Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 682
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dogomanka ale juz nic więcej ponad to co Ci napisałam nie da się powiedzieć!!!

Fizia jest bardzo temperamentna, domaga się stale uwagi, uwielbia się bawić i pieścić
ludzi traktuje na początku z rezerwa ale jak się przekona to jest przesłodka
do psów różnie, poszczeka ale potem juz jest dobrze, bawi się chętnie i dobrze sygnalizuje
lubi zżerać różne swiństwa z ziemi, ogólnie uwielbia jeść wszystko
kiedy się denerwuje to dużo pije

:) trzymam kciuki za powodzenie wizyty!

Posted

Sorki,że nie napisałam odrazu jak przyszłam ale nie mialam dojscia do komputera.

No wiec tak.Sunia by byla w budzie(Pan powiedział,że jak bedzie b. zla pogoda to sunia bedzie w domu),aktualnie budy nie ma poniewaz w kojcu po psie,ktory niedawno zdechl bude zabrano i bedzie stala nowa buda w tym kojcu.Teren do biegania nie jest jakis bardzo obszerny,ale ujdzie z tlokiem.Podworko nie jest zasmiecone. Co do wyjazdu do Anglii to psa by napewno wzieli ze soba.Tam by mieszkali w domu prywatnym i sunia bylaby najprawdopodobniej trzymana w domu(tutaj poprostu mieszkaja podobno w jednym pokoju)bo tam bedzie wiecej miejsca.Wyjezdzaja najpewniej po wakacjach dopiero.Sadze,że gdyby mieli psa nie brac ze soba to by w ogole o tym wyjezdzie nie wspominali.Co do sterylizacji to napewno ja wysterylizuja.Podpisza umowe.Co do tego czy Fizia nada sie przynajmniej narazie na podworko to wy juz zadecydujcie bo ja jej niestety nie znam.
Klementynko-napisz do Pana na gg i daj mu znac czy oodasz im sunie itp.A jesli tak to umowcie sie na jaki termin ja przywieziecie to może bym tam podeszla,zeby ja poznać.:cool3:
Mam nadzieje,ze chociaz troszke wam pomoglam.;]

Posted

A czy Fizia nie będzie szczekać i piszczeć jak zostanie sama w budzie/kojcu?
No i czy nadaje się do tego psychicznie?

A buda będzie ocieplana? Wiem, że zima już za nami, ale noce jeszcze chłodne...

Posted

A propos wyjazdów z psami do Anglii- wiem,że to mało realne,bo po prostu nie można wynająć mieszkania majac psa!
Anglicy są beznadziejni! Dlatego tak dużo jest psów szukających domów z powodu wyjazdu właściciela za granicę!
Wiem to od młodych ludzi,których spotkałam w parku,bo oni po 3 miesiacach wrócili do Polski z tęsknoty za psem,którego nie mogli z tych powodów zabrać ze sobą!!
Więc ci państwo mają mgliste pojęcie o realiach życia w Anglii!

Posted

Ale Państwo tam poprostu na miejsce znajomych maja jechac.I to jest ich prywatny dom,a nie wynajmowany.Tzn. nie Państwa,ktorzy chca wziasc Fizie tylko Państwa,ktorzy teraz miszkaja tam w Angli,ale maja spowrotem do Polski bo coś tam coś tam..

Posted

epe napisał(a):
A to co innego! A czy nadal obowiązuje 6 miesięczna kwarantanna dla psów wjeżdżających do Anglii?

Tak!! I najlepiej jakby ja od razu po przyjsciu Fizi zaczeli. Nie wiem co to znaczy "po wakacjach" ale jak zaczna w kwietniu kwarantanne to pazdzierniku Fiza bedzie mogla do Angli wyjechac. Czy oni na 100% to wiedza......?

Posted

jeśli chodzi o 6 miesięcy kwarantanny to Pan zapewniał mnie że wie.
natomiast przyznam, ze ta buda mnie niepokoi - FIZIA ze swoja manią bycia przy ludziach może tego nie wytrzymac psychicznie :( ona kiedy jest przez jakiś czas sama nawet widząc mnie dostaje szału, no i obawiam się że nie ma takiej możliwości zeby siedziała w budzie po cichu...
jutro skomtaktuję się z Panem ale uczucia mam mocno mieszane!

Posted

Klementynko!
Mnie Ci państwo wcale nie przekonuja! Jakie oni majją pojęcie o psie?
Takie zmiany? Z kojca i budy do Anglii?
Przecież tam chyba w budzie nie będzie mieszkać,więc i tu pies powinien być w domu!!
Sprawdzę jeszcze na czarnych kwiatkach,czy takich osób tam nie ma,bo coś mi po głowie chodzi!
Masz racje,że nie podoba Ci się to!
W końcu znasz psa i najlepiej wiesz co byłoby dla niego dobre!

Posted

Klementynkaa napisał(a):
jeśli chodzi o 6 miesięcy kwarantanny to Pan zapewniał mnie że wie.

Ale Madzia, pol roku liczac od kwietnia konczy sie w pazdzierniku. Mam nadzieje, ze oni potem wyjada a nie wczesniej i beda szukac czegos dla Fizi aby dokonczyla kwarantanne.

Posted

Z tego co sie dowiedziałam to Państwo nie moga wziasc narazie Fizi do domu bo mieszkaja w bardzo niewielkim domku..Powiedzieli,ze tak szczerze to maja dla siebie tylko jeden pokoj.

Posted

To tak szczerze: po co im teraz pies? Zwłaszcza,że jeszcze ten wyjazd planują?
Niezbyt to mądra decyzja z ich strony,ale skoro oni nie myślą,to cioteczki powinny to zrobić za nich!
Ja nie dawałabym im suni!!!

Posted

To jak chcą i tak im pusto,to niech pies mieszka z nimi! A nie w kojcu!
To jakies nielogiczne jest! Jak ktoś naprawdę kocha psy i potrzebuje ich obecności to nie umieszcza ich w kojcu!
Niech sobie kupią pluszowego:angryy:!

Posted

Epe, z tego, co zrozumiałam państwo mieszkają w cudzym domu, w jednym pokoju (całą rodziną). Może po prostu nie mogą jeszcze i psa w tym pokoju pomieścić, a w kojcu z budą znajdzie się dla niego/niej miejsce. Pozostaje tylko pytanie czy Fizia jest odpowiednim psem do takich warunków...?

Posted

przemyslałam sprawę, Fizia nie zamieszka tam :( reakcja Pana na ta informację utwierdziła mnie w słuszności decyzji! zostałam dość nieuprzejmie potraktowana w rozmowie, oskarżona o to że zaprzepaściłam szczęśliwe zakończenie dla siebie i psa, ze juz od dwóch tygodni mogli mieć jakiegoś psa, że przeciez nie pytałam wcześniej gdzie pies będzie mieszkał i ze mówiłam, z eogród jest atutem (dla Pana ogród jest rónoznaczny z mieszkaniem w budzie) no na koniec żebyśmy do wizyt przedadopcyjnych wybierali ludzi dorosłych a nie dzieci!
ręce opadły...

FIZIA będzie prezentowana w SCC podczas Dnia Psa, oby tam kogoś urzekła swoim urokiem!