Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy Wasze spanielki też są tak chorobliwie zazdrosne? Jak w domu był starszy jamnik i wołało się go po imieniu to Funia zaraz przylatywała i warczała... Jesli rodzice by pozwolili to chciałabym w przyszłości kupić drugiego psa i trochę się tego boję... Jak jest z Waszymi cockerami?

Posted

Do mnie od czasu do czasu przyjeżdżają goście ze swoimi psami. Bez problemu można je głaskać na oczach Drakkarka;) Wtedy jednak Drakuś się trochę obraża, patrzy jakby mówił: "Jak możesz mnie tak po prostu zdradzać?!":diabloti:

• 1 month later...
Posted

Sądzę, że to indywidualna sprawa każdego psa. Jak się za młodu odpowiednio zsocjalizuje - nie będzie problemów w przyszłości.
Obecnie mam w domu spaniela i kota.
Miałam 2 szczury, dalmatyńczyka na tymczasie, małe kocięta na tymczasie... Zazdrość jakaś i owszem była, ale taka w granicach normy, domagała się psica więcej uwagi. Nie warczała, nie szczekała, nie gryzła. Za dwa tygodnie pojawi się u nas drugi pies- na stałe. Nie mam obaw co do obcowania małej suni z moją spanielka- Diunka.

Posted

Estera napisał(a):
Sądzę, że to indywidualna sprawa każdego psa. Jak się za młodu odpowiednio zsocjalizuje - nie będzie problemów w przyszłości.
Obecnie mam w domu spaniela i kota.
Miałam 2 szczury, dalmatyńczyka na tymczasie, małe kocięta na tymczasie... Zazdrość jakaś i owszem była, ale taka w granicach normy, domagała się psica więcej uwagi. Nie warczała, nie szczekała, nie gryzła. Za dwa tygodnie pojawi się u nas drugi pies- na stałe. Nie mam obaw co do obcowania małej suni z moją spanielka- Diunka.

Estera, to już za dwa tygodnie? :cool3: :multi: :multi: :multi:
Ależ się nie mogę doczekać, co tym razem wymodziłaś. :cool3:

A co do zazdrości, to moja Gingerka toleruje wszystkie obce psy w naszym domu. Owszem jest nieco zazdrosna, ale krzywdy nie zrobi żadnemu.
Nie bałabym się brać drugiego psa. :p

A jak Twoja sunia reaguje na inne psy w domu i na dworze? :cool3:

A już na pewno nie jest prawdą to, że spaniel akceptuje tylko inne spaniele. :shake:
Chciaż słyszałam taką opinię o jamnikach. ;)

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Estera, to już za dwa tygodnie? :cool3: :multi: :multi: :multi:
Ależ się nie mogę doczekać, co tym razem wymodziłaś. :cool3:
No już, albo dopiero za dwa tygodnie :cool3: Też nie mogę się doczekać :loveu: Na tę okoliczność nawet galerię naszą odkurzę z pajęczyn i powstawiam fotki :loveu:

[size=1]o ile będzie nas chciał ktoś oglądać :mad:

Posted

Estera napisał(a):
No już, albo dopiero za dwa tygodnie :cool3: Też nie mogę się doczekać :loveu: Na tę okoliczność nawet galerię naszą odkurzę z pajęczyn i powstawiam fotki :loveu:

[SIZE=1]o ile będzie nas chciał ktoś oglądać :mad:

No jasne, ja będę chciała. :multi: :multi: :multi:

Posted

Moja sunia też jest zazdrosna, jak chce pogłaskać pieska mojej mamy to przybiega szybciutko i wskakuje na kolana, ale krzywdy nie zrobi i nawet nie warknie.:razz:

Posted

Mój maluszek też już pomału robi się zazdrosny o inne psy, ale nie reaguje jakoś agresywnie tylko gdy np. chce pogłaskać jakiegoś innego psiaka to od razu wciska się, aby to jego głaskać. Ale narazie jest jeszcze malutki, zobaczymy jak ta zazdrość będzie wyglądała za kilka miesięcy:D

• 2 weeks later...
Posted

Achhh.....
U spanielków zazdrość to podstawa.
Nie można sie wtedy przejmować
i bać się opsiaczka.To jest naturalne.

Mój spanielek też jest taki zazdrosny jak wołam kota to szczeka, jak przytulam siostre to skacze itp......

Pozdro zuzka7:cool3:

Posted

Spaniele to taki psiak jak każdy inny nie lubi jak inny psiak zaczyna królowac na jego terenie ,i wtedy to już tylko my możemy mu pokazac że nam się nie podoba taki zachowanie jak warczenie,burczenie a już napewno gryzienie innego psiaka wiec nie pozwólmy dac sie zwariowac naszym psiakom wiem coś o tym bo sama mam 4 psy ;)

Posted

u nas nie ma problemu z innymi psami które przychodza a odwiedziny, niestety Bruno jest strasznie zazdrosny o innych ludzi tzn jak przychodza znajomi z kochanego psiaka który potrafi przespac czasem cały dzien, zmienia sie w małego diabła:diabloti:zadne komendy nie skutkują, Bruno skacze,szczeka i przelatuje gosciom po kolanach:diabloti:nie usiadzie, nie połozy sie ani na moment:shake: cały czas musi miec OBCYCH na oku:diabloti:

mam nadzieje ze mu to przejdzie bo w przeciwnym razie nikt juz do nas nie przyjdzie:placz: