Jump to content
Dogomania

Dlaczego warto adoptować psa ze schroniska? Metamorfozy str 1-2. Zdj str 329-331.

Recommended Posts

Posted

Z lepszych wiadomości: w niedzielę adoptowany została podhalan, pojechał do Rawicza.
Adoptowano też brązowego, ślicznego, strasznie płaczącego pieska i jednego szczeniaczka-dziewczynkę, od mamy jamniczki.

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak to dobrze, że adopcje drgnęły i to wyraźnie biorąc pod uwagę wcześniejszy zastój. Bardzo mi przykro z powodu śmierci szczeniaczków ale prawda jest taka, że myślenie trzeba skierować na wszystkie żyjące bidy.

Posted

No tak, ale jeszcze jest ich tyle...
Mój ulubieniec Skoczek - ten pies do człowieka chce wyjść między prętami krat. I prawie mu się to udaje, jest taki chudziutki

Posted

:placz::placz:to jest straszne co sie dzieje ze szczeniakami!!
dlaczego sie nimi nie opiekuja nie leczą??!!:-(
i dlaczego sunki nie sa wysterylizowane!!
smutne!!!!!!!!!!!!
jezeli pomozecie znaleźć domek szczeniorowi to ja bym przygarneła na tymczas jednego!! najwyzej mojemu mezowi powiem ze przyplatał się na spacerku!!:evil_lol:
czy w weekend bedzie ktoś w schronie??

Guest aneta_w
Posted

[quote name='GrubbaRybba']Aneto_w, mam złą wiadomość. Mały, beżowy szczeniak niestety nie żyje.

• Część ze szczeniaków, które zamieściłam na 23 i 24 stronie też nie przeżyła.

Przykre, że nie zdążyliśmy im pomóc.
  • :placz::placz::placz:

Podobno są też nowe szczeniaki, jest ich dużo.

• Wiem. Dogo nie działało, przeczytałam na allegro.
    Tragedia.

• :placz::placz:
    :shake:
    Wiecie co jest smutne? Jeszcze w PIąTEK namawiałam tatę, żeby go wziąć! :placz: i jak teraz mu powiedziałam, że ten psiak nie żyje, to tacie się również przykro zrobiło..

• Posted

maggiejan napisał(a):
    Dla chorego szczeniaczka schron taki jak wasz, gdzie go się nie leczy, tylko zostawia samemu sobie - jest jak wyrok.

Nie ma, jak maluchami się zaopiekować. W tym samym szpitaliku przebywają sunie po sterylce i psy przywiezione z miasta na kwarantannę. Sa plany wybudowania pawiloniku dla szczeniąt, ale... wiadomo, jak jest z planami.

Posted

Tak, to smutna rzeczywistość, jednak nie można poprostu zostawić tych maluchów bez pomocy, czekając na lepsze czasy. Czy macie jakieś szczenię ONkowate? Na Owczarku możnaby szukać tymczasu dla niego.

Posted

Ciotki kochane, nareszcie mam net i dogo. :lol: Już się za wami stęskniłam.

Jeśli chodzi o szczeniaki, to były 3 onkowate.

1.
    Zarobaczona sunia, będzie duża, taka ONkowata.

2.
    Duży, owczarkowaty pies.

3.
    Owczarkowaty szczeniak. Ma piękną, puszystą sierść.

Nie wiem, które z nich jeszcze są w schronie.

Papudraczku i Maggiejan jeśli chciałybyście jakiegoś bidaka na tymczas, to ja w niedzielę będę w schronie i mogę do Warszawy przywieźć jakąś bidę, a nawet kilka. Gorzej z transportem do Poznania.

Posted

I jeszcze kilka pojedynczych zdjęć psiaków z Tomaszowa:

Przepiękny ONek.

Benek

Dwa młode psiaki. Ten po lewej już szczęśliwy w nowym domu. Łaciaty po prawej nadal czeka.

Średniej wielkości biało - beżowy pies.