Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

FIZIA zachowuje się jak anioł w domu, lezy terazcały czas w przymusowym areszcie kenelowym bo inaczej Kastor ją molestuje koszmarnie, ona nawet nie miauknie! na spacerku pobiegała, załatwiła się, potem śniadanko i leży :)
Kastor zagląda do niej z miłosnymi wetchnieniami i tyle...
póxniej z nim pojade na trening to FIZIA trochę na wolności po mieszkanku pobiega.

• Replies 682
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

FIZIA jest już spakowana, ma swój materacy, kocyk, kenelik, miskę i worek żarcia na 2 tyg. pozostaje czekac na hasło kiedy i gdzie przeprowadzka :( ona chyba czuje, że coś się święci, taka smutna siedzi, bardziej niż zwykle.

Posted

FIZIA za chwilę się przeprowadza... widzi spakowane torby ze swoimi rzeczami i jedzonkiem, jest taka smutna i patrzy "co jest???" ja wiem, ze idzie do dobrych i troskliwych ludzi, krzywda jej tam nie spotka przez czas eksmisji cieczkowej ale ona tego nie wie :(

Posted

Przeprowadzka skonczona. Przy i po wyjsciu Klementynki Fizia siedziala u mnie zamknieta w kenelu i zajmowala sie gryzieniem kostki, ktora wysznupala (moja suka ja sobie skrzetnie schowala na "pozniej"). Troche sie buntowala przy wychodzeniu Klementynki i zloscila w kenelu, troche sie drze jak jej znikne... mam nadzieje ze jej minie, bo to szczekanie jest naprawde nieznosne, a sama nie mieszkam... :-(

Poczekalam, az sie uciszy i wypuscilam. Troche zwiedza, chodzi za mna, jest na szczescie spokojna, nie widac zadnej histerii.
A teraz lezy obok mnie przy biurku.

Trzymajcie kciuki za nieszczekanie i nieuciazliwosc FIZI!

Posted

Zadziwia mnie latwosc aklimatyzacji u tej suczki. Noc spokojnie przespana w kenelu, chyba zero objawow stresu! Chyba najwazniejsze dla niej jest, zeby miec "swojego" pana, w sensie kogokolwiek, na kim moze sie oprzec, a nie jedna konkretna osobe - balysmy sie, ze bedzie placz i histeria za Magda, a tu spokoj.

I jeszcze jeden bardzo pozytywny objaw: ucieszyla sie do mojego taty zamiast go obszczekac! A teraz lezy obok na kocyku i memla sznura. Na miejscu mojej tymczasowo wyeksmitowanej suki:-)

Posted

[quote name='Klementynkaa']a czy z wzajemnością ta radość?[/quote]

Hi hi hi, chyba nie bardzo... (no ale Fizia nie zostala oszczekana, to juz jest cos :evil_lol:)

Posted

Prosze, powiedzcie, jesli bedziecie rozwieszac ogloszenia to gdzie, zebysmy sie niepotrzebnie nie dublowali. I nie jechali gdzies z ogloszeniem, a tam niespodzianka - wisi ;-)

Posted

Tak, Fizia ma sie niezle, latwo sie przywiazuje, ale na szczescie nie jest to typowy pies "jednego pana", niby za mna tupta, ale tak naprawde to jej wystarcza ktokolwiek, kto sie nia od czasu do czasu zajmie, spojrzy, troszke pobawi, komu moze poasystowac przy codziennych obowiazkach. Wczoraj nawet nie zauwazyla, jak wyszlam.
Duzo spi i jest spokojna, wyjawszy momenty kiedy zaczyna sie juz naprawde nudzic - no ale w koncu to taki szczenior jeszcze... po wszystkim to widac, taki duzy psi dzieciak, troche niewychowany i rozpuszczony - histeria przy wychodzeniu na spacer, zebranie, wlazenie na kanapy...:mad: Ale uczy sie wszystkiego blyskiem!

Widze tez, ze z checia by siedziala w ogrodku, ale w trakcie cieczki wole nie ryzykowac.

Teraz to tylko moje suczydlo za mna teskni na przymusowej eksmisji u mojej drugiej polowy... :-(

Jak tam plakaty? Wisza gdzies? Musimy znalezc jej jakis dom, co z nia bedzie???