Jump to content
Dogomania

Dlaczego warto adoptować psa ze schroniska? Metamorfozy str 1-2. Zdj str 329-331.

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ZUZANNA11 napisał(a):
Aniu z tego co wiem to Ryba mieszka w Warszawie...a Gajowa okolice Warszawy... to chyba dość blisko...

Tak, mieszkam w Warszawie. Nie wiem jednak, gdzie mieszka Gajowa. Moze blisko, a moze nie. Zalezy z ktorej to strony Warszawy.

A o co chodzi?

Posted

maggiejan napisał(a):
Aniu, widzę, że wprawiasz się w hopaniu ;)

A jaki ruch w schronie, czy ludzie zachodzą, pytają?
Hopam, hopam.

Ruchu prawie wcale, jedna adopcja na tydzień.
Rozmawiałam z dziennikarką miejscowej gazety, żeby ukazywały się zdjęcia psiaków z opisem. Ma porozmawiać z dziennikarką od tej rubryki;)

Posted

ZUZANNA11 napisał(a):
No bo Gajowa mówiła że mogłaby wziąść na DT jakiego Onka...tylko że problmem jest transport...

arazie jestem na wyjezdzie, ale wracam w poniedziałek i chcę rozpocząć mój wolontariat w Tomaszowie;) (bedę musiała się ocelot z tobą umówić żebyś mnie jakoś wprowadziła w to)
i wtedy mogę zabrać jakiegoś psiaka i zawieść Gajowej jeżeli się nie rozmyśliła

Posted

Konstancin jest na południe od Warszawy.

Jeśli potrzebny byłby transport, w najbliższym czasie trol będzie jechał z Ełku do Zabrza. Prawdopodobnie zabierze mała terierkową sunie Sarę do Katowic. Może wracając mógłby zabrać ONkę do Warszawy. Trzeba z nią/nim pogadać.

Transport oczywiście jest płatny.

Posted

ocelot napisał(a):
Czyli psy mogłyby razem pojechać? Ja później spróbuję się skontaktować z gajową, bo do wieczora nie dorwę się do Internetu

I tak i nie. To znaczy jeden pojechałby w jedną stronę, a drugi w drugą.
Pewnie będzie też trzeba sunie (obie) zabrać wcześniej ze schronu, bo Trol pewnie w Tomaszowie (jadąc na południe) będzie po południu, ale wracając z Zabrza, będzie w nocy. Ktoś będzie musiał ONkę zabrać ze schronu i przetrzymać kilka godzin. Aniu, zrobiłabyś to?

Nie wiem też, czy Trol nie ma już zbyt wielu psów do przewiezienia. Trzeba do niego/niej napisać PW i spytać.

No i kasa. Dwa psy, to pewnie będzie ok 300-400 zł. Czyli sporo.