AśkaK Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Hmm, ja niestety przez najbliższy tydzień nie dam rady, może za tydzień w sobotę... Rybko zorientuj się czego tam potrzeba, czy mogę przyjechać tak bez zapowiedzi, czy te budy byliby w stanie sami zrobić? Miałam namiary do stolarza, robił całkiem spore budy po 180 zł z transportem gratis. Quote
ocelot Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 AśkaK napisał(a):Hmm, ja niestety przez najbliższy tydzień nie dam rady, może za tydzień w sobotę... Rybko zorientuj się czego tam potrzeba, czy mogę przyjechać tak bez zapowiedzi, czy te budy byliby w stanie sami zrobić? Miałam namiary do stolarza, robił całkiem spore budy po 180 zł z transportem gratis. Innym razem też mogę się wybrać. Wiadomo,że u mnie to może się wszystko zdarzyć - któreś z dzieci chore, ale wstępnie chętnie. Zwłaszcza, że jestem na miejscu;) Quote
ocelot Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 I Erazm miała ochotę do nas przyjechać;) Quote
ANETTTA Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 AśkaK napisał(a):Hmm, ja niestety przez najbliższy tydzień nie dam rady, może za tydzień w sobotę... Rybko zorientuj się czego tam potrzeba, czy mogę przyjechać tak bez zapowiedzi, czy te budy byliby w stanie sami zrobić? Miałam namiary do stolarza, robił całkiem spore budy po 180 zł z transportem gratis. a moze takie budy tzw szeregowce było by taniej ,,,np 4 bud w szeregu komplet zawsze to mniej scian .....przeciez nie wszytskie psy sie nie zgadzaja Quote
ocelot Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Uwrażliwiam społeczeństwo;) jedna z moich koleżanek z pracy chce na budę się dorzucić.;) Quote
GrubbaRybba Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 Popytam, czego najbardziej potrzeba. Wiem na pewno, że bud. Ja proponowałam, żeby pogadać z hurtowniami budowlanymi. Oni często mają resztki różnych płyt ocieplanych. Na dom to za mało, ale na budę OK i pewnie oddaliby za darmo, bo i tak wyrzucają. Kierownik schronu jednak nie podjął tematu :(. Jeszcze porozmawiam. Aha, benek jest na stronie adopcji bernardynów a wszystko dzięki Marce :loveu: . www.bernardyny.net Quote
majqa Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 [quote name='GrubbaRybba'](...) Kierownik schronu jednak nie podjął tematu :(. Jeszcze porozmawiam. (...) Potraficie mnie jednak zadziwić wiadomościami... Quote
t_kasiek Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 przeciez to dla dobra psiakow....czemu kierownik nic nie robi :( Quote
Jaaga Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Chciałam zapytać, czy DT dla białej suni z pierwszego zdjęcia w 1 poście wchodzi w grę? Jeśli tak, to prosiłabym o info na PW, w jakim mniej wiecej jest wieku i jaka jest w stosunku do innych psów. Dla mojej onkowatej tymczasowiczki szykuje się chyba DS, więc mogłabym ją wziąć do siebie. Quote
ANETTTA Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 plisssssssssssssss o pomoc w adopcjach ...psiunie czekaja ,,,,na kochanych ludzi podnosze podnosze Quote
t_kasiek Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 na dobranoc hop po domki !!!!!!!!!!!!! Quote
GrubbaRybba Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 W niedzielę jedziemy z Anią (Ocelot) do schronu. Już umówiłyśmy się z kierownikiem. Jak macie jakieś pomysły, o co mamy podpytać, piszcie. Na pewno zapytamy o stronę www schronu, o benka i jego charakter, o budy, itd... Quote
ocelot Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Prosimy o pomoc. Jest ich u nas w schronisku na prawdę dużo:shake: Quote
