majqa Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Wątek schroniska w górę...Pilne! Psy w potrzebie !!! Quote
majqa Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='ocelot']Podnoszę tomaszowskie psiaki[/quote] Może czas i by władze zechciały troszkę pomóc tym psom dźwigać ich psie cierpienie...ulżyć w nim... Quote
ANETTTA Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 zajrzyjcie tu http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9239129#post9239129 szukają kogos z tomaszowa Quote
GrubbaRybba Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 Po raz kolejny podnoszę... Przykre, że nie ma zainteresowania. Tam są przepiękne psy. Choćby benek. Jego trzeba szybko wyciągnąć, bo jest tak przerażony, że boi się nawet swojego cienia. Quote
ANETTTA Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 kurcze ........ja zagladam ale nic nie moge wymyslic ... Quote
ANETTTA Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='GrubbaRybba'][FONT=Arial]Witam, Tomaszowskie schronisko, to smutne miejsce, jakich wiele na mapie Polski. Adopcje tutaj, to rzadkość. Psy latami czekają na swoją szansę i dom. Mimo troskliwej opieki dyrekcji, schronisko nie zastąpi domu. Dlatego właśnie szukamy domów dla tomaszowskich schroniskowych sierotek... W ramach możliwości postaram się uaktualniać psiaki do adopcji. A teraz przedstawię psiaki czekające na domki: Sunia a'la husky lub samoyed. Wystraszona, prawie nie wychodzi z budy. Ma piękną, puszystą o grubą sierść. Jest cała biała. [/FONT][FONT=Arial] Dwa tygodnie temu straż miejska odwiązała go w lesie na rzeką. Piękny bernardyn. Podobno ma około 8 lat, choć ja uważam, że mniej. Pies jest strasznie wystraszony. Nie wychodzi na wybieg. Całe dnie spędza za budą, ukryty przed światem. [/FONT][FONT=Arial] [/FONT][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial] benio ma allegro http://www.allegro.pl/item294978875_bernardyn_czeka_na_dom.html podajcie mi plis s nr tel i adres meilowy ...do kontaktu ...plissssss [/FONT] Quote
ANETTTA Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9250915#post9250915 wkleilam wasze mix owczarki a jak wam sie podoba ta aukcja ..namiiary plisssssssssssssssssss trzeba dopisac w aukcji Quote
paros Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Mogę ogłosić psiaki w necie tylko napiszcie kilka słów o każdym :roll: Quote
GrubbaRybba Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 [quote name='ANETTTA'][FONT=Arial] benio ma allegro http://www.allegro.pl/item294978875_bernardyn_czeka_na_dom.html podajcie mi plis s nr tel i adres meilowy ...do kontaktu ...plissssss [/FONT] Anetko, dziękuję bardzo :loveu:. Adresu mailowego schronisko niestety nie posiada. Posiada natomiast telefon: Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt Tomaszów Mazowiecki, ul. Kepa 3 Tel./fax: (44) 724-69-87 Jak chcesz podać mail, podaj mój: mruwa257@wp.pl Quote
ocelot Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 [quote name='paros']Mogę ogłosić psiaki w necie tylko napiszcie kilka słów o każdym :roll:[/quote] Z większą ilością informacji jest o tyle problem, że w naszym schronisku psy nie są w żaden sposób socjalizowane. Jeśli są jakieś informacje, to bardzo wyrywkowe. Jak znajdę chwilę - to o którym coś wiem to napiszę, ale wiem bardzo mało. I z góry dziękuje, każda pomoc nam potrzebna Quote
majqa Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 [quote name='ocelot']Z większą ilością informacji jest o tyle problem, że w naszym schronisku psy nie są w żaden sposób socjalizowane. Jeśli są jakieś informacje, to bardzo wyrywkowe. (...)[/quote] Własnie o tym pisałam gdzieś wcześniej, że spacer i wspólnie spędzony czas też by dużo o psie podpowiedział...dał szansę poobserwować (pod kątem informacji do ogłoszeń). Quote
