albiemu Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 -BASIA- albiemu mówi o mnie że jestem jej plastrem na ranę nie wiem co to znaczy ale przy jej boku zawsze stanę! tylko ona do mnie zagląda w mojej biedzie zawsze stara sie pomóc ale ja widzę, że jest często smutna bo nie może mnie wziąć do domu.... ja ją pocieszam, że poczekam, że żyć będę nadal ale jestem coraz bardziej zmęczona, jakaś taka słaba .... kontakt do mnie albiemu@interia.pl ZOBACZ GDZIE PRZEBYWA BASIA http://interwencja.interia.pl/news?inf=1029934 Quote
albiemu Posted December 23, 2007 Author Posted December 23, 2007 Basia jest w Orzechowcach pod Przemyślem. Jest to bardzo trudne miejsce dla zwierząt wręcz skandaliczne .... Basia jest miksem podhalana, to wyjątkowo kochane suczydło. Jest na tyłach schroniska, nikt tam nie zagląda. Soje już zrobiła na łańcuchu i pewnie by tam dalej była ale nie jest psem, który broni obejścia. To suczka do kochania, ona bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem to taka suczka na ranę .... Basia ma około 8 lat w moim mniemaniu, jest straszliwie brudna, oblepiona dziadami, często bardzo głodna. Quote
SZPiLKA23 Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 Tak ona jest w tych tylnych boksach na lewo od budynku.. chyba... Kasiu dostałas zdjecia odemnie?? Quote
albiemu Posted December 23, 2007 Author Posted December 23, 2007 Szpilka nie sprawdzałam skrzynki kilka dni i mam 150 wiadomości do odebrania - jak sie dokopię dam znać .... Basia jest na tyłach schroniska, jedyne co widzi to dołek który jest zapełniony kilkoma tonami smierdzących odpadów rzeźnych, takie ma życie od kilku lat, czas to przerwać! Quote
Hotel KADIF Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 albiemu napisał(a): Basia jest na tyłach schroniska, jedyne co widzi to dołek który jest zapełniony kilkoma tonami smierdzących odpadów rzeźnych, takie ma życie od kilku lat, czas to przerwać! :placz::placz::placz: Jezuuu...... Quote
Alaa Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 A moze zabierzemy Basie do Murki do hoteliku? Quote
albiemu Posted December 23, 2007 Author Posted December 23, 2007 wysłałam link Basi do camary, może ona coś wymyśli. Już dwa podhalany wyciągnęła, ya jest miksem ale za to cudownym suczydłem .... Quote
albiemu Posted December 24, 2007 Author Posted December 24, 2007 Basiu dla Ciebie też znajdziemy domek .... Basia musiala mieć młode i to chyba nie raz - ma mocno wyciągnięte sutki. Ogólnie jest bardzo zmęczoną suką, wyniszczoną, dlatego tak ważny jest dla niej dom. Quote
Guest monia3a Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 Cytuję z reportażu: Zwierzętom nie dzieje się krzywda, a samo funkcjonowanie schroniska jest wyborem mniejszego zła. Są w nie najgorszej kondycji, nawet śmiem twierdzić, że w przyzwoitej. Nie cierpią z głodu, chłodu, nie leje się na nie woda. Z tego co widziałam to brud, smród i ubóstwo, jak można powiedzieć, że psy są w nienajgorszej kondycji :placz: Quote
albiemu Posted December 24, 2007 Author Posted December 24, 2007 monia3a Basia jest przykładem wyniszczenia przez to wlasnie miejsce, zresztą zdjęcia już coś pokazują, ale nie wszystko .... Smród w jakim ona siedzi, to jak nim przeszła. Tam jest kilka ton gnijących odpadów a ona siedzi bardzo blisko nich. Podejrzewam, że w jej boksie najwięcej szczurów "tańcuje" ale krzywda się jej nie dzieje - prawda panie wet??? Quote
Guest monia3a Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 Ręce opadają :-( Mam nadzieję, że szybko sunia znajdzie domek. Quote
SZPiLKA23 Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 Zal tego było słuchac pewnie nawet tam nie zaglada to schronisko niszczy psy, a niektore sa naprawde piekne.... Quote
Guest monia3a Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 :tree1: :laola: :tree1: Wszystkim zaglądającym na ten wątek z okazji świąt przyjmijcie od nas życzenia: [FONT=MS Sans Serif]By Wam wszystko pasowało, by kłopotów było mało, byście zawsze byli zdrowi, by problemy były z głowy, by się wiodło znakomicie, by wesołe było życie![/FONT] :tree1: :laola: :tree1: Quote
fizia Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 Oby ten Nowy Rok odmienił życie tych biedaków na lepsze!!!! Quote
ARKA Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 No zobaczcie czy Basia nie jest 'kaczorem":loveu: jak moja Fela BASIENKA kochana szuka domu!!:placz::placz::placz: Quote
albiemu Posted December 25, 2007 Author Posted December 25, 2007 są bardzo podobne! Basieńko domek będziesz miała i Ty! Quote
troglodytes Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 Basiu przypomnij się. Dotychczas każdy białas z Orzechowców znalazł domek. Z Tobą nie może być inaczej, to tylko kwestia czasu. :loveu: Quote
Guest monia3a Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Mała na pierwszą skaczemy :lol: Quote
GoniaP Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 A czy poinformowaliście Camarę o istnieniu Basi?? To podhalanowy Anioł... Może i Baśce by pomogła? Quote
Becia66 Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 No właśnie, trzeba Camarę powiadomic...:roll: Quote
Camara Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Spokojnie - wiem o Basi. Jutro pogadam z albiemu. Quote
Recommended Posts