Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

AśkaK napisał(a):
Wow, co ja widzę, nowa superaśna galeria!!!:multi::loveu:
Basia masz cudo suczydło!:loveu:
Gosia miałam już do Ciebie pisać "zobacz, siostrzyczka Furci!" a Ty już tu jesteś!:lol: No to teraz mam dwie ślicznoty do odwiedzania:loveu:, szkoda że czasu tak mało.:oops:

Dziękujemy za miłe słowa, a Furia faktycznie wygląda jak siostrzyczka Matry szczególnie były podobne w wieku młodzieńczym ( Gosia kiedyś wstawiła na innym forum zdjęcie gdzie ta podobizna była szczególnie podobna szukałam jednak nie znalazłam)

furciaczek napisał(a):
a moje Furciatko jej do piet nie dorasta:lol: ten pies jest cudownie cudowny:loveu:

Nie no nie przesadzajmy, Matra to zwykły kundel :)
A Furia jest cudna:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Basia.sk8 napisał(a):

Nie no nie przesadzajmy, Matra to zwykły kundel :)
A Furia jest cudna:loveu::loveu::loveu::loveu:

Oj kochana ja nie przesadzam:loveu: przeciez wiesz ze zakochalam sie w Matrze od pierwszego wejzenia:loveu:

a o jakia fote chodzi?? daj jakis blizszy opis to postaram sie odgrzebac:razz:

Posted

furciaczek napisał(a):

a o jakia fote chodzi?? daj jakis blizszy opis to postaram sie odgrzebac:razz:

Na tej fotce miała jeszcze ogon i stała taka wyprężona nie wiem czy czasem nie nad jakimś brzegiem wody, auta chyba jesienna.

Posted

Basia.sk8 napisał(a):
Na tej fotce miała jeszcze ogon i stała taka wyprężona nie wiem czy czasem nie nad jakimś brzegiem wody, auta chyba jesienna.

aaa chyba kojaze o jaka fote Ci chodzi...poszukam wieczorkiem:p

Posted

A my dzisiaj wróciliśmy weekendowego wypadu na działkę, z ostatniego nic nie wyszło zajechaliśmy tam ale było tak zimno że wieczorkiem wróciliśmy do domku, Tym razem jednak daliśmy rade.
Matra jest wymęczona w sobotę powędrowaliśmy na wielkie pole nad naszą działkę gdzie trochę poszalała a przede wszystkim porobiła dziury w poszukiwaniu nornic, a w niedziele poszliśmy na spacer do lasu i chociaż Matra cały czas była na smyczy ( nie wyobrażam sobie spaceru po lesie bez niej tym bardziej że saren mineliśmy z 10 w tym 4 przebiegły nam ścieżkę w odległości 50 m od nas) to się zmęczyła, chyba dlatego że cały czas węszyła tropiła a że smycz automatyczna to trochę swobody miała. Poza tym zabawy na terenie działki czy to z piłką czy to z drugim psem czy to ktoś z nas dawał się podgryzać :mad:
Teraz MAtra śpi jak zabita więc wieczorny spacerek będzie tylko w celach załatwienia potrzeb fizjologicznych, ale nie będe już przynudzać tylko wstawię foty :
Sobota:

w oczekiwaniu na zabawkę ( oczywiście to tylko Matra miała prawo ją złapać to nic że Ares dobiegał do niej pierwszy...)

Muszę tu wyjaśnić skąd u Matry ten przebarwiony nosek - otóż jak tylko przyjeżdża na działke zabiera się za wykopywanie nornic

A tu na gorącym uczynku ( na szczęście poza działką)

Niedziela:

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

No to czas na odświeżenie tematu.
Zmieniliśmy aparat więc i fotki lepszej jakości przynajmniej tak mi się wydaje.
Matra skończyła niedawno cieczkę więc wracamy do treningów z posłuszeństwa bo w czasie rui było to nie możliwe jak tylko zobaczyła psa zaczynały się piski.

Ale co się będę rozpisywać czas na zdjęcia

Przed cieczkowy spacer z Bonem CC i Gardą bokserką :) wyszalały sie psiaki

Posted

witamy ! przepiekna sucz :loveu: i ciekawostka chyba jest ze ma naturalny ogon a uszki kopiowane ??? :) nie spotkalam sie jeszcze z tym ;)
p.s. czym ja pastowalas ?????? :)

Posted

eria napisał(a):
i ciekawostka chyba jest ze ma naturalny ogon a uszki kopiowane ??? :) nie spotkalam sie jeszcze z tym ;)
p.s. czym ja pastowalas ?????? :)

Faktycznie matra jest dość oryginalna, jak ją braliśmy to była bio rodzinka i ja na początku chcieliśmy psa kopiowanego a że na ogonek było za późno ( weterynarz odradzał) to ciachnęliśmy tylko uszy. Z jednej strony fajnie że ma ogon bo może nim merdać w pełni pokazywać że się cieszy łatwiej ją "czytam", z drugiej strony trzeba uważać żeby na szkło na stoliku półkach na dziecko ( bo ciesząc się już nie raz 2 letni bratanek dostał po buzi:P), no i brzydko się układa - to chyba jednak rodzinne bo jej brat ma identyczny ogonek. Ale coraz częściej słyszę że cc jest tak kopiowane a nawet zdjęcia z wystawy widziałam. Wszystko to spowodowane "zakazem"
Co do pastowania to hmmm Acana :)

furciaczek napisał(a):
Nie dziekuj...mowilam o Matrze nie o Tobie:diabloti::eviltong::evil_lol:
A z Fur juz lepiej:loveu:

O ty chamie :P:P:P:P
w takim razie dziękuje w imieniu mojej suki.
A co Furi było ??

Posted

Basia.sk8 napisał(a):

O ty chamie :P:P:P:P
w takim razie dziękuje w imieniu mojej suki.
A co Furi było ??

Prosze wymiziac sliczna dziewczynke odemnie:loveu:

Tez chcialabym wiedziec co jej jest:roll: