Klementynkaa Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 widzicie problem w tym, że oni nie pytaja o radę... oni natychmiast reaguja w taki sposób :( taka sytuacja zdarza sie już trzeci raz, conajmniej, mieli wsparcie, pozyczyłam im na kilka miesięcy kennel, oddali mówiąc że problemy zniknęły, zapraszałam ich na zajęcia z psiego przedszkola (bezpłatnie), odmówili... byli w stałym kontakcie telefonicznym z Anetą, cały czas twierdząc, że jest ok :( przyznam, że wciąż nie umiem sie zebrać żeby tam zadzwonić... boję się, że zażądają natychmiastowego zabrania FIZI albo juz zaiweźli ja do schronu a ja po prostu nie mam fizycznie jej gdzie wsadzic i za co utrzymywać! u mnie miejsce zajęte... jest Mozunia. Quote
Klementynkaa Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 FIZIA jest w katowickim schronisku... maciaszek była i wypatrzyła... :-( Quote
JOMA Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 JOMA była z Maciaszkiem :shake: :-( :shake: Quote
maciaszek Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Tak, to niestety smutna prawda - Fizia jest zza kratami :(. Wychodzi na to, że do schroniska została zawieziona przez tych :angryy: :angryy: :angryy: praktycznie zaraz po telefonie do Amikat, że sunia ma zostać zabrana. Nie poczekali, świnie, nawet dnia :mad: :mad: :mad:. Ponieważ nie chcieli Fizi przyjąć w schronisku, to padalce przywiązali ją do bramy i uciekli... Fizia ma numer 1293/08, siedzi (teraz) w boksie 709. Wet ocenił ją na 4 lata :crazyeye:, ale my przecież wiemy, że ma teraz maksimum 2. Obszczekała mnie za kraty, ale jak podeszłam i wyciągnęłam rękę to zaczęła się łasić. No i oczywiście zareagowała na swoje imię :loveu:. Dodałam ją na stronę schroniska: adopcja - adopcje - psy - Fizia - Schronisko Dla Zwierząt Klementynko zerknij czy coś jeszcze dopisać. Jedno jest pocieszające - Fizia całkiem nieźle znosi schron. Dobrze wygląda, nie jest nerwowa, dogaduje się z suką z boksu. Daje sobie radę... Ale wiadomo, że najlepiej by było, że ktoś ją stamtąd jak najszybciej zabrał. Quote
Klementynkaa Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 wiecie od telefonu maciaszka z ta wiadomością jakos sie trzymałam ale teraz widze zdjęcia i po prostu siedze i beczę... nad podłością ludzi, nad swoją bezsilnością i nad ta bida, której w zasadzie nie lubię ale ona nie jest niczemu przeciez winna... Quote
Klementynkaa Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 maciaszku możesz dodaę informację, że opiekun FIZI może liczyć na bezpłatną pomoc w wychowaniu i szkoleniu na terenie Katowic, w ośrodku GOSTAR. pozostałe informacje są ok, bardzo Ci dziekuję i biorę się za kampanię reklamową rudej... Quote
maciaszek Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Klementynkaa napisał(a):maciaszku możesz dodaę informację, że opiekun FIZI może liczyć na bezpłatną pomoc w wychowaniu i szkoleniu na terenie Katowic, w ośrodku GOSTAR.Dopisałam. Tylko musiałam podać Twój numer telefonu (w tej sprawie), bo inaczej ludzie by pytali o to w schronie, a oni przecież nic nie wiedzą... Quote
Klementynkaa Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 jeszcze jedno - czy ci dranie zostawili jej książeczkę zdrowia? podrzucili jakoś czy coś? bo jak nie to ja ich chętnie odiwedzę i odbiorę osobiście... a potem sama wyląduję za kratkami :-( Quote
maciaszek Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Klementynkaa napisał(a):jeszcze jedno - czy ci dranie zostawili jej książeczkę zdrowia? podrzucili jakoś czy coś?Myślę, że nie, bo pani z biura nic o książeczce nie mówiła. Ale może przedzwoń do schroniska i się upewnij. Quote
