmocnić... Dziękujemy za informacje! Quote
papudraczek Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Karilka napisał(a):Jemu trzeba po prostu w miare dobrej karmy dla dużych szczeniat i witamin oraz wapnia żeby te wszystkie kości wzmocnić. Coś na stawy też by sie przydało ale to jest bardzo droga sprawa. dziewczynki co do karmy to jakiś lepszy woreczek mogę zamówić i np w sobotę przywieść! Wybierze się ktoś ze mną w sobotę do schronu!!?? mam też prawie całą dużą butlę artroflexu więc mogę ją też zawieść gdyż mojej najukochańszej już nie bedzie potrzebny:placz::placz:. Quote
ocelot Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Papudraczku ja pracuję w tę sobotę, nie dasz rady w niedzielę? I generalnie przykro mi z powodu najukochańszej Quote
papudraczek Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 :shake::shake:w niedzielę mam dyżur w Sądzie od 8 do 14 więc raczej odpada może piątek?? Quote
ocelot Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 choroba by to wzięła. Ja też nie dam rady przełożyć pracującej soboty. Tak myslę, a w tygodniu, może bym nie przyznała się babce pilnujacej dzieci i urlop bym sobie wzięła na jeden dzień? Quote
papudraczek Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 no coś ty!! nie ma sensu urlopiku marnować!! może się w końcu jakoś złapiemy!! najwyżej sama bryknę!! toć kierownik widział mnie kilka razy to mnie wpuści!! może nawet da mi psiaka na spacer!! Quote
ocelot Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Wpuścić to Cię wpuści. Tylko Asiu powiedz mu dla którego psiaka karma, najlepiej taka dla dużych szczeniąt. Dla tego na kwarantannie, co ma ze stawami coś, żeby wiedział. Zresztą, jak będziesz pewna, że jedziesz napisz to ja do niego zadzwonię dla którego psa karma i leki Quote
Karilka Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 papudraczku ja bym pojechała może w sobote ale cholerka ja Tomaszów znam jak świnia rafe koralową... Jakby była możliwość, żeby jakoś sie spotkać na dworcu to byłoby super... Ocelot ja w niedzielę nie moge jechać:shake:... do 13 jestem zajęta a potem schron zamknięty przecież.... Quote
ocelot Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Nie dam rady w sobotę, muszę być w pracy, a że ostatnia w miesiącu to nie mam z kim się zamienić. Ale w długi weekend się dostosuję. Quote
papudraczek Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Karilka napisał(a):papudraczku ja bym pojechała może w sobote ale cholerka ja Tomaszów znam jak świnia rafe koralową... Jakby była możliwość, żeby jakoś sie spotkać na dworcu to byłoby super... Ocelot ja w niedzielę nie moge jechać:shake:... do 13 jestem zajęta a potem schron zamknięty przecież.... nie ma problemu mogłybyśmy się zlapać na dworcu Quote
Bazyliah Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 A schronisko czynne jest 1-3 maja? Wiecie w jakich godzinach? Jak Bond będzie zdrowy, to przyjedziemy na 2 dni :cool3: Quote
ocelot Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Ono czynne jest codziennie, wtedy kiedy jest kierownik. Zadzwonię jutro i się go spytam o długo weekend. Może sobie zrobi przerwę jednego dnia, ale nie dłużej. W każdą sobotę i niedzielę jest w pracy. Quote
Recommended Posts