maciaszek Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Fiziak wciąż w schronisku. Wczoraj ją widziałam. Zrobiła się dość nerwowa - szczekliwa :(. W hoteliku nie mogła zostać, bo teraz budynek, w którym jest hotelik, szpitalik i kwarantanna jest w remoncie. Quote
moana Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Przypominam Fizie. I ponawiam pytanie - o co chodzi z tym hotelem? Dlaczego Fizia nie mogla zostac? :roll: Quote
Klementynkaa Posted March 18, 2009 Author Posted March 18, 2009 maciaszek napisał(a):Fiziak wciąż w schronisku. Wczoraj ją widziałam. Zrobiła się dość nerwowa - szczekliwa :( czyli juz nigdy nie znajdzie domu... ona była szczekliwa sama z siebie a teraz :-( Quote
Klementynkaa Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 no i kolejne allegro rudej suki ruszyło... Quote
maciaszek Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 A tutaj są 2 najświeższe fotki Fizi: adopcja - adopcje - psy - Fizia - Schronisko Dla Zwierząt Quote
amikat Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Znajdzie sie znajdzie. Daje CI słowo - w poniedziałek okaże kiedy zwalnia się kojec w stadninie KRAJKA. Przenoszę ją tam. Odpowiadam - Z Hotelem chodzi o to , że budynek w którym jest kwarantanna, szpital i hotel - NARESZCIE jest przebudowywany. Schronisko nie planowało tego remontu. Zdecydowali sie kiedy miasto Katowic zdecydowało , dało zielone światło ze można. Hotelik był w dobrym stanie ale reszta....... a te wszystkie pomieszczenia mają wspólne ścianki działowe. Stąd problem. Quote
dorota1 Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Czy Fizia była jeszcze gdzieś ogłaszana oprócz allegro? Quote
Klementynkaa Posted March 20, 2009 Author Posted March 20, 2009 dorota1 napisał(a):Czy Fizia była jeszcze gdzieś ogłaszana oprócz allegro? tak, miała sporo ogłoszeń w róznych miejscach ale wygasły Quote
maciaszek Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Klementynkaa napisał(a):tak, miała sporo ogłoszeń w róznych miejscach ale wygasłyMa cały czas aktywną alegratkę i gumtree. Quote
moana Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 maciaszek napisał(a):A tutaj są 2 najświeższe fotki Fizi: adopcja - adopcje - psy - Fizia - Schronisko Dla Zwierząt Na zdjęciach wygląda na zestresowaną:roll: Quote
dorota1 Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Jest możliwość ogłoszenia Fizi w Dzienniku Polskim (wiele psów znalazło domy po tych ogłoszeniach). Potrzebne zdjęcia i dobry tekst charakteryzujący Fizię i łapiący za serce. Możliwość ogłoszenia Fizi w Dzienniku ma tamb. Można jej przesłać na pw tekst i zdjęcia. Kto może to zrobić? Czy Ty Klementynko? Quote
dorota1 Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Mnie bardzo podoba się to zdjęcie na tym banerku poniżej, ale może byłoby wskazane takie, żeby widać było Fizię całą. Zresztą można wysłać kilka zdjęć, a w redakcji Dziennika sami wybiorą najodpowiedniejsze. Tekst nie musi być długi, ale taki wzruszający, koniecznie trzeba napisać, o tym, że została oddana bez powodu i że bardzo cierpi przez to, no i coś o niej samej jaki ma charakter itp. Może napisz najpierw na pw do tamb, żeby podała Ci swój adres mailowy, bo tak będzie chyba prościej wysłać i tekst i zdjęcia. Tamb już wie o Fizi, a jest taka wspaniała, że oczywiście zgodziła się ją ogłosić w Dzienniku. Quote
Klementynkaa Posted March 21, 2009 Author Posted March 21, 2009 na tych najnowszyshc zdjęciach wygląda strasznie... czy ona jest gruba??? dorota1, jak najbardziej skorzystam z tej propozycji! zdjęcia najładniejsze są tutaj na watku, które proponujesz? a tekst jaki ma byc długi? Quote