majqa Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 ocelot napisał(a):Prosimy o pomoc. Jest ich u nas w schronisku na prawdę dużo:shake: SOCJALIZACJA PSÓW!!! Zgoda na pełen wolontariat, w tym obcowanie z psem, spacer, obserwację; zgoda na aukcje i ogłaszanie psów dla znalezienia domków...Obmyślenie dobrych (z korzyścią dla psa) umów adopcyjnych. Quote
GrubbaRybba Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 majqa napisał(a):SOCJALIZACJA PSÓW!!! Zgoda na pełen wolontariat, w tym obcowanie z psem, spacer, obserwację; zgoda na aukcje i ogłaszanie psów dla znalezienia domków...Obmyślenie dobrych (z korzyścią dla psa) umów adopcyjnych. Dzięki Majga :) A jeśli chodzi o umowy adopcyjne, to kierownik twierdzi, że nie może zbierać od ludzi danych osobowych, bo to jest niezgodne z ustawą o ochronie danych osobowych. Jak to jest w schroniskach? Quote
majqa Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='GrubbaRybba']Dzięki Majga :) A jeśli chodzi o umowy adopcyjne, to kierownik twierdzi, że nie może zbierać od ludzi danych osobowych, bo to jest niezgodne z ustawą o ochronie danych osobowych. Jak to jest w schroniskach? Nie jestem w stanie podać Ci paragrafów ale to jakaś paranoja. Już pisałam o tym na wątku. Spójrz, w Polsce i nie tylko, dowala się kary, zwłaszcza jeśli idzie za nimi zbawienny deszcz pieniędzy. Czy kierownik sądzi, że inne tego typu placówki łamią prawo? Przecież by były doskonałym źródłem dofinansowania państwa, kontrola za kontrolą i kara za karą za złamanie ustawy o ochronie danych osobowych!!! To jakaś bzdura. Tym samym,a raczej podobnie, np. składając swoje CV mailem, chcąc nie zniknąć z rynku pracy, baz danych, wyrażamy zgodę na przetwarzanie naszych danych. Proszą o to firmy. Nie wierzę, że prośbą łamałyby prawo, bo to znów potencjalny klient do kar. Masz pewność, co się potem dzieje z takim elektronicznym CV, Twoimi danymi??? Ja nie!!! Ba...jestem pewna, że nie dojdę do ładu, skąd mogłyby wyciec moje dane (w tylu różnych instytucjach nasze dane figurują, że mała bania). Wiesz co by było najgenialniejsze? Gdyby zerknął tu, w ten wątek, jakiś prawnik. Mam nadzieję, że jest jakiś wśród dogomaniaków i jest w stanie wyprostować mój tok rozumowania, dopowiedzieć swoje, wyjaśnić, doprecyzować... Quote
ANETTTA Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 o benia benia pytajcie bo serce mi peka :-(:-(:-(:-( Quote
majqa Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Się robi!!! Poproszę o najświeższy raport z Benia!!! A na poważnie...co u niego? Quote
GrubbaRybba Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Ja to tłumaczyłam kierownikowi, a on stwierdził, że umowy są niezgodne z prawem i że on nie będzie łamał prawa. Stwierdził ponad to, że nasze umowy z dogomanii łamią prawo i że na pewno ktoś kiedyś za to "oberwie". Bez prawnika nic mu nie wytłumaczę. Quote
ocelot Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 A ja mam znajomego prawnika - to się spytam. Nie wiem kiedy, ale postaram się szybko. Quote
majqa Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 ocelot napisał(a):A ja mam znajomego prawnika - to się spytam. Nie wiem kiedy, ale postaram się szybko. Czas najwyższy to wyjaśnić, raz a dobrze i podeprzeć się opinią fachowca. Quote
Erazm Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Patrzcie, patrzcie jaki praworządny obywatel, przykładny urzędnik szkoda, że bezduszny. Quote
ocelot Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 moim zdnaiem to coś nie jest tu lohgiczne. No b, jak psiaki będą czipowane, a są już to do czipa w jakijś cebtralnej bazie nie dopisuje się naziska właściciela? Quote
Recommended Posts