Jump to content
Dogomania

Basia w Orzechowcach - mix podhalana - szczęśliwa w nowym domu!!

Recommended Posts

Posted

-BASIA-

albiemu mówi o mnie
że jestem jej plastrem na ranę
nie wiem co to znaczy
ale przy jej boku zawsze stanę!
tylko ona do mnie zagląda
w mojej biedzie zawsze stara sie pomóc
ale ja widzę, że jest często smutna
bo nie może mnie wziąć do domu....
ja ją pocieszam, że poczekam, że żyć będę nadal
ale jestem coraz bardziej zmęczona, jakaś taka słaba ....

kontakt do mnie albiemu@interia.pl

ZOBACZ GDZIE PRZEBYWA BASIA http://interwencja.interia.pl/news?inf=1029934

• Replies 269
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Basia jest w Orzechowcach pod Przemyślem. Jest to bardzo trudne miejsce dla zwierząt wręcz skandaliczne .... Basia jest miksem podhalana, to wyjątkowo kochane suczydło. Jest na tyłach schroniska, nikt tam nie zagląda. Soje już zrobiła na łańcuchu i pewnie by tam dalej była ale nie jest psem, który broni obejścia. To suczka do kochania, ona bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem to taka suczka na ranę ....

Basia ma około 8 lat w moim mniemaniu, jest straszliwie brudna, oblepiona dziadami, często bardzo głodna.

Posted

Szpilka nie sprawdzałam skrzynki kilka dni i mam 150 wiadomości do odebrania - jak sie dokopię dam znać ....

Basia jest na tyłach schroniska, jedyne co widzi to dołek który jest zapełniony kilkoma tonami smierdzących odpadów rzeźnych, takie ma życie od kilku lat, czas to przerwać!

Posted

albiemu napisał(a):

Basia jest na tyłach schroniska, jedyne co widzi to dołek który jest zapełniony kilkoma tonami smierdzących odpadów rzeźnych, takie ma życie od kilku lat, czas to przerwać!

:placz::placz::placz:

Jezuuu......

Posted

Basiu dla Ciebie też znajdziemy domek ....

Basia musiala mieć młode i to chyba nie raz - ma mocno wyciągnięte sutki. Ogólnie jest bardzo zmęczoną suką, wyniszczoną, dlatego tak ważny jest dla niej dom.

Guest monia3a
Posted

Cytuję z reportażu:
Zwierzętom nie dzieje się krzywda, a samo funkcjonowanie schroniska jest wyborem mniejszego zła. Są w nie najgorszej kondycji, nawet śmiem twierdzić, że w przyzwoitej. Nie cierpią z głodu, chłodu, nie leje się na nie woda.

Z tego co widziałam to brud, smród i ubóstwo, jak można powiedzieć, że psy są w nienajgorszej kondycji :placz:

Posted

monia3a Basia jest przykładem wyniszczenia przez to wlasnie miejsce, zresztą zdjęcia już coś pokazują, ale nie wszystko .... Smród w jakim ona siedzi, to jak nim przeszła. Tam jest kilka ton gnijących odpadów a ona siedzi bardzo blisko nich. Podejrzewam, że w jej boksie najwięcej szczurów "tańcuje" ale krzywda się jej nie dzieje - prawda panie wet???

Guest monia3a
Posted

Ręce opadają :-(
Mam nadzieję, że szybko sunia znajdzie domek.

Guest monia3a
Posted

:tree1: :laola: :tree1:

Wszystkim zaglądającym na ten wątek z okazji świąt przyjmijcie od nas życzenia:
[FONT=MS Sans Serif]By Wam wszystko pasowało, by kłopotów było mało, byście zawsze byli zdrowi, by problemy były z głowy, by się wiodło znakomicie, by wesołe było życie![/FONT]

:tree1: :laola: :tree1: