Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja nie mogę czekać tak długo, wiem, że już kilka razy tak pisałam ale każdy kolejny tydzień jest gorszy... ja musze w pierwszej kolejności zająć się teraz sobą :(
bardzo Was proszę o jakiś inny DT, do tej pory nie chciałam bo miałam nadzieję, ze nowy dom znajdzie się szybko ale teraz widzę, że nie...

• Replies 682
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiesz co..ja nic nie obiecuje bo mam zaborczego tate,ale moze sie zgodzi wziasc sunie na DT...tylko jak ona reaguje na psy i koty.?Bo ja mama starszego psiaka,ktory jest bezkonfliktowy i jeszcze kotke.Ważne jest dla mnie to bardzo,bo jesli by sie udalo cos zalatwic to jakby moj tata zoabczyl,ze Fizia np. rzuca sie na kota to by sie zdenerwowal bardzo i nie wiem co by bylo..Bo moj tat sie denerwuje szczegolnie dlatego,że moj psiak mial byc u nas tylko na miesciac..a zostal na okolo 14 lat i teraz boi sie,że znowu go urobimy...I jesli sunia by sie znalazla u mnie to by trzeba bylo jej szybko szukac domu bo u mnie by tez nie mogla byc za dlugo.:(
A dlaczego Ty masz jej tak dosc Klementynko.?

Posted

FIZIA z psami się dogaduje dobrze, czasem usiłuje straszyć ale to tylko takie pozory. na koty nie reagowała, mogę jeszcze przetestowć drugi raz.

ja mam ogólnie dość wszystkiego i wszystkich, nie jest to dobry czas na psy, nawet mój osobisty ma przerąbane i przezornie schodzi mi z drogi :(.

Posted

dogomanka_ napisał(a):
A czy ona ogolnie dobrze sie ze wsyztskimi ludzmi dogaduje.?Czy dużo szczeka jak np. ktos by szedl po klatce schodowej.?

Pewnie nie ze wszystkimi, jak każdy z nas. I na pewno szczeka. Przecież to pies. Co ma robić? Ćwierkać? Każdy pies (no, prawie każdy) reaguje na to, co się dzieje na klatce. Żeby ludzie tak reagowali!

Posted

A nie kazdy.Bo co innego jak zaszczeka jak ktos zapuka czy zadzwoni a co innego jak ktos zbiegnie po klatce.Bo np. moj tata ma na noc i spi,ktos schodzi po klatce nie pukajac do drzwi a pies zaczyna szczekac na caly dom to odpada.
Pozatym zapytalam sie ogolnie czyli czy na obcych zawsze szczeka czy jak ktos jej nie podpasuje bo wiadome,ze kazdy pies moze na kogos zaszczekac bo np. ten ktos jest podejrzany.!

Posted

ja chyba rozumiem o co chodzi Tobie dogomanko;)
że pies szczeka to normalne ale:
osobiście nie znosze hamrających bez sensu psów na wszytko co sie rusza i wiem jak moze to męczyc innych np.sasiadow-sama mam na osiedlu dwa wciąz jazgoczące w ogródkach psy,jeden to york a drugi "wilczur" i nie wiem ktory jazgot jest gorszy...

dla mnie taki pies to napobudliwy pies i normalne to nie jest

zwłaszcza w bloku jest to problem więc chyba stąd pytanie sie wzięło?

Posted

FIZIA ma momenty szczekania na obcych ale nie zauwazyłam jakoś zeby darła dziób kiedy ktoś chodzi po korytarzu, jak ktos wchodzi do mieszkania to owszem.
ogólnie przy całej swojej szczekliwości, zwłaszcza w momentach podniecenia (wychodzenie na spacer) to nie jest najgorzej.

Posted

dzodzo-prawie o to chodzi.;) Tylko u mnie nie chodzi o sasiadow,a o tate.:roll:Boje sie zapytac bo bedzie znou awantura,ale musze sie na to zebrac..moze akurat sie uda.
Klementynko-sprawdz jeszcze raz jak mozesz te koty,prosze.