karusiap Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 co za francowaci szmaciarze:angryy:niech ich szlag trafi Quote
Klementynkaa Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 nie wiedziałam, że moją pierwszą aukcją na allegro będzie FIZIA :( FIZIA suczka mix do adopcji - Śląsk (514281952) - Aukcje internetowe Allegro Quote
maciaszek Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Pierwsza, ale jaka profesjonalna i ładna! Quote
Klementynkaa Posted December 24, 2008 Author Posted December 24, 2008 właśnie jestem po telefonie do pana od Fizi, normalnie mnie krew zalewa, ten drań nie ma ani kszty poczucia, że zrobił coś złego :mad::mad::mad: po świętach ma odesłac mi książeczkę zdrowia i pozostałe dokumenty, mam nadzieje, że odesle tez podpisana przez siebie umowę adopcyjną a wtedy pomyslimy jak go pognębic prawnie... nie daruję szmaciarzowi w imie bożonarodzeniowego miłosierdzia :shake: Quote
maciaszek Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Klementynkaa napisał(a):nie daruję szmaciarzowi w imie bożonarodzeniowego miłosierdzia :shake:Popieram w całej rozciągłości !!! Nie można dupkowi odpuścić, niech beknie za swoje zachowanie :angryy:. Quote
polciuaa Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Tak sobie teraz pomyslałam,że te padalce mogły równie dobrze pojechać do OL i tam ja podrzucić.:shake: Quote
Klementynkaa Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 Klementynkaa napisał(a): [SIZE="5"]wczoraj minął rok od dnia kiedy FIZIA trafiła pod mój dach :-(:-(:-( [SIZE="5"]a dziś? schronisko... Quote
maciaszek Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Byłam dziś przez moment w schronisku, widziałam Fizię. Nawet udało mi się poświęcić jej chwilkę i ją pogłaskać. Nie wiem jak to zrobić, nie wiem gdzie ją umieścić, nie wiem...:shake:, ale niestety wiem, że trzeba jej w miarę szybko znaleźć jakieś miejsce :-(. Schronisko powoli zaczyna na nią wpływać :placz:. Dziś nie była już taka radosna, wyluzowana. Wciąż wygląda nieźle, ale zaczyna się zmieniać... Nie wiem na ile wpływ na to miał fakt, że psy siedziały zamknięte w wewn. części boksów, bez możliwości wyjścia na zewnątrz. Mam nadzieję, że to właśnie ta ograniczona powierzchnia i "wolność" miały wpływ na stan Fizi... Quote
Klementynkaa Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 allegro FIZI dobiega końca... wystawię nowe, nic innego nie mogę zrobić :-( i to mnie dobija. Quote
maciaszek Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Strasznie mało osób tu zagląda. Chyba trzeba tu ściągnąć więcej dogomaniaków... Quote
polciuaa Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 no straaaasznie malo.:shake: ja niestety moge tylko rozlozyc rece.:-( Quote
Klementynkaa Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 nowe allegro FIZI, tym razem wyróżnione FIZIA młoda suczka mix do adopcji - Śląsk (518909378) - Aukcje internetowe Allegro Quote
kama_i_ja Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Po TAKIEJ aukcji na pewno znajdzie dom. Przecież to taki śliczny, młody pies.. Naprawdę, w głowie mi się nie mieści, że nikt jej nie chce:shake: Swoją drogą trafiamy na felerne domki w Siemianowicach:shake: Najpierw Fizia, potem Omen... Jutro jadę na inną wizytę poadopcyjną. Mam nadzieję, że na tej będzie lepiej... Quote
Klementynkaa Posted January 1, 2009 Author Posted January 1, 2009 dzień dobry FIZIU w Nowym Roku! oby był dla Ciebie szczęśliwszy :evil_lol: Quote
Recommended Posts