GrubbaRybba Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 [quote name='majqa']Własnie o tym pisałam gdzieś wcześniej, że spacer i wspólnie spędzony czas też by dużo o psie podpowiedział...dał szansę poobserwować (pod kątem informacji do ogłoszeń).[/quote] Ja też tak uważam, ale to narazie mssion imposible. Kierownik narazie przystał na zdjęcia. To dobry początek. Mam nadzieję, że za jakiś czas zgodzi się na spacerki, ale do tego trzeba czasu. On musi zobaczyć, że my nie chcemy go krytykować, czy robić krzywdę. Musi nam zaufać. Quote
ANETTTA Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 dostałam takiego meila nnikt nie pyta o benia ani kaukaza ale .....chociaz czy to nie na szczeniory .......jesli was to interesuje .......plis o odp Wiadomość od: ania-29-11 (32) , wysłana z komputera o numerze IP: 83.14.198.22 Strona z przedmiotem: bernardyn ..i. kaukaz ....iiiiii..czeka na dom Treść wiadomości: Witam ,jestem z Tomaszowa i szukam suni jamniczki do towarzystwa dla mojego pieska również jamnika, jeśli by była to proszę o kontakt.Moze być dorosła. Pozdrawiam Quote
GrubbaRybba Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 Można zaproponować tę jamnikowatą sunię. Ona moze nie przetrwać zimy w tak dużej i nieocieplonej budzie. Zresztą jamniorki nadają się do łóżeczka a nie do budy. [FONT=Arial] Jamnikowata sunia, maleńka i przemarznięta. Śpi w za dużej budzie, bez słomy. Nie jest już najmłodsza. Ma niesamowite uszy. Taki mały nietoperek. [/FONT][FONT=Arial] [/FONT][FONT=Arial] [/FONT] Quote
ANETTTA Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 słuchajcie .....wlasnie przed chwila ktos kupil benia ludzie sa okropni ......pisze jak wół zadzwon dowiedz sie wygranie aukcji nie oznacza prawa do psa .....pani ta przysłała sms ze ma 2 niepełnosprawnych dzieci ...i chce takiego psa dla nich ...kupila jeszcze drugiego benia z moich aucji .....takiego bialo czarnego ..... bernardyn ...czeka na dom (numer: 290859596) bernardyn ..i. kaukaz ....iiiiii..czeka na dom (numer: 294978875) po rozwowie tel z tymi ludzimi prosiłam o tel do was a ja wystawiłam psy odnowa ...wrazie gdyby jednak ktos dzwonił prosze o relacje lub zadzwońcie ...moze to jest szansa dla psa ...nie wiem co o tym myslec nr do tej osoby 605 999 357 Quote
majqa Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Mała podpowiedź na przyszłość dla uniknięcia stresu. Wystawiając psinkę, by uniknąć sensacji, robię to tak, że poza adnotacją o aukcji charytatywnej i innymi tego typu informacjami, ustawiam cenę (bo muszę) 1zł, ale za to minimalną, widoczną tylko dla mnie tak zaporową, że nie ma lewara, by ktoś psa wygrał. Quote
ocelot Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Na allegro to ja się nie znam. Czyli co? Pani kupiła? Chce go? Bo rzecz jasna nie kontaktowała się ze mną. Zdaje się, że aukcje trzeba będzie powtórzyć, tak? Quote
majqa Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 [quote name='ocelot']Na allegro to ja się nie znam. Czyli co? Pani kupiła? Chce go? Bo rzecz jasna nie kontaktowała się ze mną. Zdaje się, że aukcje trzeba będzie powtórzyć, tak?[/quote] Jeśli było w aukcji zdanie w stylu: "Nie licytuj, zadzwoń, wygrana nie oznacza prawa do nabycia psa" czy coś w podobie to...wszelki zakup jest nieważny i jesteście kryci... Quote
ocelot Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 No jest coś takiego: "AUKCJA MA NA CELU ZNALEZIENIE PSIAKOWI DOBREGO DOMU, NIE CHODZI NAM O ZAROBEK. PROSZĘ NIE LICYTOWAĆ BEZ UPRZEDNIEGO KONTAKTU TELEFONICZNEGO! ZASTRZEGAM SOBIE PRAWO DO WCZEŚNIEJSZEGO ZAKOŃCZENIA AUKCJI JEŚLI PIES ZNAJDZIE DOM PRZED ZAKOŃCZENIEM AUKCJI. WYGRANA W AUKCJI NIE OZNACZA AUTOMATYCZNEGO PRAWA DO PSA" Ech to wszystko jest bardzo skomplikowane. Na wątku łódzkim pojawila się informacja, że ta sama osoba chyba jest zainteresowana psem z Kosodrzewiny. Quote
ANETTTA Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 czyli po trupach do celu wiecie moze pies mialby dobrze ..siedzialby w domku kurcze nie wiem moze niech kto zadzwoni podalam wam nr tel .....a co bedzie jak oies nie zaakceptuje dziecka czy dzieci to sa psy po przejsciach Quote
Recommended Posts