Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 682
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Klementynkaa napisał(a):
a ile taka aukcja wyróżniona kosztuje?
12 zł. Co prawda psiaków wyróżnionych jest w sumie 6 i 1/2 strony, ale zawsze to szybciej ją znajdą niż na którejś z dalszych 52 stron...

Posted

Klementynkaa napisał(a):
suuuuuper! ja mam informację od sąsiadki, że ktoś tam jest nią zainteresowany ale z tego co mówiła chce FIZIE "na ogródek"... przecież jej nie dam na ogródek!!! ale zaczekam, pogadam z tym kimś!

Magda, to zalezy, co ten ktos rozumie przez "na ogrodek", bo Fizia to przylepa i kanapowiec, to fakt, ale widzialam tez, jak byla u mnie, ze siedzenie w ogrodku i filowanie, co sie dzieje za plotem, by sie jej niezle podobalo...

Posted

wiem, ze ona ma radochę z takiego buszowania ale obawiam się że tu chodzi o ogródek działkowy gdzie nikogo nie ma na stałe i pies ma być żeby odstraszć intruzów... odwiedzany raz na jakiś czas. zobaczymy, jak się odezwą to pogadam i sprawdzę ludzi.

Posted

kako80 napisał(a):
boze, tylko nie ogrodek dzialkowy!
nigdy nie rozumialam jak tak mozna psa umiescic gdzies i wpadac raz na jakis czas..
a co one jedza w tym czasie?

Popieram w całej rozciągłości, to już chyba schron lepszy :placz::placz::placz:

Widuję psa, wilczura, który w okolicy działek ma pilnować kiosku z piwem i takimi tam pierdoł.... Latem w weekendy przyjeżdża właściciel kiosku i tylko wtedy pies widzi "pana". Ma zagrodzony teren 3 x 2 m i budę. Jak ten psiak wyje nocami :shake: Wieczorami często przyjeżdżają tam młodzieńcy i ujeżdżają swoje motory, samochody - odludny teren, nie ma policji. Widziałam jak ta psina wieje do budy, jak oni przyjeżdżają - ryk silników, pisk hamulców. Siedzi tam tak godzinę, dwie, póki młodzieńcy się nie wyżyją. Wyobrażacie sobie jak on się tam boi, a w czasie burzy ??
Psina chodzi w kółko po tym swoim wybiegu z podkulonym ogonem i wieje, jak tylko ktoś sie zbliży do kraty.
On tam nic nie pilnuje, on się boi ludzi. Tylko jak ten skurwiel przyjeżdża, to pies szczeka - jest wtedy pewniejszy siebie. Żadne interwencje nie pomagają, nic do zbója nie przemawia. Był tam nawet wtedy, gdy już śnieg padał :placz: Nie wiem do kiedy, bo jak zima zaczęła się na dobre, to już tam nie jeździłam.

To okrucieństwo trzymać psiaka samego na jakimś terenie.

Posted

elik napisał(a):
Popieram w całej rozciągłości, to już chyba schron lepszy :placz::placz::placz:
Rozumiem co masz na myśli, ale mimo wszystko mam wątpliwości czy taka działka jest gorsza niż katowicki, maksymalnie przepełniony schron, gdzie nie ma wolontariuszy, psy nie wychodzą z boksów, zagryzają się, nie dopuszczają się do jedzenia; gdzie w boksie, w którym powinien być 1 duży pies siedzą 3-4... :(.

Posted

maciaszek napisał(a):
Rozumiem co masz na myśli, ale mimo wszystko mam wątpliwości czy taka działka jest gorsza niż katowicki, maksymalnie przepełniony schron, gdzie nie ma wolontariuszy, psy nie wychodzą z boksów, zagryzają się, nie dopuszczają się do jedzenia; gdzie w boksie, w którym powinien być 1 duży pies siedzą 3-4... :(.

Masz rację, ani takie odludzie, ani schron nie są dla psów kurde :angryy:

Przecież one u kogoś były, ktoś dał im schronienie, a potem wywalił, jak niepotrzebną rzecz.

Nie mogę

One tak kochają tych swoich oprawców. Jakby taki na powrót przygarnął psiaka, to ten by patrzył jak w tęczę i po nogach lizał.

Czemu niektórzy ludzie mają serca z kamienia ? :placz::placz::placz:

Posted

Kurcze:shake:
W sobotę wywiesiłam ogłoszenie na przystanku na ul. Mickiewicza. Tam przewijają się dziennie tysiące ludzi... Byłam pewna, że choć JEDNA osoba się zainteresuje..
Jutro znowu tam będę, zobaczę czy plakat nie został zerwaNy.