maciaszek Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 moana napisał(a):Na zdjęciach wygląda na zestresowaną:roll: Bo była. Bardzo. na tych najnowszyshc zdjęciach wygląda strasznie... czy ona jest gruba???Głowy nie dam, bo psy przewijały się przed aparatem w tempie ekspresowym, ale jak ją ostatnio widziałam w boksie (czyli z 2-3 tygodnie temu) to była normalna. Quote
tamb Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Nie musi być na pw, ściągnę z wątku albo poproszę na maila tamaraart@vp.pl Quote
dorota1 Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Klementynko, czy wysłałaś do tamb tekst o Fizi i zdjęcia? Jeżeli nie masz czasu, to napisz na wątku, ja mogę coś sklecić z tekstów i zdjęć, które tu są. Sprawa jest dość pilna, bo w Dzienniku mała kolejka do ogłoszeń i to i tak trochę potrwa. Quote
Klementynkaa Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 dorota1 napisał(a):Klementynko, czy wysłałaś do tamb tekst o Fizi i zdjęcia? Jeżeli nie masz czasu, to napisz na wątku, ja mogę coś sklecić z tekstów i zdjęć, które tu są. Sprawa jest dość pilna, bo w Dzienniku mała kolejka do ogłoszeń i to i tak trochę potrwa. to jesli możesz to prosze zrób to :roll: ja faktycznie teraz nie wyrabiam, nawet nie właczam komputera czasem wwieczorem a tylko w domku mam sznase cos podziubać... z pracy to tylko przelatuję na szybko pocztę i przy okazji forum... na llegro FIZI jest chyba najdokładniej opisana jej historia i charakter! FIZIA młoda suczka mix do adopcji - Śląsk (588234127) nasza-klasa.pl - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy Quote
dorota1 Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 OK. Dziś po południu się tym zajmę. Też mi zależy, żeby ta bidusia znalazła swój prawdziwy dom. Quote
dorota1 Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Wymyśliłam taki tekst do Dziennika. Klementynko, zaopiniuj go, bardzo Cię proszę. Fizia to śliczna młoda suczka, którą człowiek skrzywdził wielokrotnie. Znaleziono ją przerażoną, wygłodzoną i zmarzniętą. A gdy po pewnym czasie znalazła się rodzina, która przygarnęła Fizię, suczka odżyła. Okazało się, że jest bardzo wesoła i żywiołowa, ale czasy bezdomności zostawiły na niej swoje piętno. Fizia boi się porzucenia i samotności. Nie lubi zostawać sama w domu, szczeka. Nowa rodzina zamiast pomóc Fizi w wyzbyciu się lęków przywiozła ją pod schronisko i przywiązała do bramy. Fizia znów została sama. Ciepły pokój zamienił się w betonowy boks. Suczka jest zupełnie skołowana zaistniałą sytuacją. Ona tak bardzo potrzebuje domu i ludzkiej miłości. Może znajdzie się ktoś, kto zechce przygarnąć Fizię, pokazać jej, że są ludzie, którzy nie zdradzą i nie zostawią. Kto zechce popracować nad zachowaniem Fizi, znajdzie w niej wspaniałego i wiernego przyjaciela na dobre i na złe. Suczka jest wysterylizowana, nauczona czystości, zaszczepiona i odrobaczona. Kontakt : tel: 0 603 581 603, mail: kadeokirk@kadeokirk.com Quote
dorota1 Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Zrobiłam Fizi ogłoszenie na Krakowskich Zwierzakach. Dałam ten tekst, co przygotowałam do Dziennika. Jednak zanim on pójdzie do Dziennika (poczytnej i poważnej gazety, jakby nie było), proszę wszystkich, co znają Fizię osobiście o komentarz, czy może on tak brzmieć Poniżej link do ogłoszenia na Krakowskich Zwierzakach: Młoda ruda suczka do adopcji Quote
Klementynkaa Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 dorota1 Jestes kochana :loveu: dziękuję :loveu: tekst jest bardzo fajny, składny i konkretny! natomiast zastanawiam sie czy nie trzeba by bardziej otwracie wspomnieć o szczekliwości... jak sadzicie? czy zostawic to do ewentualnych rozmów już z zainteresowanymi? Quote
maciaszek Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Myślę, że lepiej zostawić tą kwestię na etap rozmów. Quote
Recommended Posts