maciaszek Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 Dobrze, że się nie rzuca na Fizię. Ja mam właśnie taki problem - mój egocentryczny, dotychczas samotnik, zazdrośnik atakuje tymczasowiczkę (mimo, że ogólnie suki akceptuje...). :( Quote
Klementynkaa Posted January 1, 2008 Author Posted January 1, 2008 a FIZIA wciąż czeka... kto ją pokocha? kto da jej domek? ona już się uspokoiła i okazuje się, ze to bardzo grzeczna, zrównoważona sunia! a równocześnie pełana chęci do życia, temperamentu i gotowa do pracy np w agility (ma wszelkie predyspozycje!!!) Quote
Klementynkaa Posted January 2, 2008 Author Posted January 2, 2008 FIZIA jest ze mną w pracy... nie mogłam jej zostawić bo nie mam pewności czy nie darłaby ryja a sąsiedzi by mnie wtedy zjedli :( zachowuje się przywoicie... Quote
maciaszek Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Dobrze, że masz taką pracę, że możesz ją zabrać :)! Quote
karusiap Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 szukamy pilnie domku!! Klementynko czy Fizia ma plakat???moglabym porozwieszac w Krakowie,to nie daleko w koncu:) Quote
Klementynkaa Posted January 2, 2008 Author Posted January 2, 2008 w zasadzie plakatu nie ma... ma ogłoszonko o znalezieniu no ale to nie to samo! mogę zrobić jakiś plakacik :) Quote
Klementynkaa Posted January 2, 2008 Author Posted January 2, 2008 ja musiałam zrobić rzecz okropną :( chciałam z Kastorem spokojnie pójść na spacerek a FIZIA tak darła dzioba, ze nie mogłam zostawić jej w domu... musiałam uwiązac ją na łańcuchu na dworze i zostawić, cały czas słyszałam jak szczeka rozpaczliwie... potem chwilę trenowałyśmy zostawanie w ciszy ale kiepsko nam idzie :( dobrze, ze w pracy suka moze ze mną być ale na dłużej to tez nie jest rozwiązanie problemu... gdzie jest domek dla FIZI??? Quote
karusiap Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Madziu Ty jej zycie ratujesz a nie robisz zlych rzeczy....czasem tak bywa,szukamy intensywnie,jak zrobisz plakat wyslij mi na maila Quote
BeataJ Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Madzia...nic jej sie nie stalo. Nowa dla niej sytuacja ale przeciez wiesz, ze nic jej sie nie stalo. Quote
maciaszek Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Nie martw się. Nic złego ani strasznego nie zrobiłaś! Zresztą nic innego nie mogłaś zrobić. Ale rzeczywiście: DOMKU GDZIE JESTEŚ ???? Quote
Klementynkaa Posted January 2, 2008 Author Posted January 2, 2008 dzieki cioteczki :( a ona mi ak ufa głupiutka... chodzi za mna krok w krok! w pracy jak chcialam iść do ubikacji to zaprowdzałam ją do koleżanki a ona cały czas stała pod drzwiami i płakała, chłopcy ją brali na spacereki w ciągu dnia to nie chciała z nimi wcale iść, prawie na siłę ją wyciągali! Quote
jusstyna85 Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 gdyby był plakat,to mogłabym rozwiesić u mnie... Quote
Klementynkaa Posted January 3, 2008 Author Posted January 3, 2008 FIZIA znów ze mną w pracy, posiedziała godzinę w aucie przyzwyczajając się do samotności a teraz wariuje w pracy. Quote
Klementynkaa Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 dzis FIZIA znów ze mną w pracy, teraz siedzi w aucie i mrozi dupkę, potem ja przemycę znów do środka. mam na dzieję, że przez weekend uda się popracować nad cichym zostawaniem, znacznie by nam to ułatwiło życie :( szansę na adopcję tez by to zwiększyło, bo kto weźmie psa który drze japę? Quote
Klementynkaa Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 Kochani bardzo prosze o wsparcie finansowe dla FIZI - konieczna jest sterylizacja bo jest to warunek dalszego pozostawania u mnie na tymczasie!!! mój samiec to pies na baby i jak tylko wyczuje że coś się zbliża będzie koniec! a mój nos mi mówi, ze FIZIA szykuje się do cieczkowania... koszt sterylki niby mały ale przy wydatkach na stałe leczenie Kastora dla mnie staje się problemem :( wieczorem podam konto na które można wpłacać chciaż po 5 zł! Quote
karusiap Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 BARDZO PROSIMY O WSPARCIE!!!! Madziu ile trzeba na sterylke?Fizia chyba wazy sobie troche? Quote
maciaszek Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Ojej... Co robić, CO ROBIĆ???? A, gdyby nie udało się Fizi wydać gdzieś na te 3 tygodnie to opcja rozdzielenia ich w mieszkaniu nie wchodzi w grę? I mam pytanie, jak poznałaś, że zbliża się cieczka? Nie znam się kompletnie na sukach (zawsze miałam psy) i zastanawiam czy mojej tymczasowiczce Ziutce nie zdarzy się w najbliższym czasie cieczka... Quote
Wafelek Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 [quote name='maciaszek']Ojej... Co robić, CO ROBIĆ???? A, gdyby nie udało się Fizi wydać gdzieś na te 3 tygodnie to opcja rozdzielenia ich w mieszkaniu nie wchodzi w grę? Nie, opcja rozdzielenia ich w mieszkaniu nie wchodzi w gre :) chyba zeby nos sparalizowac Klementynkowemu Kastorowi... inaczej pies sie zameczy :( I mam pytanie, jak poznałaś, że zbliża się cieczka?Przede wszystkim po zainteresowaniu psow, ew.innych suk; no i po zachowaniu samej suki (zwiekszone zainteresowanie psami, znaczenie terenu, rozkojarzenie) - ale to drugie to trudne do oceny przy psach na tymczasie, ktorych sie nie zna dobrze, i ktore i tak inaczej sie zachowuja niz by sie zachowywaly normalnie (stres). Quote
Klementynkaa Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 u FIZI były dwie rzeczy bardzo diagnostyczne, a widoczne nawet po tygodniu (czyli bardzo krótkim czasie) - zwiekszona częstotliwość sikania podczas spacerków, nabrzmienie sromu i wyjątkowo częste podlizywanie... no i mój Kastorek raczej się nie myli ;) Quote
Wafelek Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Moje suczydlo, ktore jest przeciez "psem w suczej skorze" tez raczej nie... a Fizia byla dla niej emmm... wyjatkowo interesujaca :) Quote
Klementynkaa Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 WPŁATY NA STERYLIZACJĘ PROSZĘ KIEROWAĆ NA KONTO: FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT 41-303 Dąbrowa Górnicza ul. Kasprzaka 62 m21 Nr konta bankowego [SIZE="4"]93 1560 0013 2367 0569 2079 0001 z dopiskiem: na FIZIĘ http://www.fundacjasos.nazwa.pl Quote
Recommended Posts