Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dobrze, że się nie rzuca na Fizię. Ja mam właśnie taki problem - mój egocentryczny, dotychczas samotnik, zazdrośnik atakuje tymczasowiczkę (mimo, że ogólnie suki akceptuje...). :(

• Replies 682
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a FIZIA wciąż czeka... kto ją pokocha? kto da jej domek?
ona już się uspokoiła i okazuje się, ze to bardzo grzeczna, zrównoważona sunia! a równocześnie pełana chęci do życia, temperamentu i gotowa do pracy np w agility (ma wszelkie predyspozycje!!!)

Posted

ja musiałam zrobić rzecz okropną :( chciałam z Kastorem spokojnie pójść na spacerek a FIZIA tak darła dzioba, ze nie mogłam zostawić jej w domu... musiałam uwiązac ją na łańcuchu na dworze i zostawić, cały czas słyszałam jak szczeka rozpaczliwie... potem chwilę trenowałyśmy zostawanie w ciszy ale kiepsko nam idzie :( dobrze, ze w pracy suka moze ze mną być ale na dłużej to tez nie jest rozwiązanie problemu...
gdzie jest domek dla FIZI???

Posted

dzieki cioteczki :( a ona mi ak ufa głupiutka... chodzi za mna krok w krok! w pracy jak chcialam iść do ubikacji to zaprowdzałam ją do koleżanki a ona cały czas stała pod drzwiami i płakała, chłopcy ją brali na spacereki w ciągu dnia to nie chciała z nimi wcale iść, prawie na siłę ją wyciągali!

Posted

dzis FIZIA znów ze mną w pracy, teraz siedzi w aucie i mrozi dupkę, potem ja przemycę znów do środka. mam na dzieję, że przez weekend uda się popracować nad cichym zostawaniem, znacznie by nam to ułatwiło życie :( szansę na adopcję tez by to zwiększyło, bo kto weźmie psa który drze japę?

Posted

Kochani bardzo prosze o wsparcie finansowe dla FIZI - konieczna jest sterylizacja bo jest to warunek dalszego pozostawania u mnie na tymczasie!!! mój samiec to pies na baby i jak tylko wyczuje że coś się zbliża będzie koniec! a mój nos mi mówi, ze FIZIA szykuje się do cieczkowania... koszt sterylki niby mały ale przy wydatkach na stałe leczenie Kastora dla mnie staje się problemem :(
wieczorem podam konto na które można wpłacać chciaż po 5 zł!

Posted

Ojej...
Co robić, CO ROBIĆ???? A, gdyby nie udało się Fizi wydać gdzieś na te 3 tygodnie to opcja rozdzielenia ich w mieszkaniu nie wchodzi w grę?

I mam pytanie, jak poznałaś, że zbliża się cieczka? Nie znam się kompletnie na sukach (zawsze miałam psy) i zastanawiam czy mojej tymczasowiczce Ziutce nie zdarzy się w najbliższym czasie cieczka...

Posted

[quote name='maciaszek']Ojej...
Co robić, CO ROBIĆ???? A, gdyby nie udało się Fizi wydać gdzieś na te 3 tygodnie to opcja rozdzielenia ich w mieszkaniu nie wchodzi w grę?

Nie, opcja rozdzielenia ich w mieszkaniu nie wchodzi w gre :) chyba zeby nos sparalizowac Klementynkowemu Kastorowi... inaczej pies sie zameczy :(

I mam pytanie, jak poznałaś, że zbliża się cieczka?
Przede wszystkim po zainteresowaniu psow, ew.innych suk; no i po zachowaniu samej suki (zwiekszone zainteresowanie psami, znaczenie terenu, rozkojarzenie) - ale to drugie to trudne do oceny przy psach na tymczasie, ktorych sie nie zna dobrze, i ktore i tak inaczej sie zachowuja niz by sie zachowywaly normalnie (stres).

Posted

u FIZI były dwie rzeczy bardzo diagnostyczne, a widoczne nawet po tygodniu (czyli bardzo krótkim czasie) - zwiekszona częstotliwość sikania podczas spacerków, nabrzmienie sromu i wyjątkowo częste podlizywanie... no i mój Kastorek raczej się nie myli ;)