Jump to content
Dogomania

Dlaczego warto adoptować psa ze schroniska? Metamorfozy str 1-2. Zdj str 329-331.

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ocelot napisał(a):
On-ek już wiem który. Młody, bardzo krótko w schronisku, bo zdjęcia z kwarantanny jeszcze.
Sunia, napisz mi na której str. i w którym poście są jej zdjęcia.

Suczka na 1 str. Albi , ON tez na 1 str

Posted

Aniu, widzę, że interes powoli sie rozkręca....:diabloti: Przybywa czytaczy wątku i chętnych do pomocy. I więcej psów dzięki Wam znalazło dom lub choćby tymczas. Trzymajcie sie, dziewczyny.

Posted

ZUZANNA11 napisał(a):
Dziewczyny...czy sunia trikolor ma dom lub tymczas ?

Zuziu, ta sunia jest na kwarantannie. Potem sterylka, więc pewnie jeszcze jakiś czas będzie w schronie. A jest naprawdę urocza. Szkoda jej. Jak masz domek dla niej, to wspaniale, bo ona zmarnuje się w schronie. To jeszcze taki kochany dzieciak.

Posted

kilka dni nie zaglądałam a tu takie news'y!! ładnie!!!
ja też mam dobre wieści !! znalazłam już maluni domek!!! moja koleżanka (w zasadzie wspólniczka) zakochała się w maluni!! psina bedzie miała bardzo dobrze!! no i ja bede miała wgląd w jej wychowanie:lol:!!
narazie jeszcze nie oddam jej bo muszę ja odrobaczyc do końca (w srodę 2 dawka) i zaszczepić!! a potem odchowaną ze spokojnym sercem bede mogła oddać do kochającego domku:multi::multi:

Posted

papudraczek napisał(a):
kilka dni nie zaglądałam a tu takie news'y!! ładnie!!!
ja też mam dobre wieści !! znalazłam już maluni domek!!! moja koleżanka (w zasadzie wspólniczka) zakochała się w maluni!! psina bedzie miała bardzo dobrze!! no i ja bede miała wgląd w jej wychowanie:lol:!!
narazie jeszcze nie oddam jej bo muszę ja odrobaczyc do końca (w srodę 2 dawka) i zaszczepić!! a potem odchowaną ze spokojnym sercem bede mogła oddać do kochającego domku:multi::multi:

Wspaniale :multi::multi::multi:. Dziękuję! :loveu:

Posted

[quote name='sporti']Wybaczcie, nie przebrnęłam przez cały wątek, postawię więc pytanie tutaj. Czy ONEK lub ONKA z pierwszej strony znalazły już swoje domki?

Ta ONeczka jest już po sterylizacji i tylko czeka na dom.

Ta sunia, jeśli będzie chętny, będzie sterylizowana. Jeśli byłabyś chętna, pewnie można by ja wysterylizować w tym tygodniu.

Pies ONek miał być kastrowany tydzień temu. Nie wiem jednak, czy tak było, jeśli jesteś zainteresowana, zadzwonię i się dowiem.

Posted

sporti napisał(a):
I weź tu człowieku podejmij decyzję....
Ten ONek jest przepiękny...Te sunie są takie smutne....

Ciężka decyzja przed tobą. Nie zazdroszczę.
Wszystko jednak jedno, którego wybierzesz. Zawsze będziesz mieć poczucie, że uratowałaś choć jedno psie istnienie.

Powodzenia w podejmowaniu decyzji.

A napisz jakiego dokładnie psa potrzebujesz? Czy ma pilnować, czy raczej ma być przyjacielem rodziny. Gdzie mieszkasz? Czy masz dzieci? A może inne zwierzęta?

Posted

Mieszkam w domu jednorodzinnym z ogrodzoną posesją (siatka, niestety bez podmurówki). Nie mamy dzieci, mamy za to 4 koty, fretkę oraz 8 miesięczną sunię JRT. Ponieważ często bywam sama chciałabym nieco większego psa, z którym czułabym się bezpieczniej. Często też chodzę po okolicznych lasach z własnym psem i obecność również większego towarzysza u boku dawałaby mi... poczucie bezpieczeństwa. Jeżdżę też na rowerze mój Jack lubi takie biegi i chętnie wzięłabym psa który też lubi ruch i inne stworzaki, a przynajmniej nie wykazuje agresji w stosunku do nich. Jak pewnie każdy, chciałabym psa o zrównoważonym charakterze. To moje oczekiwania.... a to co ja mogę dać w zamian:
Psu możemy zrobić murowaną i ogrzewaną budę, mamy jeszcze materiały po niedawno wybudowanym domu. Pracuję na pół etatu, mam więc sporo czasu dla moich zwierząt. Mój mąż pracuje w systemie zmianowym, wiec często jest tak, że kiedy ja jestem w pracy, to on jest w domu, moje zwierzaki bardzo rzadko zostają same na 8 godzin.
Nie wiem jednak czy moja suczka dogada się z nowym psem, czy lepiej wziąć psa czy sukę, czy nowy pies nie podkopie się pod siatką i nie ucieknie mi, a nie chcę więzić psa na łańcuchu, bo jaki wtedy sens zabierać go ze schroniska? I jak wytłumaczyć sobie samej, ze jeden pies śpi w łóżku, a drugi w budzie? Może temu w budzie będzie smutno? Rozważam wszystkie za i przeciw zaraz mi dym pójdzie z uszu! W innym wątku jest znowu wilkowata sunia, która błąka się po parkinu i za kilka dni zostanie oddana do schroniska...Mojemu mężowi z kolei bardzo podoba się ONek powyżej...

Posted

Wasza nielatwa decyzja i suni szkoda i On-eczka szkoda.

Na mój gust oceplona buda bez łancucha to nie są złe warunki.
Piesek z sunią powinien się dogadać, one same ułożą sobie stosuki. Nasz On-ek przed adopcją będzie na pewno wykastrowany.

Posted

Sporti, tak jak mówiłam przez telefon, o ONku powyżej niewiele umiem powiedzieć. Jest jeszcze na kwarantannie. W boksie przebywa z innym psem i nie ma zatargów. Wygląda na młodego psa (ok 3 lat, może mniej). Faktycznie jest piękny. Wiem też że pytało o niego sporo ludzi.

Jeśli jednak chcesz psa zrównoważonego, a jednocześnie wzbudzającego refleksje u potencjalnego intruza, polecam Ediego. Ja przynajmniej zakochałam się w nim. Jest niesamowicie spokojny. Nie przejawia agresji, nawet w stosunku do innych zwierząt. Uwielbia być głaskany, nastawia się, aby go miziać. Moim zdaniem jest to taki typ mędrca, duży, spokojny, mądry i kochany. (Może piszę tak, ponieważ mam psa o podobnym charakterze. W Edim od razu zobaczyłam Burgunda, gdy brałam go ze schroniska.)
Edi jest trochę wyższy i masywniejszy od ONka. Poza tym bardzo go przypomina. Jedyne, co go różni, to uszy. Ma obcięte uszy, jak u CAO.

Posted

Valeur248 napisał(a):

ten onek czeka? A ile on ma lat?

Tak, nadal czeka. Pies jest młody, ok 3 lat, może mniej. Poza tym wiem o nim tyle, ile napisałam w opisach. Pies jest w boksach kwarantanny. Wiem, że miał być w najbliższym czasie kastrowany.