Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oj leci, leci...
FIZIA po powrocie zachowuje się przyzwoicie, po wyjściu z auta na parkingu jak gdyby nigdy nic zaprowadziła mnie do mojego domu, na wycieraczce usiadła i spokojnie odczekała moje rozbieranie się! wykąpałam (trochę sie opierała, wyraźnie prysznic jej nie pasował ale cóż - ciotka kazała więc nie było wyjścia), otrzepała się i zemściła (z Kastora nie leci tyle wody!!!), potem grzecznie powedrował do kennela...a wcześniej mały sparing z Kastorem ale miała go dość i wlazła pod stół ;)
22.30 spacerek, suszenie po deszczu, opatrunek na łapę i sama dzielnie wlazła do kennela i sobie tam leży wyluzowana :) próbowała opatrunek zjeść ale ofuczałam i zostawiła.

łapa wygląda szpetnie, faktycznie się rozbabrała... ale zaleczymy.

• Replies 682
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

FIZIA bez zmian, dość grzeczna, siedzi zamelinowana w kennelku bo tam ma spokój, w zasadzie prawie nie wyłazi, nawet kiedy mnie nie było i Kastora, mogła łazić po całym mieszkaniu a siedziała sobie sama w kenelu.
wytrzymała dziś bez spaceru od 9 rano do prawie 18! jutro test pozostawania w domu z Kastorem... trzymajcie kciuki bo jak będzie darła pysk to koniec ze mną :(

Posted

FIZIA dostała buta! łapa wygląda paskudnie, żywe mięcho a ona i tak bryka na spacerkach. teraz będzie brykać w bucie i porządnym opatrunku!
i chyba wytrzymała dziś w ciszy... przynajmnij żaden sąsiad jeszcze się nie przyszedł poskarżyć ;) jak wróciłam to było cichutko, oszalała z radości na mój widok :)

Posted

FIZIA dzis znów wysiedziała jak nalezy w domku. tylko ta jej radość mnie wykańcza... na dodatek mój jedyneczek zaczyna się denerwowac jej obecnością, on nic nie zrobi złego ale widze po nim, że mu smutno :(
a domku jak nie było tak nie ma...

Posted

FIZIA zeżarła dzis kosteczkę z mięskiem, bardzo była zadowolona :)
natomiast wczoraj miała sądny dzień - najpoierw rano awantura ode mnie za ruchliwość jak ja się spiesze a potem wieczorem klepy od Kastora za upierdliwość. w efekcie jest zestresowana :(

Posted

Klementynkaa napisał(a):
a potem wieczorem klepy od Kastora za upierdliwość. w efekcie jest zestresowana :(
Skąd ja to znam... Ziutka chodzi po mieszkaniu wiecznie zestresowana... Sam widok Bazyla ją stresuje... :(

Posted

Do mieszkania tak, jak najbardziej ale jesli ktos ma czas dla niej i potrafi ja konsekwentnie wychowac. Potrafi zauroczyc tym swoim asystowaniem, checia kontaktu i wpatrzeniem w czlowieka. Szczekanie to problem, ale ta bestia sie naprawde bardzo szybko uczy (co ma swoje dobre i zle strony). Byla nauczona szczekaniem i jeczeniem wymuszac uwage oraz rozne rzeczy, i bardzo trzeba tego pilnowac.

Do ogrodu, domku jednorodzinnego etc. bylaby super - do kazdego miejsca, gdzie szczekanie i strozowanie bedzie traktowane jako zaleta, a nie problem. Ze wzgledu na cieczke nie wypuszczalam jej samej na dluzej, ale wydaje mi sie, ze ona bedzie bardzo lubila siedziec w ogrodzie, bo tam sie cos dzieje. Przy czym rownoczesnie to pies domowy, kanapowiec i przytulanka, ktory chce kontaktu z czlowiekiem, a nie typowy podworkowiec.