Klementynkaa Posted January 5, 2008 Author Posted January 5, 2008 FIZIA zachowuje się jak anioł w domu, lezy terazcały czas w przymusowym areszcie kenelowym bo inaczej Kastor ją molestuje koszmarnie, ona nawet nie miauknie! na spacerku pobiegała, załatwiła się, potem śniadanko i leży :) Kastor zagląda do niej z miłosnymi wetchnieniami i tyle... póxniej z nim pojade na trening to FIZIA trochę na wolności po mieszkanku pobiega. Quote
Klementynkaa Posted January 5, 2008 Author Posted January 5, 2008 FIZIA jest już spakowana, ma swój materacy, kocyk, kenelik, miskę i worek żarcia na 2 tyg. pozostaje czekac na hasło kiedy i gdzie przeprowadzka :( ona chyba czuje, że coś się święci, taka smutna siedzi, bardziej niż zwykle. Quote
karusiap Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 ehhh ze tez biedne psiaki nie rozumieja,ze to dla ich dobra.... Quote
Klementynkaa Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 FIZIA za chwilę się przeprowadza... widzi spakowane torby ze swoimi rzeczami i jedzonkiem, jest taka smutna i patrzy "co jest???" ja wiem, ze idzie do dobrych i troskliwych ludzi, krzywda jej tam nie spotka przez czas eksmisji cieczkowej ale ona tego nie wie :( Quote
Klementynkaa Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 własnie wróciłam z przeprowadzki. FIZIA jest u wafelka :( powrót planowany za dwa tygodnie najwcześniej, chyba że... ;) ale ćsssiii Quote
Wafelek Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Przeprowadzka skonczona. Przy i po wyjsciu Klementynki Fizia siedziala u mnie zamknieta w kenelu i zajmowala sie gryzieniem kostki, ktora wysznupala (moja suka ja sobie skrzetnie schowala na "pozniej"). Troche sie buntowala przy wychodzeniu Klementynki i zloscila w kenelu, troche sie drze jak jej znikne... mam nadzieje ze jej minie, bo to szczekanie jest naprawde nieznosne, a sama nie mieszkam... :-( Poczekalam, az sie uciszy i wypuscilam. Troche zwiedza, chodzi za mna, jest na szczescie spokojna, nie widac zadnej histerii. A teraz lezy obok mnie przy biurku. Trzymajcie kciuki za nieszczekanie i nieuciazliwosc FIZI! Quote
Wafelek Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Zadziwia mnie latwosc aklimatyzacji u tej suczki. Noc spokojnie przespana w kenelu, chyba zero objawow stresu! Chyba najwazniejsze dla niej jest, zeby miec "swojego" pana, w sensie kogokolwiek, na kim moze sie oprzec, a nie jedna konkretna osobe - balysmy sie, ze bedzie placz i histeria za Magda, a tu spokoj. I jeszcze jeden bardzo pozytywny objaw: ucieszyla sie do mojego taty zamiast go obszczekac! A teraz lezy obok na kocyku i memla sznura. Na miejscu mojej tymczasowo wyeksmitowanej suki:-) Quote
Klementynkaa Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 [quote name='Wafelek']I jeszcze jeden bardzo pozytywny objaw: ucieszyla sie do mojego taty zamiast go obszczekac![/QUOTE] a czy z wzajemnością ta radość? Quote
Wafelek Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='Klementynkaa']a czy z wzajemnością ta radość?[/quote] Hi hi hi, chyba nie bardzo... (no ale Fizia nie zostala oszczekana, to juz jest cos :evil_lol:) Quote
Klementynkaa Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 no i FIZIA siedzi na wygnaniu, wakacje ma na całego, a domku jak nie było tak nie ma... pieniążków na sterylizację też nadal brak :( Quote
Klementynkaa Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 FIZIA ma swój plakacik, prosze drukować i rozwieszać, kochani ona musi znaleźć dom do 20 stycznia!!! inaczej będzie bardzo źle :( wersja kolorowa TUTAJ wersja czarnobiała TUTAJ Quote
Wafelek Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Prosze, powiedzcie, jesli bedziecie rozwieszac ogloszenia to gdzie, zebysmy sie niepotrzebnie nie dublowali. I nie jechali gdzies z ogloszeniem, a tam niespodzianka - wisi ;-) Quote
Klementynkaa Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 FIZIA mówi dzień dobry i prosi o reklamę :) Quote
maciaszek Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 A dzień dobry, dzień dobry :). Jak tam cieczkująca Fizia? Quote
Klementynkaa Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 FIZIA ma się całkiem dobrze :) wcale za mną nie tęskni, wraca do równowagi psychicznej po przeprowadzce - to dobrze dla niej, że tak szybciutko się adaptuje :) Quote
Wafelek Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Tak, Fizia ma sie niezle, latwo sie przywiazuje, ale na szczescie nie jest to typowy pies "jednego pana", niby za mna tupta, ale tak naprawde to jej wystarcza ktokolwiek, kto sie nia od czasu do czasu zajmie, spojrzy, troszke pobawi, komu moze poasystowac przy codziennych obowiazkach. Wczoraj nawet nie zauwazyla, jak wyszlam. Duzo spi i jest spokojna, wyjawszy momenty kiedy zaczyna sie juz naprawde nudzic - no ale w koncu to taki szczenior jeszcze... po wszystkim to widac, taki duzy psi dzieciak, troche niewychowany i rozpuszczony - histeria przy wychodzeniu na spacer, zebranie, wlazenie na kanapy...:mad: Ale uczy sie wszystkiego blyskiem! Widze tez, ze z checia by siedziala w ogrodku, ale w trakcie cieczki wole nie ryzykowac. Teraz to tylko moje suczydlo za mna teskni na przymusowej eksmisji u mojej drugiej polowy... :-( Jak tam plakaty? Wisza gdzies? Musimy znalezc jej jakis dom, co z nia bedzie??? Quote
Klementynkaa Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 usuwam stara hopke a robię nową :) Quote
Klementynkaa Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 ano wszyscy o FIZI zapomnieli :( w końcu ona ma komplet łap, jest zdrowa, ma opiekę... żadna sensacja... a FIZIA wciąż na wygnaniu cieczkowym i liczy na czyjeś kochające serduszko! Quote
BeataJ Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Madziu, ja pamietam ale...nie mam pomyslu jak pomoc :-( Nie mam chetnego....Moze jakies ogloszenie do prasy lokalnej dac? Quote
karusiap Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 ja tez jestem... bede plakatowac Krakow:) a moze dodac w tytule,ze prosimy o ogloszenia w necie,przydadza sie oprocz allegro...chyba,ze juz ma takie:oops: Quote
Klementynkaa Posted January 12, 2008 Author Posted January 12, 2008 plakatuj Kraków, plakatuj - FIZIA smoczyca pięknie się wkomponuje w krakowskie krajobrazy! zresztą, ona ze swoim urokiem osobistym pasuje wszędzie!!! Quote
Recommended Posts